ToPon pojat vahvoina Kiinassa koululaisten MM-kisoissa

4.5.2011

ToPon A-poikien ryhmästä valittiin Märskyn korisjoukkueeseen koululaisten MM-kisoihin Kiinaan 6 pelaajaa. Juuso Kauppinen, Joni Herrala, Aapeli Huovinen, Topias Suortti, Lassi Kainulainen ja Mika Nuolivirta ovat edustaneet hienosti seuraamme, maatamme sekä Mäkelänrinteen urheilulukiota. Valmennuspuolella on myös mukana ToPon värejä sillä TomPon kapteeni Mikko Pehkonen toimi joukkueen huoltajana ja valmentajana Juha Dahlströmin apuna.

Alla Simo Tarvosen raportti kisojen päätöspäivänä.
Lisää otteluraportteja ja kuvia löytyy Mäkelänrinteen lukion sivuilta osoitteesta www.marsky.fi


MÄRSKYN TYTÖT KORIPALLON MM-KISOJEN SIJALLA 10, POJAT PÄÄTTIVÄT TURNAUKSEN VOITTOON

Koululaisten koripallon MM-kisat saatiin päätökseen Kiinan ZhangJiagangissa. Suomea edustaneet Märskyn tyttö- ja poikajoukkue pelasivat hienon turnauksen ja sijoittuivat kovassa seurassa sijoille 10 ja 13. Turnaus antoi runsaasti oppia kansainvälisistä peleistä. Pelitempo ja puolustaminen on kotoisia pelejä kovempaa. Aikaa ja tilaa ratkaisuihin on vähemmän. Lisäksi kaikki joukkueet yrittävät täysillä loppuun saakka huolimatta taululla olevista numeroista. Nämä ovat kaikki asioita, joihin kannattaa kotiharjoittelussa kiinnittää huomiota.


Joukkueiden asenne oli läpi turnauksen mahtava. Yhteishenki ja halu pelata näkyi kovassa puolustuspään työnteossa. Myös kentän ulkopuolella joukkueet toimivat esimerkillisesti. Vaikka tässä turnauksessa finaalipelit jäivät vielä odottamaan, omaavat Märsky -joukkueet sellaista potentiaalia, josta vielä tulevaisuudessa kuullaan.


Tyttöjen turnauksen voiton vei Kiina, joka kukisti näytöstyyliin finaalissa Tanskan. Pronssimitalit pujotettiin Saksan kaulaan, jota Suomi piti alkulohkossa todella tiukilla.


Poikien mestaruus meni niin ikään isännille. Tasaisessa finaalissa kaatui Ranska. Pronssille pelasi Turkki, joka vain vaivoin pystyi voittamaan Suomen kisojen avausottelussa.


tytöt Suomi - Slovenia 52 - 55 (14-5, 11-11, 14-17, 13-22)
Märsky lähti hakemaan Slovenia ottelusta revanssia alkusarjan kirvelevälle tappiolle, jolla Slovenia pudotti Suomen pois kahdeksan parhaan joukosta. Ottelun alku lupailikin paljon. Laajalla materiaalilla pelannut Märsky meni nopeasti kymmenen pisteen johtoon, kun kaikki kentällä olleet pelaajat onnistuivat ratkaisuissaan. Puoliajan jälkeen ero oli venähtänyt jo lähes 20 pisteeseen. Kuin varkain Slovenia pääsi peliin mukaan heittämällä lyhyessä ajassa tukun kolmosia. Vielä kuusi minuuttia ennen päätöstä suomalaiset johtivat kuudella pisteellä, mutta Slovenian hurja hurmos ja oman pelin jäätyminen käänsivät vaakakupin Slovenialle. Kun pelikellossa oli jäljellä kaksi minuuttia Slovenia oli siirtynyt jo kuuden pisteen johtoon. Mutta taas kerran Märsky sai rivinsä koottua. Isoa vastuuta läpi turnauksen kantaneet Noorat Korhonen ja Järvikangas toivat Märskyt kolmen pisteen päähän. Suomi sai vielä ottelun viimeisen heiton, jonka Noora Korhonen linkosi kolmen pisteen kaaren takaa. Pallo pomppasi kuitenkin raudoista ulos ja näin voitto lipesi Slovenialle. Tappiosta huolimatta Märskyttäristä löytyi paljon onnistujia. Erityisesti ensimmäisen puoliajan peli on iloista ja tehokasta korista.


pojat Suomi - Hollanti 52 - 35 (14-10, 12-4, 10-10, 16-11)
Pojat aloittivat viimeisen ottelunsa vauhdilla. Märsky -ryhmä oli vastustajaansa pidempi, joka antoi selvän etulyöntiaseman levypallotaistelussa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Myös heittopeli sujui aijempia päiviä paremmin ja jo ensimmäisellä jaksolla Suomi karkasi muutaman pisteen johtoon. Toisella jaksolla Märsky tiivisti puolustustaan ja Hollanti oli suurissa vaikeuksissa korinteossa. Joni Herrala jatkoi hyviä otteitaan pelinjohtajana. Höysteeksi oivallisille syötöille Joni ratkaisi myös itse ajoilla ja kaukoheitoilla. Puoliajalle lähdettiinkin selkeässä 12 pisteen jotoasemassa. Kolmannella jaksolla Hollanti laittoi kaiken likoon pyrkien koko kentän prässiin. Maltilla ja rauhallisella pelin hallinnalla Hollannin kiri hyytyi kolmannen jakson lopulla. Märsky jaksoi puolustaa urakalla ja hyökkäyspään kuviot jaksettiin pelata maltilla loppuun. Neljännellä jaksolla peli olikin selkeää Märskyn hallintaa ja kun summeri näiden kisojen osalta viimeisen kerran soi, komeili taululla Märskyn 17 pisteen voitto. Jonin lisäksi muita onnistujia Märsky -ryhmässä olivat Juuso Kauppinen, Topias Suortti ja Mikael Kauhanen.