Hallitus|Valmentajat

Miehille tärkeä voitto

19.1.2017

ToPo - Pyrintö 67-52 (38-26)

 

Torpan Pojat otti tärkeän voiton miesten divariottelussa Tampereen Pyrinnöstä 67-52 (19-18, 19-8, 15-17, 14-9). Kaunista katsottavaa ottelu ei ollut, mutta nyt tärkeintä olikin tulos. Neljän tappio-ottelun jälkeen ToPo oli kotisalissaan lähes pakkovoiton edessä – ainakin kun ToPo haluaa taistella kevään pudotuspelipaikoista.
ToPo aloitti tavoistaan poiketen terävästi. Ottelun alku ToPo:lle 8-0 ja 11-3. Peliään viime otteluissa etsinyt Juuso Kauppinen väläytti hienoja koreja. Jakson vanhetessa ToPo löysäsi otettaan, teki virheitä ja sortui huolimattomuuksiin. Pyrintö pääsi peliin mukaan. Jakso päättyi numeroihin 19-18.
Toisella ja kolmannella jaksolla Cedric Latimer, Ilpo Pehkonen ja Miki Kuusisto ottivat roolia. Pyrintö oli vähän liikaa Lassi Kilpisen ja Terrell Vinsonin varassa. Latimerin hellässä huomassa Vinson alkoi väsyä ja turhautua. Peli eteni Torpan hallinnassa puoliajalle (38-26).
Kolmannella jaksolla Pyrintö piti ottelun tasaisena neljällä kolmosella. Jakso Pyrinnölle 17-15.
Jakson lopussa Ipe Pehkonen taisteli irtopallosta voitokkaasti Pyrinnön hyökkäyspäässä. Ipe paini lattiassa Terrell Vinsonin kanssa. Ipe syötti pallon omilleen ja otti Terrelliä kädestä. Vinsonin hermot paloivat ja hän löi Ipen posken pahasti auki ja tikkauskuntoon.
Vinson ajettiin kentältä, mutta myös Pehkosen peli päättyi.
Päätösjaksolla Pyrintö yritti taistella, mutta ToPo ei antanut tamperelaisille mahdollisuuksia. Ehkä tamperelaistenkin henkinen selkäranka hieman nitkahti, kun he joutuivat pelaamaan ilman Terrell Vinsonia.
Topolaisista Cedric Latimer pelasi viileän rauhallisesti. Jakson puolivälissä Cedu heitti kolme kakkosta peräkkäin ja ToPo:n johto venähti 10 pisteestä 16 pisteeseen. Ottelu ratkesi siihen.
ToPo pelasi seitsemällä miehellä. Cedric Latimer oli erinomainen. Miki Kuusisto ja Ilpo Pehkonen pelasivat myös hyvän ottelun. Juuso Kauppinen aloitti erinomaisesti, mutta ottelun loppu oli hankala. Juho Hietanen pelasi isot minuutit (30) ja oli mies paikallaan. Myös Orlando Taylor sai hyvin peliaikaa. Orlando väläytti muutaman kerran korin alla molemmissa päissä erinomaisesti. Sebastian Booker väläytteli urheilullisuuttaan, mutta hän sekoittaa peliään välillä liian isoilla kierroksilla.
Siinä ToPo:n miehistö olikin. Alokas Joel Jokinen oli pukenut, mutta ei pelannut. ToPo:n sairaslista on nyt piinallisen pitkä.
Nigel Moore on toipumassa, mutta paluun ajankohta on vielä auki. Emil Djeen oli siviilit päällä takareisivamman takia. Rasmus Marttisen kylkiluu meni poikki Lahti-otelussa. Matias Oksa potee nilkkaansa. Tuomas Laine oli flunssassa, ja Jonis Heikkinen armeijan kiireissä.
Miki Kuusisto huomautti, että pelaajapula muuttaa ToPo:n pelitapaa. ToPo ei pysty pitämään pelisysteemiin kuuluvaa inensiteettiä.
”Olen kohtalaisen tyytyväinen omaan ja joukkueen peliin. Liikaa vain pelissämme on vaihtelua. Toki nyt huonot jaksot olivat lyhyempiä. Hyvä, että pitkästä aikaan voitimme levypallot (48-34)”, Kuusisto totesi.
Pyrinnön valmentaja Juri Heinämäki totesi nuoren joukkueen hävinneen yksi vastaan yksi –tilanteet. ”Hyökkäyksemme ei oikein pystynyt satuttamaan Torppaa.”
Heinämäkikin joutuu johtamaan melko vaihtelevaa yhdistelmää. Kristan Rasinaho on loukkaantunut. Eero Lehtinen vaihtoi kesken kauden PuHu:n miehistöön. Terrell Vinson saa ainakin yhden ottelun pelikiellon.
Lassi Kilpinen pelaa nyt ykköstä, mutta käsky liigaan voi tulla milloin tahansa. Karenssi alaspäin on kaksi viikkoa. Pyrinnön liigajoukkueen kanssa harjoitteleva Joonas Pentti voi liikkua joukkueiden väliä ilman karenssia, sillä hän on vielä alle 21-vuotias.
 
Heinämäki pudisteli päätään kommentoidessaan Vinsonin ja Pehkosen painiottelua. "En puolustele tapahtunutta, mutta kyllä ottelun pitäisi olla jonkun hallinnassa."
Heinämäki viittasi tuomarikolmikon työskentelyyn, joka oli - miten sen nyt muotoilisi - ailahtelevaa.
 
ToPo lentää sunnuntaina Ouluun. ”Kova ottelu tiedossa. Iso urakka ottaa sieltä pisteet”, valmentaja Pekka Konttinen sanoi. Oulu on sarjassa kolmantena tasapisteissä ToPo:n kanssa, mutta oululaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.
Oulu pelaa käytännössä seitsemällä miehellä. Nousukuntoinen Jyväskylä voitti ”Ynnin” viime viikonloppuna 73-69.
ToPo:n piti lähteä Ouluun yhdeksällä miehellä, mutta torstaina illalla Pekka Konttinen ei vielä tiennyt, keitä Ouluun lähtee. Yksi lisäarvoitus on Ilpo Pehkonen. Silmä on todennäköisesti viikonloppuna raikkaasti turvoksissa.
Seuraava kotiottelu onkin sitten juhlavampi, kun ToPo kohtaa Espoo Unitedin Kisahallissa sunnuntaina 29. tammikuuta. Tuossa ottelussa juhlitaan 85-vuotiasta Torpan Poikia.
ToPo:n pisteet ja levyt Pyrintö-ottelussa: Cedric Latimer 21/8, Juuso Kauppinen 12/7, Miki Kuusisto 10/9, Juho Hietanen 9/9, Orlando Taylor 7/6,Ilpo Pehkonen 6/3, Sebastian Booker 2/1, Joel Jokinen ei pelannut.