Torpan Pojat palaa miesten koriskartalle!

4.4.2016

Rasse Marttinen korinteko puuhissa
Päävalmentaja Pekka Konttinen työssään

ToPo ottaa hallintaansa Miesten 1A-divisioonalisenssin kaudelle 2016-2017 ja palauttaa valtakunnallisen tason huippukoripalloilun Munkkiniemeen.

ToPo M1A-divariin

ToPo on tehnyt päätöksen ottaa hallintaansa Miesten 1A-divisioonalisenssin, joka on ollut viime vuodet lainassa HBA-Märskyllä. ToPo on seurana panostanut viime vuodet voimakkaasti junioritoiminnan kehittämiseen ja talouden saattamiseen terveelle pohjalle. Näissä tavoitteissa on onnistuttu ja seuraava luonnollinen askel on edustusjoukkueen kasaaminen. Seuran ja taustajoukkojen keskuudesta on löytynyt konsensus siitä, että on aika palauttaa yksi maamme merkittävimmistä korisseuroista kansallisen tason estradeille. Seura on palkannut media-alan moniosaajan Nikke Tyryn vetämään toimintaa. General managerina Tyry vastaa seuran edustusjoukkueiden tiedottamisesta, markkinoinnista, ottelutapahtumista ja yhteistyökumppanuuksista.

"Haluamme palauttaa ToPon sen todellisille juurille. Vahvalle juniorityölle tärkeää on pelaajan kehityspolun jatkuminen ja edustusjoukkueprojektin myötä meillä on nyt mahdollisuus siihen. Tämä toivottavasti luo vetoa myös A, B ja C-juniori-ikäluokkiin, joiden projekteja lähdemme nyt tämän myötä kehittämään. Toposta ei tule ostojoukkuetta, vaan lupaavien ja motivoituneiden pelaajien joukkue, joille kehittyminen pelaajana on keskiössä", Tyry kommentoi.

 

”Omat pojat pelaa!”

ToPolla on kuluvalla kaudella erinomainen A-juniorijoukkue, joka taistelee ikäluokkansa Suomen mestaruudesta. Suurin osa näistä pojista kasvaa ensi vuonna yli-ikäisiksi juniori- sarjoihin ja seura haluaa tarjota heille uskottavan kehityspolun kansalliselle huipulle. Pelaajaneuvotteluissa keskitytään muutenkin nuorten, kehittyvien pelaajien rekrytointiin. Tarkoituksena on löytää tulevaisuuden liigapelaajia, joiden huippuvuodet pelaajana ovat edessäpäin. Tavoitteena toiminnassa on mennä pelaajan etu edellä. ToPossa on vahva usko siihen, että kyseisen kaltaiselle kehitysohjelmalle on tilausta. Korisliigassa pelaa paljon ulkomaalaisia, mikä vaikeuttaa pelaajien läpimurtoa suoraan liigaan. 1-2 vuoden kovalla työllä divarissa ”next step” on kuitenkin mahdollinen.

"Koripallo on monella tapaa Suomessa todella hyvässä tilanteessa Susijengin myötä. Lupaaville kotimaisille pelaajille ei ole kuitenkaan tarpeeksi minuutteja tarjolla pääsarjassa. Yritämmekin nostaa samalla myös 1-divisioonan profiilia parhaana suomalaisten sarjana yhteistyössä muiden seurojen kanssa", Topon toiminnanjohtaja Jomi Suhonen visioi.

Laatutekijät ja olosuhteet keskiössä

Joukkuetta valmentaa 1+1-vuotisella sopimuksella A-junioreiden nykyinen valmentaja Pekka Konttinen. Konttinen on painottanut sopimusta tehdessään olosuhteiden merkitystä toiminnan perusedellytyksenä. Kaikki pyritäänkin tekemään sen eteen, että lajiharjoittelun lisäksi fysiikkavalmennus, lihashuolto ja yksilöosaamisen kehittäminen ovat keskeisessä roolissa. Pelaajien kehittymiseen satsataan suurin osa budjetista ja toimintaa rakennetaan ammattilaisten ohjauksessa. Myös synergia tulevan A-junioriprojektin kanssa takaa näyttöpaikkoja miesten puolella tuleville tähdille.

"ToPon edustus näin korkealla sarjatasolla luo vetoa myös junioripuolelle. Haluamme erottua joukosta vahvana pelaajakehittäjänä, jonne lupaavat pelaajat saapuvat viemään itseään eteenpäin koripalloilijoina. Tavallaan projekti on myös hyvin epäitsekäs, koska toivomme pelaajiemme kypsyvän treeniolosuhteissamme seuraavan tason pelaajiksi ja siirtyvän kohti suurempia areenoita. Runko joukkueeseen tulee muodostumaan korisliigan ovia kolkuttelevista kotimaisista lupauksista sekä nykyisen A-juniori -ikäluokan tähdistä. Heille pelipaikan saaminen kotikonnuilta hyvässä organisaatiossa on varmasti erinomainen vaihtoehto", päävalmentaja Konttinen suunnittelee.

Maltilla kohti tulevaisuutta

Torpan Pojat on monien muiden koripalloseurojen tavoin kokenut lähihistoriassa kovia kolhuja. Nyt Topossa rakennetaan projektia, jossa riskit pidetään minimissä ja menestystä ei tavoitella ostopelaajien avulla. Tärkeintä on tehdä kovaa työtä ruohonjuuritasolla. Tämän “akatemian” kautta parhaat pelaajat löytävät pelipaikan edustusjoukkueesta. Ensimmäisellä kaudella tavoitteet ovat maltilliset, joista tärkein on sarjapaikan vakiinnuttaminen.

”Ensimmäisen kauden tavoitteena on luonnollisesti oppia ammattimaisuutta yksilö-, joukkue- ja seuratasolla. Samalla tavoitteena on luoda kulttuuria Munkkiniemen seudulle koripallokaupunginosana. Lehtereille pitää saada ihmisiä ja tapahtumista tehdä kiinnostavia. Uskomme vahvasti, että kotimaiselle koripallolle on tällä hetkellä selkeä tilaus", ToPon valmennuspäällikkö Janne Rauramo lausuu.

Helsinki Seagulls toivottaa ToPolle menestyksekästä paluuta kilpasarjoihin

"Tämä on mahtava juttu ToPolle ja helsinkiläiselle koripalloilulle. Hienoa nähdä, että jälleenrakennus on hyvässä vauhdissa. Helsinki Seagulls haluaa olla mukana tukemassa kaikkia pääkaupunkiseudun koripalloprojekteja, jotka tarjoavat nuorille pelaajille polun kohti huipputasoa. ToPon nouseminen M1DA-sarjaan tarjoaa samankaltaisia yhteistyömahdollisuuksia, kuin mitä Seagulls toteutti jo kuluneella kaudella esimerkiksi järvenpääläisen JKS:n kanssa. Etsimme aktiivisesti juuri tämänkaltaisia seurayhteistyömahdollisuuksia pääkaupunkiseudun alueelta.”, Helsinki Seagullsien toiminnanjohtaja Sauli Silvonen kommentoi.

Lisätiedot asiasta:

Toiminnanjohtaja: Jomi Suhonen 050 354 4848 (jomi.suhonen@topo.fi)

General Manager: Nikke Tyry 045 311 7275 (nikke.tyry@topo.fi)