A-pojat: tappiot Lahdelle ja PuHu:lle

10.11.2011

A-poikien joukkueet kärsivät kirvelevät tappiot SM-sarjassa Namika Lahdelle ja valtakunnallisessa I divisioonassa Pussihukille vierasotteluissa. Lahdessa Namika otti tiukan 67 – 63 voiton. Divarissa tappiolukemat olivat 72 – 64.

 

Lahden Namika tiedettiin etukäteen pahaksi vastukseksi SM-sarjan vieraspelissä Lahden Urheilutalolla. alju näytti kuitenkin muulta. ToPo aloitti pelin pirteästi ja hyökkäykset kulkivat tasapainoisesti. Ensimmäinen jakso meni ToPo:lle korein 24 – 17. Toisella jaksolla ToPo:n peli oli kuritonta ja varsinkaan hyökkäyspäässä ei oikein löytynyt vastuun ottajia. Jakso Lahdelle 17 – 9 ja tauolle mentiin Lahden johtaessa 34 – 33.
 
Kolmannen jakson ToPo aloitti hyvin mutta jakson lopussa Lahti kuittasi. Jakso meni ToPo:lle pisteellä ja näin tilanne oli tasan 53 – 53. Neljännen jakson Lahti aloitti vahvasti. ToPo laittoi loppuun päälle paikkapuolustuksen ja sinnitteli perässä. ToPo:lle jäi vielä loppuun hyvää aikaa tasoittaa peli viimeisessä hyökkäyksessä. Tässä ei kuitenkaan onnistuttu ja viime hetken virheen ansiosta Lahti pääsi vielä vapariviivalle ja näin voitto Lahdelle korein 67 - 63.
 
Sarjatilanteessa ToPo on nyt kuudentena kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Osalla joukkueista on neljä  ja osalla kolme ottelua pelattuna.
 
Lopputulos kertoo tästäkin pelistä kaiken. Lahti oli ToPoa parempi ratkaisuhetkillä ja munkkalaisista ei oikein löytynyt ratkaisijoita silloin kun olisi tarvittu. Pelaamista leimasi myös jonkinmoinen huolimattomuus. Lohtuna oli kuitenkin se, että tästä pelistä on mahdollisuus parantaa paljon.
 
Ottelun tilastot löydät täältä:
 
 
Torppa pelasi myös vieraissa ja vastassa oli sarjajohtaja Vantaan Pussihukat. Torppa aloitti ottelun hyvin. Ensimmäisen jakson jälkeen peli oli 17- 17. Toisen jakson PuHu vei yhdeksällä pisteellä ja tauolle mentiin tilanteessa 38 – 29.
 
PuHu lisäsi johtoa vielä kolmannella jaksolla neljällä pisteellä, ei Torpan viimeisen jakson loppukiri ja 21 – 16 jaksovoitto  aivan riittänyt. Lopputulos PuHu:lle siis 72 – 64. Sarjassa Torppa on nyt neljäntenä kahdella voitolla ja kahdella tappiolla.
 
Ottelun tilastot löydät täältä:
 
 
A-poikien SM-sarjataulukko:
 
 
A-poikien valtakunnallisen I-divisioonan sarjataulukko:
 
NrJoukkueV/TSarjapisteet
1.HoNsU Juniorit3/16
2.Espoo Basket Team3/16
3.PuHu Juniorit3/16
4.Torppa2/24
5.BC Nokia2/24
6.PJ Warriors2/14
7.Kouvot2/14
8.Karkkilan Urheilijat2/24
9.FoKoPo0/40
10.Wartti Basket0/40