ToPoN vakuuttava kotonaan viime lauantaina HoNsUa vastaan

14.10.2011

Kauden ensimmäisestä kotiottelusta odotettiin erittäin jännittävää, kun muutamaa päivää aiemmin pelinrakentajamme Anette Juvonen oli ilmoittanut vetäytyvänsä kilpakoriskentiltä. Joukkueemme henkinen kantti piti ja ottelu kääntyi pikku hiljaa vakuuttavaan kotivoittoon.

Ensimmäinen jakso oli puolin ja toisin hermoilua –turhia pallon menetyksiä ja viimeistelyn puutetta. Jakson alussa ToPoN johti hiuksen hienosti, mutta lopulta jakso 20-22 HoNsUlle. Toinen jakso oli lähes edellisen kaltainen ja naisemme lähtivät tauolle 3 pisteen tappioasemassa 38-41.

Mitä lienee joukkueen valmentaja ja pelaajat juonineet, kun kolmas jakso oli ToPoN hallintaa. HoNsU jäi käytännössä täysin jalkoihin, kun naisemme pistivät isompaa vaihdetta silmään. Jakso 20-5 Topolle. Spurtin tuoman edun turvin neljäs jakso vielä ToPolle 16-13, ja näin ottelu päättyi 74-59 selkeään voittoon.

Joukkueemme voiton avaimina olivat ToPoN parempi vapareiden ja 2-pisteen heittojen varmuus, puolustuspään levyrit ja nopeus. Kolmoset ja hyökkäyspään levyrit joukkueilla olivat samalla tasolla. Joukkueemme menetti kuitenkin huomattavasti enemmän palloja (21), mistä onneksemme HoNsU ei onnistunut riittävästi tekemään koreja. HoNsU oli selkeästi parempi riistoissa.

Pelin ratkaisija oli kuvassa taisteleva Ellen Nurmi (15 pist), jota täydensi hienosti Kaihla Szunko (21 pist).  Ellen oli kuin väkkärä niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin, ja johti välillä peliä rohkeasti. Myös Kaisa Valtakari (11 pist) ja Saara Wahlgren (13 pist) onnistuivat mainiosti. Epäonneksemme Laura Saarinen loukkasi leikkaushoitoa vaativasti nenänsä.

HoNsun parasta esitti Katja Summala, jonka kolmoset upposivat sisään 67% tarkkuudella.

Seuraavaksi ToPoN kohtaa hallitsevan mestarin PeKan, jolle ensimmäiset pelit ovat olleet vaikeita (kaksi ottelua, kaksi tappiota). Peli pelataan lauantaina 15.10 Karhuvuoressa klo 1500.