Hallitus|Valmentajat

Emil Djeen ratkaisi tärkeän voiton

19.11.2016

ToPo - Jyväskylä 76-66 (34-33)

 

Torpan Pojat otti tärkeän voiton perjantaina (18.11.) kotisalissaan. Jyväskylä kaatui miesten ykkösdivisioonan ottelussa 76-66 (20-17, 14-16, 18-17, 24-16). ToPo jatkaa sarjassa kakkosena.
Kahden heikon ottelun ja tappion jälkeen ToPo sai pelinsä melko hyvin kasaan. Jyväskylä taisteli hyvin, mutta ToPo väänsi tasaisen ottelun itselleen kahden koripalloilun perusasian ansiosta: puolustuksen ja penkin.
”Välillä joukkueelta meinaa peli-ilo mennä ja päätä painetaan pensaaseen. Nyt vaihtopenkin syövereistä saatiin voimaa”, sanoi ToPo:n valmentaja Pekka Konttinen. Varsinkin nuoret pelaajat Rasmus Marttinen ja Tuomas Laine ottivat vaihtomiehinä isot roolit.
Pekka kehaisi myös Cedric Latimeria. ”Cedun rooli oli nyt paljon suurempi kuin tilastot näyttävät.”
Se näkyi myös katsomoon. Kun Nigel Moore kulkee kyynärkeppien kanssa, kokeneen Cedun rooli pelin rauhoittajana ja oikeitten valintojen tekijänä korostuu.
”Nyt kroppa tuntuu paremmalta. Monen kauden jälkeen koripallo on kivaa”, Latimer sanoi. Jos Cedun kunto ja kehitys jatkuu tätä tahtia, hän on keväällä divarin kovin pelaaja.
Nigel Mooren loukkaantumisen (poissa ainakin koko syyskauden) jälkeen ToPo:n penkille on minuutteja jaossa. Nyt ToPo pelasi parhaat hetkensä neljännellä jaksolla pienellä viisikolla Rasmus Marttinen, Tuomas Laine, Miki Kuusisto, Juho Hietanen ja Emil Djeen.
Rasmus Marttinen ja Tuomas Laine toivat penkiltä hyvää energiaa peliin. Miki Kuusisto oli ehkä ToPo:n johtava pelaaja. Miki saa pallon liikkeelle. Hän on vastustajalle kova uhka sekä korille ajajana että heittäjänä. Miki myös puolustaa nöyrästi.
Ottelun ratkaisijan roolin otti Emil Djeen. Pelin puoliväliin saakka Emil oli vähän eksyksissä, mutta ottelun jälkipuoliskolla hän oli loistava. Emil päätti toisen jakson lopussa nopean hyökkäyksen rohkeaan donkkiin jyväskyläläispelaajan yli. Sen jälkeen Emil oli pitelemätön. Kovia ajoja ja kolme hienoa kolmosta.
Välillä ToPo:n loukkaantumistilanne näytti huolestuttavalta. Nigel Moore on pois. Ilpo Pehkosen harjoituksissa loukkaantunut nilkka petti kolmannella jaksolla. Hyvin pelannut Rasmus Marttinen sai kovan iskun polveensa neljännellä jaksolla ja joutui jättämään kentän.
Ipe Pehkonen palasi kentälle vielä ottelun loppuvaiheisiin, eikä Rassenkaan vamman pitäisi olla kovin vakava.
Ottelun kaksi ensimmäistä jaksoa olivat aika takkuisia Torpalle. Kolmannella jaksolla ToPo ryhtyi prässäämään ja lisäsi peliinsä aggresiivisuutta. Se teki hyvää ToPo:n otteille. Jyväskylä menetti pallon 22 kertaa ja ToPo otti 18 hyökkäyslevypalloa, joten asenne oli nyt kunnossa.
Puolustus ja asenne toimivat. Hyökkäykseen kaivataan vielä hieman enemmän joukkuepeliä, pallon liikuttamista ja selkeämpiä kuvioita.
Jyväskylän valmentaja Mikko Tupamäki kehaisi Torpan puolustusta ja miten ToPo sai paineen palloon. Emil Djeenin suoritukset olivat niin kovia, että niille Jyväskylä ei Tupamäen mukaan oikein voinut mitään.
Jyväskylän ykköspelaaja oli Miikka Marttinen (24 pistettä, 5 levypalloa). Miikka heitti kahdeksasta kolmosesta kuusi ja viidestä kakkosesta kolme sisään. Vasta ottelun lopussa ToPo sai Miikan kuriin.
Seuraavaksi ToPo kohtaa Mäkelänrinteessä HBA Märskyn. Ottelu pelataan ensi torstaina (24.11.). Edellinen ottelu päättyi ToPon viime sekunnin voittokoriin. Ensi torstaina on varmasti odotettavissa erittäin kiinnostava koripallokamppailu, joten suunta Mäkelänrinteeseen.
ToPo:n pisteet ja levyt JBA-ottelussa: Emil Djeen 22/5, Cedric Latimer 17/5, Miki Kuusisto 13/7, Juho Hietanen 6/8, Juuso Kauppinen 5/4, Tuomas Laine 5/2, Orlando Taylor 4/1, Rasmus Marttinen 2/6, Joel Jokinen 2/4, Ilpo Pehkonen -/1.