Hallitus|Valmentajat

Felix "Fela" Paasonen on siirtynyt ajasta ikuisuuteen

18.12.2019

Vietämme hiljaisen hetken Felan muistolle naisten ottelussa keskiviikkona 18.12. klo 18:25.

ToPo-perhe sai viikonloppuna suru-uutisia kun Wanhan ToPon jäsen ja seuramme yksi legendoista Felix "Fela” Paasonen (synt. 1933) siirtyi ajasta ikuisuuteen.
 
Fela aloitti seurassamme 50-luvulla edustusjoukkueen pelaajana, toimi mm. valmentajana ensimmäisenä mestaruusvuotena -60 ja oli perustamassa seuran naiskoripalloilua jo 50-luvulla.
 
Nuoruusvuodet Fela asui Munkkiniemessä Kadetintien ja Perustien kulmatalossa, jonka viereen rakentamattomalle tontille nuorisoklaani rakensi koripallokentän huojuvine telineineen. Felalla oli tällöin joukon ainuita pelivälineitä, jonka hän tarinan mukaan ikkunastaan heitti alas ja juoksi itse perässä pelaamaan poikien kanssa korista.
 
Poikkeuksellisesti Fela kävi Matti Airaksen tavoin Norssin koulun, mutta Munkan kaveripiiri antoi tämän heille anteeksi ja molemmista kavereista tulikin ToPon ja Munkkiniemen koripallon kulmakiviä.
 
Paasonen perusti ToPon juniorikoulutuksen yhdessä Jussi Haanterän kanssa ja ajalle erikoisesti hän omistautui tyttö- ja naiskoripalloilulle ollen heidän ensimmäinen valmentajansa.
 
Vuoden 1960 mestaruusvuoden jälkeen hän vietti suuren osan työvuosistaan ulkomailla Finnairin johtotehtävissä, mutta oli aina kiinnostunut seuran toiminnasta ja elinvoimaisuudesta. 
 
Suomeen paluumuuton jälkeen Fela asusti Munkkivuoressa ja tarkkailtuaan vuosikymmeniä Euroopan koripalloa, hän lähetti aktiivisesti aivoituksiaan tuntemilleen koripalloihmisille ja huolehti suomalaisen koripallon suuntaviivoista. Aurinkoisina kesäpäivinä Felan löysi Paltsin kentältä hiomassa heittoaan.
 
Vietämme huomenna, keskiviikkona 18.12. klo 18:30 alkavassa naisten edustusjoukkueen ottelussa hiljaisen hetken Felan muistolle.