Naisten välieräsarja Huimaa vastaan alkaa pääsiäisenä

31.3.2015

ToPon korinaluskaksikko Heta.. Kuva: Francois Perthuis
..ja Niina ovat valmiina välieräsarjaan. Kuva: Francois Perthuis

ToPo taistelee Huimaa vastaan paikasta Naisten Korisliigan finaalissa. Ensimmäinen ottelu pelataan Äänekoskella pitkänä perjantaina, toinen ottelu pääsiäismaanantaina Kisahallissa. Finaaliin pääsyyn tarvitaan kolme voittoa.

ToPo ja Huima ovat kohdanneet kauden aikana kolme kertaa. ToPo vei kauden ensimmäisen ottelun, kun taas Huima vei pisteet kahdesta viimeisimmästä. Huiman tukijalkana on ollut koko kauden kolmikko Houser-Harris-Robinson, joka vastaa suurimmasta osasta joukkueen pisteistä ja levypalloista. Huima on kuitenkin jatkuvasti kauden edetessä parantanut joukkuepeliään ja tämä onkin tuottanut onnistumisia joukkueen laitureille, joista erityisesti Grönberg on esitellyt monipuolista hyökkäysosaamistaan.

Katsojille mielenkiintoista seurattavaa tarjoavat mm. taisteluparit Korpivaara-Robinson ja Laaksonen-Harris. Korpivaara on viettänyt vuosia ulkomaankentillä, kun samaan aikaan Robinson on tahkonut kotimaista liigaa Huiman paidassa. Molemmille pelureille aika vierailla mailla on tuottanut tulosta, sillä he ovat pitkin kautta aiheuttaneet pään vaivaa vastustajille kiven kovalla puolustuksellaan ja taidokkaalla hyökkäyspelillään. Toinen taistelupari Laaksonen-Harris edustaa sarjan parasta korinaluspelaamista. Tämä kaksikko nähdäänkin korien teon lomassa varmasti taistelemassa jokaisesta levypallosta, ja Laaksosen tuntien, myös irtopalloista pitkin kenttää.

Kolmella voitolla pääsee pelaamaan Naisten Korisliigan voitosta. ToPon A-pojat raivasivat tiensä SM-finaaliin, joten ToPo Naiset lähtevät kulkemaan A-poikien viitoittamalla tiellä. Edessä on siis huippukoripalloa, jota kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan vaikka vähän kauempaakin.

Välierät pelataan seuraavasti:

pe 3.4 Huima –ToPo klo 15 Äänekosken liikuntahalli

ma 6.4 ToPo-Huima klo 15 Kisahalli

to 9.4 Huima –ToPo klo 19 Äänekosken liikuntahalli

* su 12.4 ToPo-Huima (tarvittaessa)

* ke 15.4 Huima –ToPo (tarvittaessa)

Otteluliput Kisahalliin 25/15/8 euroa (VIP/Aikuinen/Lapsi)