Naisille voitto Turussa

9.3.2015

Kaisa pussitteli mallikkaasti ToPon voittaessa TuRin runkosarjan viimeisessä vierasottelussa. Kuva: Lauri Ilomäki

ToPo otti 16 pisteen voiton Turussa Naisten Korisliigan kamppailussa lauantaina. Runkosarja loppuu tänä lauantaina ottelulla HyPoa vastaan.

ToPo Naiset lähtivät köröttelemään kohti Turkkusta 13.15 maissa, mutta jos Espoon Ikean (ei maksettu mainos) kohdilla bussin moottorin lämpömittarit olivat nousseet liian korkeiksi (liekkö syynä kyydin laatu…?) ja bussin piti pitää jäähdyttelytauko. Pian onneksi porukka pääsi matkaan ja saavuttiin ehjänä pelipaikalle.

Turku oli lähettänyt jenkki vahvistuksensa kotiin, joten molemmat joukkueet pelasivat suomalaisella kokoonpanolla. TuRi oli saanut kokoonpanoonsa nuoren 189cm pitkän Helmen (henkilön nimi siis Helmi), joka oli edellisessä pelissä pussittanut kovalla prosentilla joka puolelta kenttää. Tiedossa oli siis joukkue täynnä ennakkoluulottomia nuoria pelaajia.

Peli lähti käyntiin tasaisesti, mutta ToPo oli kokoajan hieman niskan päällä, jopa ilman alaraajavammaista Hetaa. Pienestä koostaan huolimatta ToPo upotti koreja niin korinalta kuin kolmosen kaaren takaa. ToPon puolustus lipsui aika-ajoin ja TuRi sai helppoja koreja. ToPo kuitenkin venytti johtoaseman kymmeneen pisteeseen puoliajalle lähdettäessä.

Toinen puoliaika sujui jotakuinkin samoissa merkeissä. ToPon puolustus lepsuili ja TuRi sai helppoja koreja, mutta kokemus veti lauantainakin pidemmän korren ja ToPo sai vietyä kotiin tuomisiksi 2 pistettä loppulukemin 70-86.

Ottelun kuumin tykki oli Didi Poundsilla, joka upotti Turin pussiin 34 pinnaa ja jakoi samalla vielä 6 syöttöä. Myös Laaksosen Niina viimeisteli turkulaispuristuksen keskeltä hyvin, yhteensä 24 pinnaa ja kylkeen 17 levyä. Kolmantena pistelinkona kunnostautui Kaisa Valtakari 11 pisteellä.

Vaikka saatiinkin voitto kotiin, jäi vielä tekemistä ToPon peliin. Hiomiseen on viikko aikaa, jos halutaan pitää sarjataulukon 3 sija ja voittaa HyPo Kisiksellä 14.3.