Hallitus|Valmentajat

Espoo sarja-avauksessa vahvempi

2.10.2016

Espoo - ToPo 73-56 (46-26)

ToPo:n miehet aloittivat divarikautensa selvällä tappiolla sunnuntaina Espoossa. Espoo United oli odotetustikin parempi lukemin 73-56 (21-12, 25-14, 11-16, 16-14). Espoo johti ottelua alusta loppuun.

Peli oli tyypillinen alkukauden kamppailu. Välillä kovaakin yritystä, mutta yhteispeli oli ajoittain melkoista hakemista ja esimerkiksi heittopeli oli osin kesäterässä.
Torpan valmentaja Pekka Konttinen totesi, että Torpan pitäisi pelata vahvuuksiensa kautta. Nyt se ei onnistunut, sillä puolustus oli varsinkin kahdella ensimmäisellä jaksolla ajoittain pahasti hukassa. Espoo juoksi helppoja puolinopeita ja muutenkin miehiä jäi ToPo:n korin alla luvattoman helposti täysin vapaaksi.
Ottelun loppua kohden ToPo:n puolustus parani, mutta aika kaukana vielä ollaan tavoitteesta, että ToPo pääsisi juoksemaan koreja hyvästä puolustuksesta. Katsomoon näytti, että osa oman pään heikohkosta pelistä johtui paitsi vähäisestä yhteispelistä myös fyysisen kunnon keskeneräisyydestä.  Molempiin ongelmiin on onneksi selkeät ratkaisut.
Kovalla markkinoinnilla Metro Areenaan oli saatu paikalle divarin katsojaennätys 1300 katsojaa. Jos Torpan peli oli keskeneräistä, kaukana parhaasta oli vielä Espoon tähtisikermäkin.
Espoossa pelaa yli kentällinen kokeneita SM-sarjajyriä (Jeb Ivey, Ville Mäkäläinen, Jouko Järvinen, Lauri Toivonen, Anselmi Vanjoki, Tero Laitinen…). Lisäksi nuori jenkki Omar Calhoun paljastui pelimieheksi, jonka uran huippuhetkiksi eivät jää Suomen divaripelit. Omilla lupaavilla junioreilla höystetty joukkue pyrkii tosissaan SM-sarjaan.
Torppa oli kooltaan numeroa Espoota pienempi. Varsinkin kun Torpan Orlando Taylor (205/115) paranteli edelleen nilkkaansa. Espoo teki pisteet korin alta. Levypallot menivät espoolaisille 55-33. Olisiko jossain vaiheessa kannattanut kokeilla paikkapuolustusta?
Torpan ei ole mitään syytä ripotella tuhkaa päälleen. Tästä on hyvä jatkaa, sillä pelin selvä parantaminen ei kaipaa mitään taikatemppuja. Miehet ja yhteispeli kuntoon! Palloon liikettä ja yksityisyritteliäisyys vähemmälle.
Ilpo Pehkonen ja Juuso Kauppinen raatoivat mallikkaasti. Kauppinen heitti 16 pistettä, vaikka hänkin joutui hakemaan heittoaan. Nigel Moore rauhoitti oikeina hetkinä Torpan peliä. Nigel otti 11 levypalloa, mutta tuskin hän tällä kaudella monta kertaa heittää kakkoset tehoilla 2/7 ja kolmoset 0/7.
Ensi lauantaina (8.10.) ToPo pelaa jälleen paikalliskamppailun, kun HBA Märsky tulee vastustajaksi ToPo:n ensimmäiseen kotiotteluun. Toivottavasti palloa on nyt puristettu tarpeeksi ja nuorten maajoukkuepelaajat saavat Munkkiniemssä vastaansa kovan ja kurinalaisen ToPo-yhdistelmän.
Torpan pisteet ja levyt Espoo-ottelussa: Juuso Kauppinen 16/3, Miki Kuusisto 9/4, Ilpo Pehkonen 8/1, Rasmus Marttinen 7/1, Nigel Moore 4/11, Emil Osmanu Djeen 4/4, Cedric Latimer 3/2, Juho Hietanen 3/2, Joel Jokinen 2/2, Jonis Heikkinen -/-, Tuomas Laine -/-.