ToPon naisten kausi käynnistyy lauantaina – vieraaksi saapuu kivenkova Peli-Karhut Kotkasta

9.10.2020

Lauantaina odotus päättyy ja naisten Korisliiga käynnistyy ToPon osalta pitkän kevään sekä kesän jälkeen. ToPo saa kauden avauksessaan Munkkiniemeen vieraaksi heti kaikista kovimman mittarin Peli-Karhujen muodossa.

ToPoa pitkään edustanut Hanna Valkeinen on luottavainen joukkueen iskukyvystä ennen alkavaa kautta ja myös innoissaan paluusta pelikentille pitkän tauon jälkeen.

”Ollaan treenattu ahkerasti epävarmasta tilanteesta huolimatta, joten on aivan huikeaa vihdoin päästä kentälle.”

”Meidän rosteri eroaa hieman edellisistä kausista, koska joukkue koostuu kokonaan suomalaisista. Joukkue on tasainen ja itseäni lukuun ottamatta nuori. Kentällä pyritään juoksemaan ja olemaan aktiivisia molemmissa päissä kenttää, koska penkiltä löytyy aina tuoreita jalkoja.”

Hannan mukaan joukkue on saanut alle hyvän harjoituskauden.

”Aloitettiin jo aikaisin keväällä omatoiminen harjoittelu ja kesäkuun alussa päästiin jo joukkueen kanssa treenaamaan. Kaikki joukkueessa pelaavat ovat treenanneet yhdessä koko kesän.”

 

Vieraaksi saapuva PeKa

PeKa on viime kauden jäädessä kesken edelleen hallitseva Suomen mestari. Tähänkin kauteen lähtiessä PeKa on yksi ennakkosuosikeista mestariksi. 

Viidennen kauden PeKan valmentajana aloittavan Roope Mäkelän sekä Mika Hartosen valmentama joukkue lähtee kauteen yhdellä jenkkivahvistuksella, mutta hän onkin aivan sarjan eliittipelaajia. Sininen tukka hulmuten 24-vuotias Zykera Rice iski palloa viime kaudella koriin 20,6 pisteen keskiarvolla ja levypallojakin nainen kahmi 9,6 keskiarvolla per ottelu. 

Joukkueen kapellimestarina jatkaa Susiladiesin Linda-Lotta Lehtoranta. Viime kaudella Lehtoranta pelasi PeKan rosterista suurimmalla peliajalla pelaten 32 minuuttia per ottelu. Niiden aikana hän heitti palloa pussiin 11,8 pisteen keskiarvolla ja koriin johtaneita syöttöjä nähtiin 7,3 kappaletta ottelua kohden.

Viime kauden vahva runko jatkaa, johon PeKa on saanut hankittua kolme täsmävahvistusta, joista jokainen on myös paluumuuttaja. Viime kauden Belgiassa viettänyt Roosa Lehtoranta on kova paluumuuttaja Kotkaan ja häneltä voidaan odottaa paljon alkavalla kaudella.

Joukkueen runkopelaajia kauden 2018–19 mestarijoukkueessa ollut Noora Järvikangas palasi PeKan vahvuuteen äitiyslomalta. Kolmas uusvanha pelaaja kotkalaisten rivissä on Maria Jokinen (o.s. Koskinen), kuka palasi Kotkaan kahden Kouvolassa vietetyn kauden jälkeen.

”PeKa on todella kova joukkue, joka taistelee joka kausi mitalisijoista. Ei meillä ole muuta vaihtoehtoa, kun lähteä taistelemaan ja pelaamaan joukkueena. Pyritään juoksemaan kenttää ja olemaan aktiivisia”, kertoi ottelun alla Hanna Valkeinen.

 

Viime kauden kohtaamiset

ToPo sekä Peli-Karhut kohtasivat kesken jääneellä viime kaudella kolmesti Korisliigassa. Lisäksi joukkueet kohtasivat Suomen Cupin puolivälierissä. Jokainen otteluista päättyi PeKan voittoon

26.10.2019 ToPo vs. PeKa 84–100
11.12.2019 PeKa vs. ToPo 95–74 (Suomen Cup, puolivälierä)
5.1.2020 PeKa vs. ToPo 98–88
29.2.2020 ToPo vs. PeKa 69–106

ToPon naisten edellinen voitto PeKasta Korisliigatasolta löytyy vuodelta 2015, kun joukkueet kohtasivat pudotuspeleissä pronssiottelun merkeissä. Tuo ottelu päättyi ToPon 68–63 voittoon. Lauantaina kentällä nähdään kaksi samaa pelaajaa, ketkä ottivat osaa tuossa pronssiottelussa. He ovat ToPon Hanna Valkeinen sekä PeKan Roosa Lehtoranta.

 

Ottelutapahtumien Koronakutonen:

* Osta lippu ennakkoon Torppa Shopista

* Saavu otteluun vain terveenä

* Pese kädet ja yski hihaan

* Käytä kasvomaskia (junnut ei pakollista)

* Vältä ruuhkia ja säilytä hajurako

* Lataa koronavilkku

 

Ps. Kertakäyttöisiä maskeja eurolla lipunmyynnistä.

 

TERVETULOA!

ToPo - PeKa / Lauantaina 10.10. klo 18:00