ToPo Golf 2019

25.6.2019

Vuodesta -95 lähtien järjestetyn ToPo Golf kutsukilpailu pelattiin aurinkoisessa säässä Helsingin Golf klubilla

Talin tarunhohtoinen golfklubi houstasi jälleen ToPo Golfia ja kenttä esitti parastaan. Talin viheriöt olivat virheettömät ja muutenkin yleisilme oli mitä mainioin kentällä ja klubilla.

Kilpailussa käytiin tiukkaa vääntöä tuloslistalla voitot ratkesivat käytännössä viimeisellä väylällä. 

Michelin Malja (pistebogey) meni tänä vuonna jälleen ensikertalaiselle, mutta kamppailu ei olisi voinut olla tiukempi. Voitto meni pisteen erolla Julius Lehtoselle kun Jomi Suhonen jäi viime vuoden tavoin tasoituksellisessa sarjassa toiselle sijalle. Suhonen oli kiinni vielä sarjan voitossa, mutta viimeisen väylän toinen lyönti päätyi klubitalon terassille, joka sinetöi voiton miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtajalle Lehtoselle. Jullen tunteikas voittopuhe kertoi kuinka isoista asioista on Michelin Maljasta kyse.

Tasoituksettoman lyöntipelin (scratch) vei nimiinsä perätin kymmennennen kerran Jomi Suhonen (yhdeksännen kerran peräkkäin). Suhonen ei ole hävinnyt kertaakaan kyseistä sarjaa osallistuessaan kilpailuun. Sarjassa viime vuodet ylivoimaista jälkeä tehnyt Suhonen ansaitsi pelioikeuden ToPo Golfiin vuonna 2009 pelatessaan edustusjoukkueessa ensimmäisen kerran, jolloin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Suhonen julisti pressille Tiger Woods-tyyliin "Hello ToPo Golf".

Kilpailussa oli myös kaksi ensikertalaista mukana kun 2000-luvulla kovaa jälkeä edareitten riveissä tehnyt ja nykyisin Kartanon Herrojen luottotakamiehenä toimiva Jussi Airas sekä nykyinen miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Eero Nikkarinen osallistuivat mukaan kilpailuun. Ensikertalaisille on luonnollisesti kilpailun paineet aina kovat ja tällä kertaa kaksikko jäi ilman pokaaleja.

Kiitos kaikille osallistujille, Helsingin Golf klubille sekä kilpailun tukijalle GoGolffille.

 

ToPo Golf 2019 tulokset

 

Michelin Malja (pistebogey)

1. Julius Lehtonen, 34pist.

2. Jomi Suhonen, 33pist.

3. Juha Levä, 32pist.

 

Kim Jokipii Scratch Floating Trophy (tasoitukseton lyöntipeli)

1. Jomi Suhonen, 74 lyöntiä

2. Julius Lehtonen, 77 lyöntiä

3. Tuomas Kohila, 87 lyöntiä

 

Extra kilpailut:

Lähimmäs lippua (9. reikä) — Kari Harjula

Pisin Drive (6. väylä) — Heikki Kasko

Pisin Bogijuna — Miki Kuusisto