ToPon naiset valmistautuu kauteen kotimaisin voimin

20.7.2020

Torpan Poikien naiset aloittavat nyt kolmannen perättäisen kautensa Naisten Korisliigassa.

Kaudella 2018-19 naiset sijoittuivat sarjassa viimeiseksi ja kesken jääneellä viime kaudella runkosarjasijoitus oli niukasti play-off paikoilla, eli kahdeksas. Tähtipaidat lähtevät tällä kaudella uudemman kerran taistoon sijoituksesta kahdeksan joukossa.

 

ToPon joukkue on uudistunut, mutta vanhoja tuttuja on myös jäljellä. Yhtä kautta vaille koko aikuisuransa ToPoa edustanut Hanna Valkeinen jatkaa Munkassa. Kokenut takamies heitti viime kaudella 8,8 pisteen keskiarvolla, joka oli hänen uransa toistaiseksi paras. Valkeisen lisäksi tärkeän jatkosopimuksen ToPon kanssa kirjoitti kolmannen kautensa joukkueessa aloittava Ida Myllyoja. Hän kirjautti viime kaudella samat 8,8 pistettä ottelua kohden kuin Valkeinen. Ida oli myös ToPon eniten pelannut suomalaispelaaja pelaten yli 29 minuuttia ottelua kohden. 

 

Naisten joukkueeseen on liittynyt tähän mennessä kuusi uutta pelaajaa. Viime kaudella HyPossa läpimurron Korisliigaan tehnyt Meri Damoiseaux liittyi joukkueeseen. Takamiehen paikalla Meri pelasi viime kaudella yli puoli tuntia ja viimeisteli 7,9 pistettä ottelua kohden. Toisena nostona otetaan ToPoon palaava Linda Hemmann, joka edusti ToPoa edellisen kerran kaksi vuotta sitten. Silloin läpimurto Korisliigassa ei vielä nähty ja viime kauden Hemmann pelasi divarissa HNMKY:n riveissä. Tehot olivat komeat, 25 minuutin peliajalla syntyi 13,7 pistettä ja yli 9 levypalloa ottelua kohden. Lindalta odotetaan läpimurtoa tällä kaudella Korisliigankin puolella.

 

”Joukkue on yhtä tai korkeintaan kolmea pelaajaa vaille valmis. Tässä vaiheessa olemme kotimainen joukkue, mutta katsotaan mikä on tilanne, kun aloitetaan kausi. Tällä hetkellä kasassa on nuori ja liikkuva joukkue”, kertoi ToPon GM Jussi Syrjänen.

 

ToPon naisten valmentajana jatkaa Jussin lisäksi Niko Kuusi. Kyselimme Jussilta myös työnjaosta valmennuksen kesken.

 

”Me vedämme harjoitukset hyvin pitkälti puoliksi. Olemme valmentaneet yhdessä useamman vuoden ja vuosi vuodelta on enemmän yhdentekevää kuka osuudet vetää, koska valmennuksellinen tavoite on sama. Pelaajien kehittämisen lisäksi pyrin auttamaan Nikoa kehittymään valmentajana. Niko on vuosi vuodelta parempi valmentaja ja niin olen toivottavasti myös minä tai sitten teemme yhdessä jotain väärin”, jatkoi Syrjänen.

 

Naisten Korisliigaan osallistuu kaudella 2020-21 yhteensä 10 joukkuetta. Hyvinkään Ponteva tippui sarjaporrasta alemmaksi ja sarjaan nousi viime kaudella vain yhden ottelun divarissa hävinnyt Tampereen Pyrintö. 

Sarjan ennakkosuosikit tulevat tutusti idästä. Kouvottaret (Kouvola) sekä Peli-Karhut (Kotka) olivat päättyneen kauden kärkikaksikko ja molemmat tulevat varmasti kovaa myös tähän kauteen. Kouvolassa päävalmentajaksi nousi Joonas Frimodig, Mika Hartosen siirryttyä Kotkaan. Kouvottaret ovat vahvistuneet kesän aikana parilla mielenkiintoisella jenkkivahvistuksella, kun Sarah Toeaina liittyi joukkueeseen Ruotsista sekä Aliyah Collier Portugalista. Roope Mäkelä jatkaa Pelikarhujen päävalmentaja, johon hän sai avukseen jo mainitun Mika Hartosen. Kotkassa palapelin palaset ovat muutenkin kohdillaan. Viime kaudella loistanut Zykera Rice jatkaa joukkueessa, kuten myös Elena Melto. Äitiyslomalta paluun parketeille tekee Noora Järvikangas. Forssan Alku on myös todella vaarallinen joukkue alkavalla kaudella kapellimestarinaan Susiladiesin Anni Mäkitalo. FoA sai myös kaivatun paluumuuttajan joukkueeseen kauden 2017-18 korikuningatar Mia Loydin muodossa.

 

ToPon paikallisvastustajia sarjassa on kolmin kappalein. Tapiolan Honka ainakin viime kaudella luotti vahvasti nuoriin kotimaisiin pelaajiin sekä muutamaan täsmävahvistukseen ison meren takaa. HBA Märskyn roolin suomalaisessa koriksessa tiedämme kaikki ja onkin mielenkiintoista nähdä mihin joukkue kykenee tällä kaudella ilman Italiaan siirtynyttä Awak Kuieria. Espoo Basket Teamilla tuntuu paketti olevan hyvin kasassa, kun joukkueen riveissä jatkavat hyvät kotimaiset takamiehet Sanni Tuomisto sekä Lotta Vesiluoma. Myös joukkueen erinomainen jenkkivahvistus Hannah Little jatkaa joukkueessa. 

Tervetuloa seuraamaan Naisten Korisliigaa sekä mielenkiintoista Torpan Poikien joukkuetta Mykkiin. Kausikorttikampanja lähtee liikenteeseen tuota pikaa, joten olkaa kuulolla!

 

ToPon naiset vuosimallia 2020-2021:

 

Hanna Valkeinen, 1987, 170 cm
Ida Myllyoja, 1996, 180 cm
Magdalena Agyei, 1999, 176 cm
Maija Kuisma, 2001, 175 cm
Mirva Karvinen, 2001, 174 cm
Emilia Hulst, 2002, 175 cm
Elina Mäntynen, 2002, 175 cm
Meri Kanerva, 2004, 171 cm
Tessa Virtanen, 1997, 165 cm
Rosa Lehti, 2000, 188 cm
Nea Kuisma, 1999, 183 cm
Meri Damoiseaux, 2001, 161 cm
Hanna Ahola, 2004, 175 cm
Linda Hemman, 1998, 181 cm

 

Päävalmentaja: Niko Kuusi
GM, valmentaja: Jussi Syrjänen

Fysiikkavalmentaja: Anni Kärkkäinen

Fysioterapia: Mikko Pehkonen, Teramus

Joukkueenjohtaja: Tapani Yrjölä