Hallitus|Valmentajat

Torpan B- & C-tytöillä huikea kausi!

28.5.2016

EHBT 2014
Heta ja Wilma tyttöjen koutseina 2014!
Ricoh turnaus 2015
CT -01 3div kultamitalistit 2015
Delfin Basket 2015
EHBT 2015
EHBT 2015
EHBT 2015
Scania Cup 2016
CT -02 3div kultamitalistit 2016
SM pronssiottelu vs Pyrintö 2016
Tytöt vs Rookies Ladies näytösottelu 2016

Tarinoita matkan varrelta minityttöjen alueen 2-divisioonasta C-tyttöjen SM-sarjan neljänneksi!

ToPon 02/03 tytöt ottivat tällä kaudella huiman harppauksen kohti Suomen kärkeä. Vapisi matkalla muutama pohjoismaiden kärkijoukkuekin Scania Cupissa Torpan Tyttöjen käsittelyssä.

Matka Minitytöistä C-tyttöjen SM-sarjan lopputurnaukseen on ollut ikimuistoinen. Harvoin löytyy pelaajia ja joukkuetta, joiden tason nosto on tätä luokkaa. Tytöt pelasivat kaudella 2013-2014 vielä Minityttöjen 2-divisioonaa, kunnes seuraavalle kaudelle tytöt päättivät tehdä muutoksen kurssiin osallistumalla eteläisen alueen 1-divisioonaan. Tästä seurasi lumipallo-efekti, joka johti vääjäämättömään nousuun sarjataulukoissa.

Vaikka SM-joukkue ei päässytkään kilistelemään mitaleita kauden päätteeksi, ei kautta voi kuvailla mitenkään muuten kuin menestykseksi. Tytöt aloittivat kauden SM-sarjan karsinnoissa tappiolla vieraskentällä Helmi Basketille, mutta tätä höyryjunaa ei pienet vastoinkäymiset pysäyttänyt. Tytöt voittivat syksyn karsintojen kolme viimeistä otteluaan kovia vastustajia vastaan. Karsintojen lopullinen sijoitus oli 5. ja näin varmistui paikka kevään SM-sarjassa.

 

Syksyllä joukkue osallistui myös B-tyttöjen 2-divisioonaan sekä -02 2-divisioonaan. Joukkue sai kesällä mukaan monia, niin uusia, kuin tuttujakin kasvoja ja tämä mahdollisti osallistumisen moneen sarjaan. Samalla pystyttiin nostamaan useita uusia tyttöjä mukaan SM-ympyröihin. 

Keväällä pelattiin kolmea sarjaa, joista jokaiseen asetettiin uudet tavoitteet: B-tyttöjen sarjassa päätettiin tavoitella kultaa, C-tyttöjen 3-divisioonaan asetettiin tavoite Final Four -lopputurnaukseen ja SM-sarjassa puolestaan paikka Final Eight -lopputurnauksessa.

 

B-tyttöjen sarjassa paikka irtosi odotetusti Final Foureihin, mutta valitettavasti loukkaantumiset ja samanaikainen SM-lopputurnaus muutti mitalipelien luonnetta ja joukkue päätyi lopulta neljännelle sijalle. Huikeita otteluita ja taistelua läpi kauden, niin B-tytöiltä, kuin sarjaa jopa kolme vuotta nuorempina pelanneilta -03 syntyneiltä! 

C-tyttöjen -02 3-divisioonassa joukkue oli omaa luokkaansa. Syyskaudella 2-divisioonassa vietetty puolivuotinen toi tytöille huimasti lisää kovuutta peliin ja keväällä he pääsivät näyttämään, miten kauden aikana ollaan edetty. Sen osoitti viimeistään voitto finaalissa kovan vastuksen antaneesta Karkkilasta. Mitalit suussa oli arvoisa päätös loistavalle kaudelle!

 

SM-sarja puolestaan pelattiin turnausmuotoisena ja lopputurnauspaikkaa saatiin jännittää aina viimeiseen asti kotona järjestettyyn kierrokseen. Kolmella ensimmäisellä kierroksella joukkue napsi yhden voiton per kierros. Viimeisellä kierroksella kotikentällä, ei kelvannut kuin voitto molemmista otteluista jotka tytöt hoiti jopa rutinoituneesti ja ylivoimaisesti.  

Lopputurnaukseen lähdettäessä oli ennalta tiedossa, että ensimmäinen ottelu EBT:tä vastaan tulisi todennäköisesti ratkaisemaan semifinaalipaikan. Tytöt pistivät ottelussa parastaan ja voittivat ottelun lopulta selvänumeroisesti. Toisen päivän ensimmäisessä ottelu PuHua vastaan, ToPo aloitti ottelun vahvasti siirtyen ensimmäisessä erässä selvähköön johtoon. Vantaalaiset eivät kuitenkaan antautuneet ja laittoivat Munkan kasvatit koville. PuHun rynnistystä ei saatu taltutettua ja ottelu kääntyi viimeisessä erässä niukasti PuHun eduksi. Turnauksen kolmannessa pelissä vastaan asettui HNMKY eikä Torpan joukkueen jalat enää riittäneet taistelemaan voitosta tulevaa Suomen mestaria vastaan.

Semifinaaleihin saatiin vastaan ToPon rakas vihollinen Honka. Ottelu oli kauttaaltaan tasainen, mutta vaikka ToPon tytöt olivat lukeneet kotiläksynsä ja pelasivat isolla sydämellä, oli Hongan rutiini ja materiaalin laajuus vielä tällä kertaa liikaa ToPolaisille.

Pronssimatsissa joukkue kohtasi ensi kertaa Tampereen Pyrinnön. Päätä tai kahta pidemmät Tamperelaiset veivät ottelun ekan puoliajan selvästi nimiinsä. Torppa kuitenkin taisteli itsensä mukaan peliin yli 20 pisteen tappioasemasta, mutta pronssimitali ratkesi viime hetkillä Pyrinnölle. Ottelu ja lopputurnaus oli kuitenkin hieno esitys ToPon tytöiltä ja kauden esitykset kauttaaltaan antoivat samalla myrskyvaroituksen vastustajille ToPon tulivoimasta tulevia kausia varten.

 

Kauden yhtenä kruununa tytöt saivat kutsun ensi kertaa Scania Cuppiin johon päästiin kokemaan ensimmäiset kansainväliset pelit. Turnaus antoi tytöille valtavasti uskoa omaan tekemiseensä ja pääsi vertaamaan tasoaan pohjoismaiden parhaita vastaan. Tytöt pelasivat koko turnauksen kovalla itseluottamuksella ja vastustajilla oli matsi toisensa jälkeen kova työ pitää Torpan tarkkakätiset heittäjät kurissa. Tytöt pelasivat turnauksessa yhteensä 5 ottelua jotka kaikki ulkomaalaisia joukkueita vastaan ja lopulta saldoksi syntyi 2 voittoa 3 tappiota.

 

Mahtava kausi tytöillä takana johon mahtui uskomaton määrä onnistumisia niin peleissä, treeneissä kuin turnauksissakin. Nyt nämä tytöt matkaavat kohti B-tyttöjen maailmaa jossa syksyllä odottaa oven takana SM-karsinnat!