97-Pojat avaa EYBL-kauden Rakveressa

26.10.2011

ToPo:n 97-poikien kauden ensimmäinen Nuorten Euroliiga-reissu suuntautuu Eestin Rakvereen, jossa fasiliteetit turnauksen järjestämiseen on modernin korishallin myötä huipputasoa. ToPo:lle 27.-30.10. käytävä EYBL 1.divisioona tason koitos on lähes kotiturnaus, siksi tiheään on ToPo:n jengit useamman ikäluokan voimin Rakveressa turnauksissa ja leireilemässä vieraillut.

 

Ja jos on järjestelyt huippuluokkaa, eliittitasoa tulee olemaan myös ToPo:n vastus. Välittömästi ensimmäisellä etapilla munkkalaisten päätä tulee pölkylle sovittelemaan Venäjän mahtiseurat.

Näistä Moskovan CSKA:n maineen tietää palloilu-ummikkokin. Itänaapurimme urheilun miljoonabrändi ei muuten lähetä maailmalle edustamaan b-luokan miehiä. CSKA olikin viimevuoden EYBL:issä maineensa veroinen, häviten runkosarjassa vain yhden ottelun. Punakoneen männät sai solmuun väännettyä toverit Togliatista. Autokaupungin poikia vastaan taas ToPo pelasi loppuhetkille asti tasaväkisen kamppailun, tosin kokien tappion luvuin 49-59. Moskovassa järjestämänsä ikäluokan Super Finaali-turnauksen CSKA vei kolmella peräkkäisellä voitolla ja puolustaa näinollen tulevalla kaudella  Nuorten Euroliigan mestaruus-titteliä.

Mutta ei muutkaan venäläisjoukkueet jää kauaksi CSKA:n tasosta. Näistä joukkueista ToPo saa ensin vastaansa Venäjän viidenneksi suurimman kaupungin Nizhny Novgorodin liepeiltä kerätyn BS Orbitan, joka klaarasi itsensä ikäluokan 1.Divisioonaan voittosuhteella 8-7.

Pietarin ylpeys Admiralteyskajan koripallo-akatemia tulee varmasti olemaan sitkeä pala purtavaksi. Joukkue on Pohjois-Euroopan eliittiä, Venäjän kakkonen ja hoiteli viime kauden EYBL:in saldolla 10 voittoa, 5 tappiota.

Muut vastustajat kauden ensimmäiseen turnaukseen tulee Ukrainasta ja Eestistä. Miljoonakaupunki Donetsk on kuulu kovan tason palloilujoukkueistaan. Sitä on epäilemättä myös Ukrainan ykkösjengi BC Donetsk viimekauden EYBL recordilla 10-5.

Eestin kultamuna taas on Audentesin urheilukoulu, joka on maan kaikkien kesäolympialajien harjoituskeskus. Koripallo nauttii koulussa erityistä suosiota, eikä ihme, onhan koris tasavallan ylivoimaisesti suosituin ja menestynein palloilulaji. Audentesissa myös juniorijoukkueisiin panostetaan vahvasti. Sisäoppilaitostyylinen urheilukoulu imee maan parhaat talentit hoteisiinsa ja kaikkia joukkueita ohjeistaa täysammatilaisvalmentajat. Nykyisessä Eestin miesten maajoukkueringissä onkin puolisen tusinaa Audentes-kasvattia. Viimekaudella ToPo:n kanssa samassa divisioonassa pelannut urheilukoulun joukkue kirjautti saldon 8 voittoa ja 7 tappiota.

Kova savotta on siis suomipojalla taas käännettävänä. Goljatteja kumartelematta lähtee ToPo:n 97-pojat uuteen EYBL-kauteen, vähimmäistavoitteena sarjapaikan säilyttäminen ikäluokkansa 1.divisioonassa. Luotto on  vahva, että vuosien edetessä tasoittuvien fyysisten ominaisuuksien ja kokoeron myötä, tulee joukkue olemaan entistä karskimpi tulenkantaja suomalaiselle koripalloilulle ja Torpan Pojille. Miesten maajoukkueemme viitoittamaa polkua seuraten...

 

Otteluohjelma:

28.10.. klo 11.20   ToPo - BS Admiralteyskaja (Pietari, RUS)

             klo 17.20   BS Orbita (Dzerzhinsk, RUS) - ToPo

29.10.  klo 11.20   ToPo - BS CSKA (Moskova, RUS)

             klo 17.20   BC Donetsk (Donetsk, UKR) - ToPo

30.10.  klo 10.20  ToPo -  BS Audentes (Tallinna, EST)