Naisten joukkueeseen kahden vuoden sopimukset Aarrejoelle ja Kanervalle

4.8.2022

Meri Kanerva johtaa ToPon peliä ainakin seuraavat kaksi vuotta. Kuva: Harri Vallila.
Annika Aarrejoki JBA:n paidassa puolustushommissa. Kuva: Harri Vallila.

Naisten Korisliigarosteri vahvistuu kahdella lahjakkaalla nuorella, kun Annika Aarrejoki ja Meri Kanerva ovat solmineet kahden vuoden sopimukset ToPon kanssa. Aarrejoki ja Kanerva ovat molemmat 2004 ikäluokan pelureita, joilta löytyy hyviä esityksiä myös nuorten maajoukkuepaidasta.


Aarrejoki ottaa ensiaskeleitaan naisten Korisliigassa

Annika Aarrejoki siirtyy Torpan Poikiin Keski-Suomesta. HoNsUn kasvatti on pelannut viimeiset vuodet JBA:ssa, jossa hän on tehnyt tilastollisesti kovaa jälkeä useammallakin sarjatasolla. Ollessaan vielä U16 ikäinen, Aarrejoki oli koko SM-sarjan korikuningatar 19,6 pisteen keskiarvollaan. Myöhemmin hän on heiluttanut sukkaa niin U19 SM-sarjassa kuin myös naisten 1. divisioonassa. Viime kaudella JBA:n divisioonajoukkueessa Aarrejoki tilastoi 19,2 pistettä, 4 levypalloa ja 3 riistoa ottelua kohden, joita voi pitää oikein vakuuttavina lukemina. 


Kotikaupungistaan tavoitettu Aarrejoki on viettänyt kesäänsä missä muuallakaan kuin korissalissa.

”Kesä on mennyt suurilta osin maajoukkueen mukana, vaikka nyt pienen loukkaantumisen takia EM-kisat jäivät välistä. Välipäivät olen ollut viettämässä vielä viimeisiä päiviä Jyväskylässä.”


ToPoon siirtyvä Aarrejoki on uuden edessä, mutta hän on valmis muutokseen.

”Liigaympäristöön siirtyminen tuntui tässä kohdassa luontevalta ratkaisulta. Helsinkiin muuttaminen on iso, mutta kehitykseni kannalta välttämätön päätös. Lopulta hyvien vaihtoehtojen joukosta päädyin ToPoon. Ratkaisun kannalta plussia olivat hyvä valmennus, kova treenitaso sekä kokeneiden pelaajien kuuluminen joukkueeseen.”


Odotan innolla ensimmäisiä liigakausiani. Erityisesti odotan kilpailua minuuteista. Tavoitteeni on kauden aikana kasvattaa vastuutani joukkueessa. Odotan kovasti, että pääsen kuntoutumisen jälkeen mukaan treeneihin sekä tutustumaan joukkueeseen!”


GM Syrjänen on mielissään, että JBA:n laadukkaan valmennuksen läpikäynyt Aarrejoki suuntaa seuraavaksi Munkan seudulle.

”Jyväskylässä on tehty hyvää työtä Annikan valmennuksessa ja hänellä on hyvä perusta, mistä ottaa seuraava askel. Annikalla on potentiaalia tulla erittäin hyväksi pelaajaksi, kun harjoittelu jatkuu päämäärätietoisena ja laadukkaana. Olen todella tyytyväinen, että hän valitsi vaihtoehdoistaan ToPon.”


Meri Kanerva jatkaa tähtipaitojen vastuunkantajana

ToPo saa kesään mieluisia uutisia, kun Meri jatkaa naisten mukana ainakin kaksi seuraavaa kautta.  Nuoresta iästään huolimatta Kanerva on kuulunut Korisliigan runkopelaajiin jo useamman kauden. Viime kausi oli LePyn kasvatille tilastollisesti paras niin pisteissä (8,7 ppg) kuin syötöissäkin (3,7 apg), mutta myös minuutteja tuli selvästi eniten hänen Korisliigakausistaan (29.06). Tänä kesänä Meri on edustanut myös alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa häikäisevästi.


Munkassa kotiyleisön kestosuosikin aseman saavuttanut Meri on nauttinut kesästään täysillä.

”Kesä on ollut huikee! Treenejä on ollut paljon ja joukkueen kanssa ollaan menty eteenpäin. On ollut kiva päästä pelaamaan ja odotan innolla tulevia EM-kisoja.”


Viime kausi oli Merille harvinainen, kun hän pääsi juhlimaan jopa kolmea mitalia (Suomen Cupin hopea, Korisliigan pronssi ja divarin kulta).

”Meillä oli hyvä porukka kasassa ja onnistuttiin yhdessä saavuttamaan paljon. Kokonaisuudessaan jäi tosi hyvä fiilis!”


Maajoukkuepelien jälkeen edessä siintää uusi kausi. Valinta jatkaa ToPossa seuraavat kaksi vuotta oli yhtä mieluinen Merille kuin seurallekin.

”Tuttu ympäristö ja valmentaja tekivät valinnasta helpon. Koen että tämä on hyvä joukkue jatkaa omaa kehittymistä.


Tavoitteena on viedä kaudella omaa pelaamista eteenpäin etenkin pelin johtamisessa ja korinteossa. Yhdessä pyritään kehittämään meidän joukkuepeliä kauden aikana ja sitä kautta haetaan voittoja.”


Myös GM Syrjänen tiedostaa Merin potentiaalin. 

”Merillä on erinomainen yhdistelmä yksilötaitoa ja ymmärrystä pelistä. Merillä on myös poikkeuksellinen kyky toteuttaa annettuja ohjeita ja tehdä oikeita valintoja. Tavoitteet ovat selvät ja lähtökohdat tavoitteiden saavuttamiseen ovat erittäin hyvät.”


Lopuksi Meri antaa junnuille ohjeet, kuinka heilläkin on mahdollisuus tavoitella paikkaa huipulla:

”Treenaamalla ahkerasti ja määrätietoisesti ja jaksamalla tsempata myös silloinkin kun tulee epäonnistumisia.”


Kausikortti myynti käy jo kuumana, mutta kukapa ei haluaisi nähdä näiden nuorten taitureiden esityksiä ensi kaudella? Hanki oma kausarisi TÄÄLTÄ.


Naisten joukkueen sopimustilanne: Annika Aarrejoki, Magdalene Agyei, Meri Damoiseaux, Meri Kanerva ja Saana Kujala