Hallitus|Valmentajat

Topon pienimmille taas kultaa aluefinaaleista

8.5.2016

Topon 07/08 pojat nappasivat tänään kultaa eteläisen alueen 2-divarin aluefinaaleista.

ToPo08-pojat ovat pelanneet kevään ajan eteläisen piirin Pojat 2007 3.divisioonan lisäksi myös saman ikäryhmän 2. divisioonaa, jossa pelasivat kauden aikana lähes kaikki ToPon 2007/2008 syntyneet pojat. Kausi meni hienosti ja äitienpäiväviikonloppuna vuorossa oli aluefinaalit Summahallilla.

ToPon 2007-pojilla oli taskussa jo pronssia 1. divarin aluefinaaleista ja 2008-pojilla kultamitalit 3. divarin aluefinaaleista. Valmentajat olivat jakaneet joukkueet niin, että 2. divarin aluefinaaleissa pelasi pääasiassa 08-poikia ja muutama -07 syntynyt pelaaja.

Tsemppaamalla finaaliin

Lauantaiaamun aikaisessa pelissä unihiekat pyyhittiin hetkessä silmistä kun vastaan asteli HyPo. Ottelu oli pisteiden osalta melko tasainen vaikka HyPo tuntui vievän peliä pitämällä koko ajan muutaman pisteen etumatkaa. ToPo pelasi vain kahdeksan pelaajan voimin mutta joukkueen äänekäs kannustusjoukko jaksoi tsempata poikia koko pelin ajan ja pojat pysyivät hyvin pelissä kiinni.

Puoliajan jälkeen ToPo jatkoi kovaa tsemppaamista ja pojat siirtyivätkin yllättäen niukkaan johtoon. HyPon selkäranka alkoi murtua viimeisessä erässä ToPo tempaisi ottelun loppulukemiksi 52-40 ja nappasi himoitun finaalipaikan. Joukkueen tsemppariksi valittiin 06-joukkueen pelejä kauden aikana pelannut Patrik, joka olikin erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle koko viikonlopun ajan. 

Äitienpäivänä kultaa

Sunnuntaina pojat saivat viettää aamupäivän äitienpäivää ja nauttia helteisestä kelistä. Iltapäivällä suuntana oli jälleen tuttuun tapaan Summahalli, ja finaaliottelussa vastassa Pantterit, joka oli edellisenä päivänä kellistänyt EBT:n.

Jännitys oli käsinkosketeltavaa, ainakin katsomossa. Pojat tuntuivat olevan intoa täynnä, pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. Ennen peliä vaihtopenkillä teippailtiin pihaleikeissa satutettuja sormia ja laastaroitiin haavoja.

FInaaliottelussa ToPolla oli vain seitsemän pelaajaa, jotka saivat tehdä töitä toden teolla. Panttereilla oli täysi vaihtopenkki ja joukkue vaihtoi välillä kentälle koko joukkueellisen hyvin levänneitä tuoreita jalkoja.

Ottelun alku oli varsin tasainen ja oli mahdotonta sanoa kumman hyväksi peli lähtee kääntymään. Melko pian ToPo alkoi kuitenkin kiriä pientä, suorastaan jännittävän pientä kaulaa. ToPon pojista huokui kova voitontahto ja niin levypalloista kuin kiistapalloista käytiin kovaa kamppailua. 

Peli pysyi erittäin jännittävänä viime minuuteille vaikka ToPon johto olikin kasvanut melko turvalliseksi. Pantterit eivät kuitenkaan antaneet tuumaakaan periksi. Lopulta väsynyt mutta onnellinen ToPo voitti ottelun lukemin 49-37 ja poikien kauloihin ripustettiin ne kaikkein kirkkaimmat mitalit. Ottelun tsemppariksi valittiin Ilmari.

Kiitos upeasta kaudesta ja luotsaamista aluefinaaleissa joukkueen valmentajille Timo Parviaiselle ja Zdenka Cvetinovicille! Ja iso käsi tietysti pojille - olette mahtavia!

 

Seuraavaksi edessä on Topo-päivä 10.5, Muncca Camp -kesäleirit kesäkuussa ja kesätreenit.