ToPo Naiset havittelee mitalikamppailuja

13.9.2019

Hanna Valkeinen painaa läpi puolustajan estelyistä huolimatta

Edelliskauden korisliigan jumbosijaa lähdetään nostamaan määrätietoisella työllä. Nuoret pelaajat suuressa roolissa.

Toissa kaudella puhtaalla pelillä itsensä Korisliigaan pelanneet naiset jatkavat korkeimmalla sarjatasolla. Vaikka joukkue jäikin viime kaudella putoamissijalle, tarjottiin liigapaikkaa ToPolle uudestaan sillä 1-divisioonan mestari ei ollut halukas nousemaan. Tämä uutinen oli seurajohdolla jo tiedossa hyvissä ajoin ennen sarjalisenssien myöntämistä ja joukkue pääsikin valmistautumaan kauteen tietäen tulevan kauden sarjapaikan. 

Edelliskausi oli naisten joukkueelle epäonninen ja voittoja ei tahtonut irrota edes hyvien esitysten päätteeksi. Voittamaan tottuneelle joukkueelle oli kova paikka ottaa vastaan alkukauden heikko menestys tuloksellisesti, mutta naiset taistelivat itsensä vielä kamppailuun playoff-paikasta kunnes toisen amerikkalaisvahvistuksen loukkaantuminen käytännössä sammutti haaveet pudotuspeleistä.

Joukkue lähtee tulevaan kauteen uudistuneella ja nuorentuneella kokoonpanolla. Joukkueessa jatkaa edelliskaudelta kuitenkin tuttu takamiestrio Laura Juhola, Hanna Valkeinen ja Noora Lakaniemi. Myös laiturien paikalla viihtyvät Jessi Johansson ja Ida Myllyoja jatkavat joukkueessa. Uutena tulokkaana seuraan nousee edelliskaudella liigaa EBT:n riveissä pelannut Magdalene Agyei, joka tuo joukkueeseen kaivattua atleettisuutta kentän molempiin päihin.

Nuorten pelaajien esiinmarssia johtaa Maija Kuisma (-01) joka nuoresta iästään huolimatta on lähtötelineissä valmiina korisliiga-ympyröihin. Nuorisokaartiin kuuluu myös Emilia Hulst (-02), Elina Mäntynen (-02) ja Meri Kanerva (-04) joiden lisäksi U19 joukkueesta on mahdollista nousta kokoonpanoon lisää nuoria lupauksia.  

Joukkue lähtee kauteen kolmen amerikkalaisvahvistuksen voimin. Laura Saarisen siirtyminen tulevaksi kaudeksi Forssan Alkuun aiheutti joukkueen kokoonpanoon suuren aukon sentterin tontille ja häntä korvaamaan on hankittu Alex Louin (183cm) sekä Yasmine Robinson-Bacote (180cm). Takakentälle Juholan aisapariksi astuu 173 senttinen A’Queen Hayes, joka on yliopistourallaan ansioitunut myös takamieheksi kovilla tilastoilla levypallopelissä.

Vaikka joukkue on kokonaisuudessaan varsin nuori ei tavoitteita pidä laittaa alas ja joukkue lähteekin rohkeasti tavoittelemaan mitalisijoja. Tärkein tavoite on kuitenkin luoda joukkueelle omaa tunnistettavaa nopeaa ja agressiivista pelityyliä, joka uppoaa kotiyleisöön. 

Naisten edustuksen päävalmentajan paikalla astuu ToPoon uusi tulokas Niko Kuusi. Niko on toiminut pitkään Pussihukkien valmennuksessa, mutta ToPo-verta virtaa tämän nuoren miehen suonissa, sillä hän on käynyt aikoinaan Munkassa Mykin opinahjon joten kotiparketilta tuskin löytyy rakoja joita ei mies ole kolunnut. Apunaan Nikolla on Anja Suomalainen sekä Jussi Syrjänen. Suomikoriksen legenda Anja Suomalainen tuli kesällä mukaan seuraan ja valmentaa naisten apuvalmentajan pestin lisäksi myös ToPon U17 ja U19 joukkueita. Jussi toimii tuplaroolissaan valmentajana edustusjoukkueiden valmennustiimeissä sekä johtaa toimintaa General Managerina. Kulunut kesä onkin ollut Jussille kiireistä aikaa valmennustehtävissä ja joukkueita kasatessa.

Huomenna (La 14.9.) Ukko Munkki Cupissa naiset kohtaavat paikalliskamppailussa HBA Märskyn. HBA astelee Munkan parketille Awak Kuierin johdattamana joten tämän parempaa kenraalitestiä kauteen ei voisi olla. ToPo joutuu kuitenkin pelaamaan HBA-ottelun näillä näkymin vielä ilman kahta amerikkalaispelajaansa kun jo Suomessa oleva A’Queen Hayes on sairastuvalla ja Alex Louin saapuu Helsinkiin vasta maanantaina.

Naisten kotiottelut pelataan pääsääntöisesti lauantai-iltaisin Munkkiniemessä, jolloin tutuksi tullut ToPon Gameday beach flag nousee aina pystyyn Puukkarille juhlapäivän kunniaksi. 

Kausi alkaa lauantaina 28.9. jolloin vastaan asettuu naapurikaupungin Espoo Basket Team. Avausottelu on myös siltä osin mielenkiintoinen että EBT:n valmennustiimiissä toimii ToPo-legenda Pere Klinga, joka valmensi ToPon naisia viime kaudella.

 

Tervetuloa seuraamaan naisten kotiotteluita Mykin hornankattilaan. ToPon edustusjoukkueet tarvitsevat tukeanne ja parhaiten tuet arvokasta edustustoimintaa tulemalla paikan päälle seuraamaan otteluita.

 

Joukkueen kokoonpano 2019-2020

A`Queen Hayes 1996 173 cm

Noora Lakaniemi 1993 170 cm

Laura Juhola 1992 167 cm

Jessi Johansson 1995 182 cm

Hanna Valkeinen 1987 170 cm

Elina Mäntynen 2002 175 cm

Maija Kuisma 2001 177 cm

Emilia Hulst 2002 175 cm

Magdalene Agyei 1999 177 cm

Ida Myllyoja 1996 180 cm

Emmi Nyqvist 2002 171 cm

Yasmine Robinson-Bacote 1997 180 cm

Meri Kanerva 2004 176 cm

Alex Louin 1996 183 cm

 

Päävalmentaja Niko Kuusi

Valmentaja Jussi syjränen, Anja suomalainen

 

#topostrong

#toposhow

#topofamily

#naistenkorisliiga