ToPo Akatemialle voitto Suomen cupissa

1.9.2011

ToPo Akatemia otti 81 - 66 voiton Suomen cupissa Kaarinan Urasta keskiviikon pelissä MYK:ssä. Ottelu oli koko ajan ToPo:n hallinnassa.

Ensimmäisen jakson jälkeen peli oli 20-12 ToPo:lle. Tauolle mentiin lukemissa 37-27. Kolmanella jaksolla Ura tuli parhaimillaan kuuden pisteen päähän mutta jakso päätettiin ToPo lukemiin 58-50. Neljännellä jaksolla ToPo riuhtaisi sitten lopullisen eron. Loppulukemat siis 81 - 66.

Joukkueen suoritus oli tasapainoinen. Valmentajakaksikko Eero Nikkarinen ja Aapo Heinonen peluutti joukkuetta laajalla rosterilla.

Akatemian kuubalaispelaaja Alexis Lavastida näytti läpi ottelun, että hän on pelimies. Lavastida johti peliä, ajoi ja heitti tilanteen vaatimalla tavalla. Saaliina parisenkymmentä pistettä ja jokunen namupassi. Myös Harri Hohterin ja Jarkko Ahon otteista näkyi kokemus kovista pelistä. Volja Chepurnoy pelasi  tehokkaat minuutit.

Erityisen ilahduttavaa ottelussa oli Akatemian junioripelaajien esitykset. Mici Eestilä, Joni Herrala, Topias Suortti, Juuso Kauppinen, Mika Nuolivirta ja Julius Rajala selvsivät tulikasteestaan hienosti. Pelin alkupuolella Mikko Jämsä mujautti nilkkaansa ja hän jätti pelin kesken. Onneksi vamma ei vaikuta vakavalta.

Akatemian ohjelma jatkuu viikonvaihteessa, jolloin vuorossa harjoitusotteluita.