ToPon kesäleiri pistää vipinää Munkkiniemeen

11.6.2018

ToPo järjestää tänäkin kesänä kahden viikon mittaisen kesäleirin eri-ikäisille junioreille. Mukana on niin omankin seuran junioreita kuin pelaajia muistakin seuroista sekä sellaisiakin lapsia, jotka eivät välttämättä harrasta koripalloa vielä missään seurassa.

Kesäleiriläiset näkyvät suurissa määrin Munkkiniemen katukuvassa ja leirikokonaisuus on melko massiivinen. ToPon toiminnanjohtaja Jomi Suhonen myöntää olevansa ylpeä siitä, millaiseksi kesäleiri on kehittynyt vuosien varrella.

- Tämä on laajentunut kahden valmentajan ja 20 juniorin yhden viikon leiristä 20 valmentajan ja 160 juniorin kahden viikon leiriksi. Siinä on tapahtunut mieletön harppaus uusiin ulottuvuuksiin. Tässä on vahva meininki kahden viikon ajan.

Leiriläiset eivät liiku ainoastaan Munkkiniemen Yhteiskoulun salissa, vaan ympäristöä hyödynnetään laajasti.

- Olemme käyttäneet nuorisotaloa paljon sekä kaupungin leikkipuistoa että urheilukenttää. Tässä on monia eri juttuja yhdessä. Lisäksi ruokailemme ravintola Ukko-Munkissa, joka on tärkeä paikallinen yhteistyökumppanimme.

 

Myös leirin vetäjä ja leiriläinen huokuvat intoa

ToPossakin urallaan pelannut ammattikoripalloilija Vilma Kesänen on yksi kesäleirien vakiovalmentajista. Tänä vuonna Kesänen vetää ryhmää, jossa on 10-12-vuotiaita tyttöjä vahvistettuna yhdellä 16-vuotiaalla pelurilla. Kesänen on leiristä innoissaan ja ylpeä ryhmästään.

- Täällä on todella hyvä meininki ja meillä on hyvä ryhmä kasassa ja leiriläiset tekevät ihan fiiliksissä kaikkea. Ulkona ja salissa on menoa ja meininkiä. Tytöillä on ollut hauskaa täällä.

Yksi leirien kohokohdista Kesäsen mukaan on se, kun samoja pelaajia näkee vuodesta toiseen ja pääsee todistamaan heidän kehitystään lähietäisyydeltä.

- Minullakin on tässä aiemmilta leirivuosilta tuttuja tyttöjä mukana ja se kyllä helpottaa valmentajan hommia. Se tekee tästä myös todella kivaa, kun näkee, miten pelaajat kehittyvät vuoden aikana. Minusta on kyllä todella makeata olla täällä joka kesä. Jo leiriviikkojen aikanakin näkee hienoa kehitystä. Tyttöjen oppimisen ja riemun näkeminen on todella parasta.

Ryhmät ovat käyttäytyneet todella hienosti ja kaikki on otettu Kesäsen mukaan huomioon. Ryhmien sisältä löytyy monen ikäistä ja tasoista pelaajaa, mutta kaikille saadaan mielekästä tekemistä ja kukaan ei jää paitsioon.

Jo kolmatta kertaa leirille osallistuva Eino Urpola on ToPon omia junioreita ja kehuu leirien olevan yksi kesän kohokohtia. Erityisen hienoa on se, kun pääsee haastamaan itsensä ja oppimaan uusia asioita.

- Mielestäni täällä on todella hauskaa. Täällä ei tarvitse osata mitään, tänne voi tulla vaikka ei olisi ikinä pelannut koripalloa. Täällä on hyvä tekemisen meininki ja täältä saa paljon uusia ystäviä.

- Tämä leiriympäristö on todella mielekäs. Pelaaminen varsinkin itseään parempia vastaan on kivaa. On siistiä, kun pääsee antamaan kaikkensa. Täällä pääsee harjoittelemaan todella tehokkaasti, Urpola iloitsee.

 

Myös loppukausi kiittää kesäleirejä

ToPon joukkueiden kesäharjoitukset pyörivät jo täydellä teholla ja kesäleiri täydentää niitä hienosti. Erilaiset pelikaverit ja valmentajat tuovat pelaajille lisää oppia ja sopeutumiskykyä ja intoa omaan kauteen.

Leirivalmentaja Kesänen muistelee itsekin lämmöllä omia juniorivuosiaan ja leirejä.

- Näistä leireistä on hyötyä myös loppukaudelle. Muistan itsekin juniorina olleeni ihan fiiliksissä kaikista leireistä, olen tyytyväinen jos saan yhtään samanlaisia tunnelmia näille pelaajille. Täällä on pelaajille myös hieman vieraampia valmentajia ja harjoitteita, joten niistä tulee omanlaistaan haastetta.

Myös toiminnanjohtaja Suhonen on tyytyväinen leireihin ja uskoo, että toiminta jatkuu laadukkaana myös tulevaisuudessa.

- Tässä on mukana edelleen muutama ydintekijä ja konsepti on pysynyt ennallaan. Leireillä on tiettyjä teemoja ja laatu on pyritty maksimoimaan koko ajan. Kasvu tuottaa haasteita, mutta se on positiivinen asia. Munkkiniemen Yhteiskoulussa on iso sali ja se antaa edellytykset pitää isojakin leirejä. Kotisalimme on valtava voimavara.