Hallitus|Valmentajat

A-pojat: Lopun rutistuksella voitto Vilppaasta

21.11.2011

A-poikien joukkue otti lauantaina tärkeän vierasvoiton Salon Vilppaasta. Pienoisen hapuilun jälkeen ToPo terästäytyi ottelun kolmannen jakson puolivälistä eikä antanut sen jälkeen saumoja salolaisille.

 

SM-sarjan ennakkorangissa Salo siidattiin ToPon edelle mutta joukkueen alkukausi on ollut hankala mm. loukkaantumisten takia. Salo tiedettiin pahaksi vastustajaksi erityisesti kotikentällään, joten ToPo lähti otteluun jonkinmoisena haastajana.
 
Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hieman hapuilevaa pelaamista. Parin minuutin jälkeen Mikko Jämsä avasi ToPon pistetilin kolkillaan. Tämän jälkeen Vipas otti johdon, sitä kuitenkin kaventelivat vuorollaan Jämsä, Julius Rajala ja Joni Herrala koreillaan. Jakson puolivälin lähestyä Vilpas kiskaisi taas 15 – 9 johdon mutta läpi ottelun hienosti skorannut Jämsä vastasi taas kolkillaan. Henrik Sivenin kakkonen ja bonusvapari toi ToPon pisteen päähän. Juuso Kauppisen lopun korilla ja lisävaparilla 1. jakso päättyi 18 – 16 ToPo johdossa.
 
Toisen jakson alussa ToPon koritalkoot aloitti Lassi Kainulainen ja Kauppinen jatkoi niitä kakkosellaan. Jämsän kolkilla ero oli jo seitsemän pistettä. Rajalan kori ja Topias Suortin sisään menneet vaparit eivät auttaneet riittävästi jakson puolivälissä. Vilpas tuli kahden pisteen päähän ja ToPo valmentaja Eero Nikkarinen otti joukkueen aikalisälle. Vilpas taisteli hyvin myös aikalisän jälkeen mutta
 Rajalan kakkonen ja Jämsä lopun kolkki toivat ToPo:n kahden pisteen päähän. Tauolle mentiin Vilppaan johtaessa 37 – 35.
 
Ottelun tässä vaiheessa Vilpas oli joukkueena onnistunut hyvin puolustusmuotojen vaihtelulla ja joukkuepelaamisella pysymään mukana ottelussa. Tämä toi ToPo:n hyökkäykseen hieman epävarmuutta. Ottelun tuomarilinja oli tähän asti myös tarkka, ensimmäistä kertaa kauden SM-sarjapeleissä esimerkiksi pitkien miesten väärä puolustaminen vihellettiin – aivan oikein – pois. Tästä hyötyi nyt ToPo.
 
Kolmannen jakson alussa ToPo jatkoi hapuilevalla linjalla. Rajala piti joukkuetta pystyssä hyökkäyspäässä. Kolmen minuutin pelin jälkeen Vilpas johti 46 – 39 ja ToPo otti aikalisän. Tämä auttoi ja ToPo aloitti nousun. Rajala nosteli alta pari koria Herralan ja Jämsä hyvistä syötöistä ja Kauppinen ajoi vahvasti korille. Tilanne oli 46 – 46. Rajalan ja Herralan koreilla ToPo meni sitten jakson lopulla johtoon eikä enää luovuttanut johtopaikkaa pelin edetessä. Rajalan kakkosella kolmas jakso päättyi 54 – 52 ToPo johdossa.
 
 Neljännen jakson alussa ToPo:lta skorasivat Rajala ja Siven. Sitten oli vuorossa Suortti ja Jämsä kolmosellaan. Vilpas oli kuitenkin koko ajan tuntumassa. Jämsän kolkilla ja kakkosella sekä Herralan korilla Vilpas pysyi kuitenkin takana. Herralan kolkilla ja Suortin kakkosella ero saatiin jo yhdeksään pisteeseen. Rajalan kakkosella ja bonuvaparilla viimeisteltiin loppulukemat 83 – 71 ToPo:lle.
 
Ottelu oli ToPo:lta lopulta hyvä ja vakuuttava esitys. Joukkue loksautteli valmentaja Nikkarisen ottaman kolmannen jakson aikalisän jälkeen pelin kohdalleen ja sen jälkeen Vilpaalla ei ollut sanomista.
Joukkueella on ollut kova ottelutahti. Seuraavaksi piti pelata A-poikien SM-sarjaa tiistaina vierasottelu Honkaa vastaan mutta ottelu on siirretty Hongan pyynnöstä helmikuulle. Joukkueen kova ohjelma kuitenkin jatkuu ensi viikonvaihteen nuorten Euroliigan EYBL:n turnauksella Moskovassa.
 
Sarjassa ToPo on nyt neljäntenä voittosuhteella 4/1.
 
Ottelun tilastot löydät täältä:
 
 

Sarjataulukko:

 Nr Joukkue V/T Sarjapisteet

 1,Tampereen Pyrintö 5/1 10

2. Helsingin NMKY 5/1 10

3. Namika Lahti 4/1 8

4. Torpan Pojat 4/1 8

5. Järvenpään Koripalloseura 4/2 8

6. Tapiolan Honka Akatemia 3/2 6

7. Kotkan Työväen Palloilijat 2/4 4

8. Salon Vilpas 1/4 2

9. Ura Basket 0/6 0

10. Turun NMKY 0/6 0