B-pojilla tehokas avaus SM-sarjassa

9.10.2011

Elias Eerikinharju tehoili B-poikien SM-avauksessa epäitsekkäästi 25 pistettä, 6 ribaria ja 4 syöttöä.

ToPo aloitti B-poikien SM-sarjakauden erittäin lupaavasti sunnuntaina (9.10.) kotisalissaan Kouvojen Kouvoja vastaan. Kouvot pysyi mukana vain ensimmäisen jakson (19-15), mutta sitten ToPo meni menojaan 84-46 -voittoon (46-21).

Energisesti pelannut ToPo puolusti joukkueena erinomaisesti. Kouvojen ja poikien maajoukkueen takamies Tuomas Hirvonen pidettiin hyvin pimennossa - Hirvonen jäikin vain yhdeksään pisteeseen. Hyökkäyspäässä riittää vielä työtä, mutta sarja on vasta alussa ja puolustamisellehan voittajajoukkueen perustukset rakennetaan.
 
ToPo:n vahvuus oli myös laaja materiaali. ToPo:n 12 pelaajasta kaikki saivat vähintään yhdeksän minuuttia peliaikaa ja toisaalta suurin peliaika oli vain 27 minuuttia. Valmentaja Pekka Konttinen pystyi pyörittämään tehokkaasti isoa rotaatiota.
Kaikki pelaajat tekivät ottelussa myös pisteitä. ToPo:n tehomies oli Elias Eerikinharju 25 pisteellä. Laureat Grepi heitti 10, Mikael Andersson 8, Henri Kantonen seitsemän, Antti Heinonen ja viimeisiä esiintymisiään kolmetoista-vuotiaana antanut Joel Jokinen kuusi pistettä. Levypallorohmuja olivat Eerikinharju (6), Grepi (6) sekä Heinonen, Markus Raito ja Remu Raitanen kukin viisi.
 
Kouvot nousi täksi kaudeksi SM-sarjaan hallittuaan viime kaudella divisioonaa ylivoimaisesti. Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa. SM-karsinnoissa Kouvot voitti neljästä ottelustaan kolme, joten Munkassa nähtiin joukkue, joka ottaa vielä monta voittoa SM-sarjassa.
 
Ensi viikonvaihteessa ToPo matkaa SM-sarjaotteluun Kotkaan. Sunnuntaina 23. lokakuuta on vuorossa seuraava kotiottelu, kun vastaan tulee sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Namika Lahti.