Naisten ottelut jatkuvat vierailulla Lappeenrantaan

16.10.2020

Viime viikonloppuna Naisten Korisliigakauden aloittanut ToPo jatkaa pelejään lauantaina, kun joukkue matkustaa Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Ottelu alkaa lauantaina klo 14 Lappeenrannan Urheilutalolla.

ToPo kärsi viime lauantaina 35 pisteen kotitappion PeKalle. ToPon parhaana pisteiden tekijänä ottelussa häärännyt Nea Kuisma ei kuitenkaan ole huolissaan joukkueen iskukyvystä. Hän näkee selviä kehityskohteita edellisestä ottelusta.

”Meidän otteet ailahteli liikaa ottelun sisällä ja kovuutta olisi tarvittu varsinkin puolustuksessa lisää. Meidän heittoprosentti pelin alussa oli huono, ehkä ensimmäisen pelin jännitys näkyi meidän viimeistelyssä.”

Kuisma pelasi kauden avauksessa yli 31 minuuttia, iskien 12 pistettä ja napaten 5 levypalloa. 

”Henkilökohtaisella tasolla se oli ensimmäiseksi peliksi ihan ok suoritus. Puolustuspäässä tuli muutama nukahdus, mutta muuten olen puolustukseen ihan tyytyväinen. Hyökkäyksessä olisi pitänyt olla huolellisempi viimeistelyssä.”

21-vuotias Kuisma saapui täksi kaudeksi ToPoon HyPon riveistä. Hän on viihtynyt hyvin Munkkiniemessä.

”Todella hyvin olen viihtynyt. Meillä on nuori ja tasainen joukkue, johon on helppo tulla. Valmennus on laadukasta ja vaatimustaso on korkealla treeneissä.”

Lauantain ottelusta Kuisma odottaa haastavaa.

”Catz on aina ollut hyvä joukkue kotonaan. Meidän pitää olla alusta asti hereillä ja valmiita taistelemaan sekä kamppailemaan voitosta.”

Isäntänä kuusinkertainen Suomen mestari Lappeenrannan Catz

Naisten Korisliigan dynastia 2010-luvulta lähtee tähän kauteen haastavimmista lähtökohdista. Täysin kotimaisella rosterilla operoiva Catz koki ruman vierastappion kauden avauksessa, kun HBA-Märsky kaatoi lappeenrantalaiset luvuin 107–35. Catz on kärsinyt myös loukkaantumisista kauden alussa ja viime viikon Helsingin vierailulla joukkueen kokoonpanossa oli vain seitsemän pelaajaa.

Mika Haakanan joukkue on tällä kaudella todella nuori ja keski-ikä joukkueessa on 19 vuotta. Kokemusta joukkueeseen tuo 23-vuotias Veera Pirttinen, hän palasi Lappeenrantaan pari kautta kestäneeltä ulkomaan reissultaan. Viime kauden Pirttinen pelasi hyvillä tehoilla Islannin pääsarjassa. 

Nuoressa joukkueessa kokemusta Korisliigasta omaavat myös Timon siskokset Tuulia sekä Vimpelistä Lappeenrantaan siirtynyt Taru. Joukkueen kapteenina toimii 20-vuotias, mutta jo viidennen kautensa Catzin Korisliigajoukkueessa aloittava Roosa Kosonen. Kosonen pelasi viime kaudella yli 35 minuuttia per ottelu ja pisteitäkin syntyi 10,7 keskiarvolla.

Viime kauden kohtaamiset

Viime kauden otteluissa voitot menivät lopulta tasan, kun viimeistä runkosarja kohtaamista joukkueiden välillä ei koskaan pelattu.

23.11.2019 Catz vs. ToPo 69–53
25.1.2020 ToPo vs. Catz 73–69

Lappeenrannassa Catzin voiton avaimina temmelsi jenkkivahvistukset Natalie Day sekä Erica Covile. Molemmat naiset iskivät ottelussa tupla-tuplan, kuten myös ToPon Alex Louin. Catzin edellisestä ottelusta tutut jenkit iskivät myös Munkkiniemessä tupla-tuplat pöytään Roosa Kososen lisäksi, mutta se ei tällä kertaa voittoon asti riittänyt. Erinomaisesti taistellut kotijoukkue nappasi neljän pisteen voiton Louinin sekä huippupelin pelanneen Ida Myllyojan johdolla.

 

 

Catz – ToPo ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta klo 14 alkaen. Muistetaan myös, että Miesten Divisioona A käynnistyy lauantaina ja ToPo saa vieraakseen Munkkiniemeen Helsingin NMKY:n klo 18.