Hallitus|Valmentajat

C-Tytöillä kokonaisuudessaan mahtava Scanian matka!

31.3.2016

ToPon C-tyttöjen Scania-joukkue koossa
Tasainen joukkue - letit kunnossa!
Takamiesduo-Viivi&Ilona
Hyökätään!

Huippumatseja ja kansainvälistä meininkiä kentällä ja sen ulkopuolella.

Ensimmäisen päivän jälkeen joukkueella oli mahdollisuus päästä jatkopeleihin ottamalla voitto Lobasista (SWE). Ottelu oli tiukkaakin tiukempi, mutta tällä kertaa voitto meni Ruotsiin ja samalla kuihtui ToPon toiveet jatkopaikasta mitalipelejä kohti. ToPo näytti vielä ottavan ottelusta kovan taistelun jälkeen voiton, mutta viimeisen erän loppuvaiheilla ei pallo millään enää löytänyt korisukkaa ja vastustajat puolestaan saivat pari kovaa onnistumista, jonka turvin voitto meni tällä kertaa ruottalaisille. Vaikka tappio oli luonnollisesti pettymys Topolaisille, ei päätä ollut syytä laittaa pensaaseen hyvän taisteluilmeen johdosta. Joskus pallo vain pomppii vastustajille suotuisammin. Katseet oli kuitenkin suunnattava saman tien seuraavaan kamppailuun, toiseen ruotsalaisjoukkueeseen Malbasiin.

Päivän toinen ottelu Malbasia vastaan oli ToPolle loppujen lopuksi helppo suupala. Joukkue pääsi laajalla peluutuksella juoksemaan vastustajilta jalat alta eikä Malbasin pelaajat päässeet koko ottelussa kertaakaan helppoihin koreihin. Vastustaja pääsi kuitenkin vielä lopussa hieman härnäämään ToPoa lähietäisyydelle, mutta tytöt hoitivat ottelun lopun kuin vanhat tekijät konsanaan pelaten organisoituja hyökkäyksiä varmistaen etteivät vastustajat päässeet iskemään nopeita vastaiskuja.

Viimeisessä ottelussa vastaan asettui jälleen ruotsalainen joukkue EOS Lund. Ennalta tiedettiin vastustajan olevan todella kova. Heille oli käynyt lähes identtisesti alkusarjassa ToPon kanssa, eli hävisivät jatkopaikan kannalta ratkaisevan ottelun eivätkä yltäneet tämän takia mitalipeleihin. EOS oli kuitenkin turnauksen ehdotonta eliittiä ja ToPo tämän seurauksena saikin hyvän motivaattorin viimeiseen peliin. Vastustajilla oli turnauksen ylivoimaisesti kovin pistetykki takamiehenä ja vaikka hänet saatiin valtaosin kuriin, kulminoitui EOS:n voitto hänen kovan luokan yksilösuorituksiin viimeisessä erässä (kolme and-one suoritusta). Huikeaa oli kuitenkin seurata myös ToPon monitaituri Viivin ottelussa ottamaa isoa roolia. Viivi hoiteli vastustajia kovasta prässistä huolimatta 15 pisteen edestä ja jakeli joukkuekavereille namupasseja läpi ottelun. ToPoa kuitenkin vaivasi jälleen Lobas ottelun lailla heikohko heittopeli ja tämän kaltaista vastustajaa vastaan ei riitä pelkkä puolustuspään onnistuminen, vaan tarvitaan koko joukkueen onnistumista myös hyökkäyspäässä.

Viimeinen ottelu kuvasti kuitenkin hyvin miten ToPon C-tytöt pelasi läpi turnauksen. Uskomatonta taistelua puolustuspäässä niin 1vs1 kuin joukkuepuolustuksessakin. Ainoa joukkue, joka pystyi vastaamaan ToPon agressiivisuuteen oli avausvastustaja Marbo, joka loppujen lopuksi veikin koko turnauksen voiton. Heittopeliä ja korintekoa tulee vielä kehittää, mutta jokainen vastustaja turnauksessa tiesi ottelu toisensa jälkeen, että jos meidän heitot löytävät korisukan, on takamies-duo Ilona&Viivi orkestroimaa ToPoa todella vaikea voittaa!

ToPon C-tytöt sijoittuivat Scania turnauksessa lopulta sijalle 14. Sijoitus ei sinänsä ole kovin mairitteleva, mutta kuten mainittu joukkue esiintyi turnauksessa koko joukkueen voimin esimerkillisesti ottelusta toiseen niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Muutaman viikon takainen ravitsemuskoulutus toi tytöille silmin nähden "ammattimaisuutta" toimintaan ja valmistautuminen siltäkin osin oli ensi luokkaista. 

Tästä on todella makea jatkaa kohti kotimaisten sarjojen ratkaisevia otteluita ja jokaisessa sarjassa (BT 2div, CT SM/2div/3div) on mahdollisuus final four peleihin!

Seuraava koitos on heti lauantaina CT 2-divarissa, jonka jälkeen viikon kuluttua jatkuu myös muiden sarjojen pelit. Sunnuntaina 10.4. on C-tytöillä ratkaiseva SM-kierros jatkopelejä ajatellen ja vastaan asettuu Turun Riento sekä Rovaniemen NMKY. SM-kierros pelataan vielä kaiken lisäksi kotona Mykissä, joten kaikki mukaan kannustamaan tämä mahtava poppoo jatkopeleihin asti! ToPon ottelut 10.4. klo 10 sekä klo 16.