Mirko Laitinen Torpan Poikiin

30.6.2023

Kuva: Harri Vallila

ToPon ensimmäinen sopimusjulkaisu kesäpäiviä lämmittämään kuuluu miesten joukkueen suunnilta. Mirko Laitinen liittyy alkavaksi kaudeksi ToPon miesten joukkueeseen ja ottaa samalla komentoonsa myös ToPon 2015 syntyneet pojat.

 

Mirko on viettänyt viime vuodet poissa pääkaupunkiseudulta opiskelemassa Vierumäellä liikunnan ja vapaa-ajan ohjaajaksi. Syksyllä opinnoissa alkaa kolmas vuosi ja valmista pitäisi olla 1,5 vuoden kuluttua. 192 cm pitkä laitapelaaja on kuitenkin kotoisin Helsingistä ja WarttiBasketista, jonka lisäksi juniorien SM-sarjapelejä on kertynyt myös Helsinki Rocksista.

 

Laitisen historiasta löytyy Korisliigaa Korihaiden ja viimeisimpänä Lahti Basketballin riveistä, joiden lisäksi 1A & 1B divisioonia löytyy vyöltä jo yhtä vaille sata. Parhaalla 1A-kaudellaan hän tilastoi Porvoossa 11,7 pistettä ottelua kohden. Viime kausi kului Vierumäellä opiskelevalle sopivasti Team Pajulahden paidassa, jossa pisteitä kertyi 11,8 ottelua kohden.

 

Alkavalle kaudelle pelurin teki kuitenkin mieli palata takaisin Lahtea isompiin ympyröihin.

”Pääkaupunkiseutu kutsui taas omiaan takaisin. ToPon valmennus ja muu ympäristö vaikuttaa sopivalta paikalta juuri minulle. Halusin pelata playoff-koripalloa ensi kaudella ja uskon, että ToPon kanssa se on hyvin todennäköistä. Ja saan sovitettua koulun ja pelaamisen hyvin yhteen.”

 

GM Syrjänen uskoo, että ToPon miehet puolestaan saa sovitettua Mirkon hyvin yhteen muun joukkueen kanssa.

”Mirkon kanssa saatiin rakennettua toimiva kokonaisuus, missä yhdistyy pelaaminen ja junioreiden valmennus. Uskon, että Mirko sopeutuu hyvin meidän joukkuekonseptiin.”

 

Keväällä ToPon sarja katkesi koko 1A-divarin voittaneelle ja Korisliigaan nousseelle Bisoneille pitkän välieräsarjan päätteeksi. Laitinen on tullut viemään joukkueen pari askelta pidemmälle.

”Odotan ehjää ja todella voittoisaa kautta ToPon kanssa. Joukkueena juurikin se playoff-koris ja 1A mestaruus olisi hieno saavuttaa. Henkilökohtaisella tasolla vaadin itseltäni tasaisempaa suorittamista eikä mitään ailahteluja pelistä toiseen, siten, että valmentaja tietää mitä hän saa joka kerta laittaessaan minut kentälle.”

 

Laitinen ottaa vastuulleen ToPon intoa ja energiaa puhkuvan 2015 syntyneiden poikien joukkueen ja täydentää näin koko ToPon päävalmentajapaletin. Ensivaikutelman perusteella Mirko ja P15 joukkue on toimiva yhdistelmä. Kysyttäessä Mirkolta itseltään, hän lupailee -15 poikien saavan energisen ja hauskan valmentajan seurakseen. Kyseessä on hänen ensimmäinen valmennettava joukkueensa, joten Mirko kertoo olevansa täynnä intoa oppia uutta ja kehittyä ihmisenä sekä valmentajana 💪🏼

 

Tervetuloa ToPoon, Mirko! 💙💛