ToPo komeaan kotivoittoon kauden avauksessa

18.10.2020

Miesten Divisioona A kausi käynnistyi lauantaina ToPon sekä Helsingin NMKY:n osalta joukkueiden ottaessa mittaa toisistaan Munkkiniemessä. Viime kauden keskinäiset ottelut joukkueiden osalta menivät tasan, joten siltäkin kantilta katsottuna tasaista ottelua oli lupa odottaa.

Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti ja alusta alkaen tunnelma Munkkiniemessä oli hyvin sähköinen. Vierasjoukkue Namikan peli pyöri hyvin pelintekijä Erik Waxlaxin johdolla. NMKY:n johto suurimmillaan avauskympin aikana oli kahdeksan pistettä, mutta tuon karkumatkan ToPo pystyi ottamaan kiinni alusta alkaen hyvässä heittovireessä olleen Juuso Kauppisen johdolla.

Toiselle kympille ToPo tuli terävällä jalalla, mutta NMKY pysyi hyvin ToPon kintereillä ja peli meni pidemmän aikaa vuorovetoa. Näin olikin kuvaavaa, että tauolle mentiin tasatilanteessa 46–46. Jakson aikana ToPon päävalmentaja Risto-Matti Rousku joutui jättämään paikkansa kentän laidalla kolmen ToPon teknisen virheen takia.

Ottelun kolmas neljännes oli fantastista koripalloa ToPolta. Pallo liikkui hyökkäyspäässä komeasti ja tehoja syntyi. Kauppisen lisäksi paluun ToPo paitaan tehnyt Pyry Rainamaa sekä illan ottelussa 100% heittotarkkuudella koreja takonut Santeri Makkonen olivat ToPon hyvän neljänneksen takuumiehiä. Kolmas neljännes meni ToPolle lopulta luvuin 34–22. 

Myös viimeisen kympin aikana ToPon pistetehtailu jatkui kovana, mutta NMKY pisti parhaimpansa mukaan hanttiin. Isoimpana kantona ToPon kaskessa koko toisen puoliajan ajan oli peräti seitsemän kolmosta pohjaan viimeistellyt Sami Tahvanainen. Se ei kuitenkaan lauantaina ToPoa vastaan riittänyt, vaan ToPo pystyi olemaan tarpeeksi tehokas hyökkäyspäässä. Paluun täksi kaudeksi Munkkiniemeen tehneen Eero Sahlbergin kolme kovaa kolmosta viimeisellä neljänneksellä olivat todella merkittävässä osassa, kun ottelun loppulukemat kirjattiin lopulta 111–102. Illan ToPo-onnistujiin voidaan nimetä myös pelintekijän paikalla aktiivisen pelin pelannut Tuomas Laine sekä vahvan debyytin Munkkiniemessä tehnyt Nicholas Meyer.

Illan tehomiehet

ToPon parhaana pistemiehenä hääri Kapteeni-Kauppinen peräti 32 pisteellä. Lisäksi hyvin pisteillä hääri kaikki heittonsa pussittanut Santeri Makkonen (17 pts) sekä Eero Sahlberg (17 pts). Aktiivisimpina levypalloissa ToPolta oli kuusi levaria napanneet Meyer, Rainamaa sekä Alvar Michelsen. Syöttöjä eniten keräsivät Laine (yhdeksän) sekä Meyer (kuusi).

NMKY:n paras pistemies oli hurjan toisen puoliajan ansiosta Sami Tahvanainen (30 pts). Vierailta 16 pistettä heitti Sakari Laakso sekä Erik Waxlax. Waxlax kirjautti myös tupla-tuplan napaten yhteensä kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Levypalloissa NMKY:n aktiivisimmat olivat Arsene Towa (kymmenen) sekä Sakari Laakso (yhdeksän).

Ilkka Sirolan kummisponsori, Pleimore Padel toimi illan parhaan pelajaan raadissa ja valinnat kohdistuivat ottelun hyökkäyspään kuumimpiin pelaajiin, Kauppiseen sekä Tahvanaiseen.

Kommentit

ToPon valmentaja Jussi Syrjänen kommentoi ottelua seuraavin sanain kääntein.

”Täytyy heti alkuun sanoa, että Risto-Matin ulosheitto oli hyvin vähän hänen itsensä syytä. Yksi tekninen virhe meni mulle, toinen taisi mennä Sirolalle ja viimeinen vasta Risto-Matille. Hän joutui nyt kärsimään muiden tekemisistä. Se syyllisyys häneltä siis pois, ikävä homma kaiken kaikkiaan.”

”Itse pelistä, puoliajalla vaihdettiin palloscreen-puolustusta. Saatiin se sillä muutoksella parempaan kuntoon, mutta silti vastustaja kuitenkin teki sen yli sata pistettä. Me jouduttiin puolustuksessa jatkuvasti vähän ryntäilemään, koska olimme myöhässä. Hyökkäyspäässä meidän pitää oppia vielä pelaamaan paremmin eri viisikoilla. Joka tapauksessa ehdottomasti tyytyväinen voi olla tähän esitykseen.”

Komeat 32 pistettä ottelussa heittänyt Juuso Kauppinen oli myös tyytyväinen joukkueen esitykseen.

”Meidän hyökkäyspelaaminen toimi oikein hyvin, ne ovat kuitenkin harvinaisia iltoja, kun yli sata pistettä tehdään. Puolustuspäässä on vielä paljon parannettavaa ja harjoiteltavaa. NMKY pystyi tänään hyödyntämään meidän puolustuksen virheitä tehokkaasti.”

”Omaan esitykseen voi olla tyytyväinen. Varmasti oli lähellä uran ennätyspisteitä. Hienosti kaverit löysi ja onneksi vapaat heitot putosi kiitettävästi pohjaan. Hieno fiilis jäi koko jengille tästä voitosta. Ei ollut helppo matsi, mutta sitäkin siistimpää saada siitä voitto.”

 

ToPo jatkaa ottelujaan Miesten Divisioona A:ssa ensi viikon sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Loimaalle Bisonsin vieraaksi. Seuraavan kerran kotona pelataan lauantaina 31.lokakuuta, kun Oulu Basketball saapuu Munkkiniemeen.