Synkkä kolmas jakso Tapiolassa

23.3.2017

Cedric Latimer nostaa kaksi pistettä!

Espoo - ToPo 85-67 (33-32). Voitot 1-0.

Torpan Pojat pärjäsi puoleenväliin miesten ykkösdivarin ensimmäisessä välierässä Espoo Unitedia vastaan. Isolle tauolle mentiin numeroista 33-32. Kolmannella jaksolla ToPo kuitenkin romahti, ja Espoo otti helpohkon voiton ensimmäisestä välierästä pistein 85-67 (19-16, 14-16, 29-16, 23-19).

Espoo oli ottelun alkupuolella hienoisesti niskanpäällä kun Torpan heitot vapaaheittoviivalta kolisivat rautoihin. ToPo sai lukuisia hyviä stoppeja puolustuspäässä ja Espoo joutui rikkomaan Munkkalaisia nopeissa hyökkäyksissä. Espoo oli toisella jaksolla hieman karkaamassa, mutta sitten Pierre Jallow aloitti oman näytöksensä ja nosti ToPo:n takaisin peliin mukaan.
Kolmatta jaksoa oli pelattu reilut kolme minuuttia, kun tilanne oli vielä tasainen 42-39. ToPo:n taivas synkkeni kun Pierre sai lähes peräkkäisissä tilanteissa kaksi virhettä ja joutui penkille huilaamaan neljän virheen rasittamana. Seuraavien minuuttien aikana Espoo venytti johdon tilanteeseen 60-43. Espoo pelasi hyvät heittopaikat kun samaan aikaan Torppa heitti paikoistaan ohi. Espoon kaltaiselle joukkueelle ei oikein voi antaa 17 pisteen johtoa vaikka Torppa onkin kauden aikana Espoota vastaan osoittanut kykenevänsä takaa-ajoon kauempaakin.
Viimeiselle jaksolle lähdettiin tilanteesta 62-48. ToPo pääsi parhaimmillaan 11 pisteen päähän, mutta kunnon kirivaihdetta munkkalaiset eivät saaneet silmään heittojen osuessa rautoihin liian usein. Espoo on Iveyn johdolla myös niin kokenut joukkue, että se malttoi jäädyttää pelin.
Torppa oli pakoitettu ottamaan hieman riskejä puolustuspäässä kolmannen erän synkän vaiheen jälkeen jolloin kovin helposti Espoo pääsi juoksemaan vapaisiin paikkoihin korin alle. Tappiolliset lukemat johtuivat kuitenkin pääosin torstain heikkoon levypallopeliin, heittoprosenttiin ja pudotuspeleissä arvoon arvaamattomaan nousevat vapaaheittoprosentit. Vapareissa on oltava tarkkana sillä ne ovat playoff-peleissä ne ainoat ilmaiset korit ja jokainen piste merkkaa Espoon kaltaista joukkuetta vastaan.
Kredittiä kuitenkin Espooseen, sillä he pelasivat heittopaikat hyvin ja myös viimeisteli niistä tärkeillä hetkillä tehokkaasti. Espoo heitti 31 kolmosesta yhdeksän sisään, kun ToPo:n luvut olivat 24/3. Kolmella kolmosella ei nykykoriksessa oikein otteluita voiteta.
Espoon Omar Calhoun ja Jeb Ivey ovat huippukunnossa, samoin kokeneet Ville Mäkäläinen ja Lauri Toivonen ovat saaneet itsensä pudotuspeli-iskuun. Torstaina joukkueen peli olikin valtaosin näiden neljän herran harteilla.
Lauantaina kotisalissa Yhteiskoululla (klo 16) Espoo joutuu varmasti ahtaammalle ja myönteistä on, että pelkästään "hyvä" peli riittäisi – ei Espoo mitenkään erityisesti pelannut. Heittopelin kulkiessa Torpan joukkue on parhaimmillaan pysäyttämätön ja mikä parempi paikka pistää joukkueen heittoralli päälle kuin Munkkiniemen Yhteiskoulu fanaattisen kotiyleisön edessä!
ToPo:n miehistö oli pelikunnossa paitsi Rasmus Mattinen joka sai viikon alussa Jobin postia hiusmurtuman merkeissä. Rasselta jäävät todella harmittavasti kauden loppupelit väliin. Rasse on ottanut upeaa roolia puolustuspelaamisessa sekä kasvattanut rooliaan myös hyökkäyspäässä. Muutenkin hän on kasvanut juniorista vahvaksi miesten divarijyräksi.
Lauantaina on edessä kauden tärkein ottelu. Aika laittaa kello 16 alkaen Yhteiskoulu jytisemään! Paikalle kannattaa tulla ajoissa jotta varmistaa itselleen hyvät istumapaikat. Tosin lauantain mittelössä tuskin hirveästi istumalihaksia tarvitaan :)
Välieristä mennään loppuotteluun kolmella voitolla. Keskiviikkona Lahti voitti omassa välierässään Oulun selvästi 73-43.
ToPo:n pisteet ja levyt Espoo-ottelussa: Cedric Latimer 18/5, Pierre Jallow 17/8, Emil Djeen 11/5, Juuso Kauppinen 7/3, Nigel Moore 6/10, Ilpo Pehkonen 5/2, Miki Kuusisto 2/-, Orlando Taylor 1/2, Juho Hietanen -/-, Matias Oksa -/-.