Hallitus|Valmentajat

ToPon tiedote koripalloliiton sarjalisenssipaikoista

18.6.2015

Koripalloliitto myönsi yhdeksälle seuralle sarjalisenssin naisten Korisliigaan. ToPon naisjoukkueelle sarjapaikkaa ei myönnetty. ToPo on liiton päätöksestä ihmeissään eikä voi ymmärtää perusteluita, joiden mukaan sarjalisenssiyksikkö hylkäsi ToPo Juniorit ry:n hakemuksen sen taustayhteisön Naiskoripallon Tuki ry:n puutteellisten tietojen vuoksi.

ToPon ja liiton neuvottelujen tuloksena sovittiin ennen sarjalisenssiyksikön kokousta riittävien tietojen toimittamisesta Naiskoripalloilun Tuki ry:ltä. Vaaditut tiedot myös toimitettiin ajoissa. ToPo ei voi käsittää päätöstä ja jää odottamaan virallista kokouspöytäkirjaa ennen jatkotoimenpiteitä. 

ToPo juniorit ry haluaa painottaa, että kyse ei ollut talousepäselvyyksistä sen toiminnassa, vaan liiton perustelut lisenssihakemuksen hylkäämiseen liittyivät nimenomaan Naiskoripallon Tuki ry:n väitetysti puutteelliseen selvitykseen. 

Myös liiton päätös nostaa naisten Korisliigaan Tapiolan Hongan kakkosjoukkue Honka Akatemia sarjan yhdeksänneksi joukkueeksi herättää ihmettelyä, kun Hongan miesten ja naisten edustusjoukkueiden taustayhteisö Korishonka Oy on asetettu konkurssiin. Liigaa pelattiin viime kaudella kymmenellä joukkueella ja ToPo II joukkueelle (jolla ei ole ollut sidoksia Naiskoripalloilun Tuki ry:een) ei viimeistä kymmenettä liigapaikkaa lainkaan tarjottu.

 

ToPo Juniorit ry