Miesten kotiavauksessa lauantaina paikallisotteluhuumaa

16.10.2020

Santeri Makkonen on tälläkin kaudella tärkeä osa joukkueen takamiesosastoa. Kuvassa Makkonen pahanteossa HBA:ta vastaan.

Miesten Divisioona A käynnistyi kahdella ottelulla torstaina ja myös ToPo pääsee avaamaan kautensa lauantaina. Munkkiniemeen ToPon vieraaksi saapuu paikallisvastustaja Helsingin NMKY.

ToPon kapteeni Juuso Kauppinen lähtee luottavaisin mielin tulevaan kauteen. ”Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Ollaan treenattu jo pitkään kovaa ja uskon, että siitä tulee olemaan meille iso etu monessa pelissä. Pre-season pelit menivät vaihtelevasti ja pitkä pelitauko varmasti näkyi niissä.”

ToPon edustusjoukkueessa jo kymmenen vuotta sitten debyytin tehnyt Kauppinen on tyytyväinen ToPon joukkueeseen vuosimallia 2020–21.

”Meillä on erittäin kova rosteri tänä vuonna. Miki Kuusiston lähtö varmasti tulee vähän näkymään, mutta olemme saaneet hyviä vahvistuksia sisäänkin. Tuomas (Laine) on myös ottanut enemmän vastuuta pelinjohtamisesta.”

”Meidän uusista pelaajista Eero (Sahlberg) sekä Pyry (Rainamaa) tuovat meille paljon lisää kokemusta ja molemmat nostavat omalla osaamisellaan meidän pelin tasoa valtavasti.”

Kauppinen myöntää, että kauden alkua on odotettu pitkään. ”Kyllähän tänä vuonna kauden alku tuntuu hieman erilaiselta, kun virallisista peleistä on niin pitkä aika. Pitää muistaa myös nauttia siitä, että jälleen päästään pelaamaan. Pelit ovat kuitenkin se syy, miksi korista pelataan.”

Lauantain paikallisottelusta Kauppinen ei usko tulevan helppoa ToPolle. ”Namika on monipuolinen joukkue. Viime kauden pelit menivät tasan ja ei varmasti tule tälläkään kaudella olemaan helppo vastustaja. Kova ja tasainen matsi tulossa”, Kauppinen kertoo lauantain paikallisottelusta.

Kauppinen toivoo, että hän pystyy auttamaan joukkuetta voittamaan mahdollisimman paljon pelejä sekä myös hän itse pystyisi näyttämään esimerkkiä nuoremmille. Joukkueena pelien voittamisen lisäksi on myös yksi tärkeä teesi. ”Meidän tulee pitää huoli siitä, että Munkkiniemeen ei ole kenenkään vastustajan kiva tulla.”

Vieraaksi saapuva Helsingin NMKY

Munkkiniemeen lauantaina saapuva Helsingin NMKY luottaa tuttuun tyylinsä nuoriin pelaajiin. Joukkueen yhteistyö Helsinki Seagullsin kanssa jatkuu. Joukkueen päävalmentajana jatkaa Timo Saukkola.

NMKY:n riveistä viime kauden jälkeen on poistunut joukkueen tukipilareihin lukeutuneet Daniel Lindner, kapteeni Tuure Takala sekä kokenut Sakari Salminen. Voisi kuvitella, että viime kaudella tuhoa divarissa tehnyt Max Besselink keskittyy enemmän Korisliigaotteluihin Helsinki Seagullsin paidassa.

NMKY:stä löytyy lähteneistä pelaajista huolimatta monia mielenkiintoisia nimiä. Joukkueeseen kokemusta tuo ToPossakin nähty Arsene Towa. 24-vuotias sentteri Juha Anttila on myös kiintoisa tuttavuus. Anttila on pelannut viime kaudet hyvällä tasolla divari B:ssä Karkkilan riveissä. Seagullsin sopimuspelaajista NMKY:n riveissä nähdään kauden aikana Eric Waxlaxia, Sakari Laaksoa, Sami Tahvanaista sekä Emil Skyttää. 

NMKY:n riveihin saapui myös yksi paluumuuttaja. 20-vuotias NMKY-kasvatti Markus Kataja palaa joukkueen riveihin vuoden tauon jälkeen. NMKY:n 19-vuotiaiden SM-sarjassa kovaa jälkeä 2018–19 kaudella tehnyt Kataja pelasi viime kauden Divisioona B:tä Westsiden riveissä. Hyvän kauden jälkeen hän hakee jälleen paikkaansa kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa. 

Viime kauden kohtaamiset

ToPo sekä NMKY ehtivät viime kauden aikana pelaamaan molemmat keskinäiset ottelunsa. Joulukuun alussa NMKY oli etevämpi kotonaan Urheilutalolla, mutta ToPo maksoi potut pottuina helmikuun lopussa Munkkiniemessä.

1.12.2019 HNMKY vs. ToPo 72–60
26.2.2020 ToPo vs. HNMKY 111-68

Urheilutalolla tahtipuikkoa käsissään piti NMKY:n duo Besselink-Towa. Molemmat miehet mättivät ottelussa tupla-tuplan taululle. ToPon tehokkaimpana mellesti Juuso Kauppinen kuka heitti ToPon 60 pisteestä 25.

Helmikuun ottelu on myös ToPon miesten viimeisin kotiottelu ennen lauantain koitosta. Helmikuussa ToPo oli kauttaaltaan todella vahva ja NMKY jäi täysin Munkan Lakersin jalkoihin heti ottelun ensi tahdeista lähtien. 

 

Ottelutapahtumien Koronakutonen:

* Osta lippu ennakkoon Torppa Shopista

* Saavu otteluun vain terveenä

* Pese kädet ja yski hihaan

* Käytä kasvomaskia (junnut ei pakollista)

* Vältä ruuhkia ja säilytä hajurako

* Lataa koronavilkku

Ps. Kertakäyttöisiä maskeja lipunmyynnistä.

 

TERVETULOA!

ToPo – Helsingin NMKY

Lauantaina 17.10. klo 18:00