Magdalene Agyei sekä Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

17.7.2021

Torpan Poikien naisten Korisliigajoukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.  

Magdalene Agyei – ”Odotan tulevalta kaudelta tuloksellisesti parempaa”

Magdalene Agyei aloittaa ToPossa kolmannen kautensa, kun hän siirtyi Munkkiniemeen kaudeksi 2019-20 EBT:n riveistä. 22-vuotias Agyei on tyytyväinen jatkosopimuksen synnystä.

”Uskon, että ToPon kanssa pääsen kehittymään parhaimmassa mahdollisessa ympäristössä ja samalla myös itselle tuttujen valmentajien parissa.”

Agyei kokee, että valmennusduo Niko Kuusi-Jussi Syrjänen ovat pystyneet kehittämään häntä oikeaan suuntaan pelaajanaviimeisen parin vuoden aikana.

”Nikolta ja Jussilta olen oppinut ja pystynyt kehittämään omiayksilötaitoja sekä joukkuepelaamista. Heistä huokuu se, kuinka paljon he meidän eteen tekevät töitä ja haluavat kehittää meitä nuoria urheilijoita.”

Susiladiesin portteja jo viime kesänä kolkutellut Agyei pelasi viime kaudella 23 Naisten Korisliigaottelua, joissa hän kirjautti peliaikaa reilut 22 minuuttia ottelua kohden. Pisteitä Agyei heitti 6.1 ottelua kohden ja levypalloja hän nappasi 5.6 kappaletta per ottelu.

”Olen ihan tyytyväinen viime kauteen. Yleensä olen aika ankara itselleni ja pistän kovat odotukset aina seuraavaan kauteen. Tietenkin aina on varaa parantaa.”

67 Korisliigaottelua yhteensä pelannut Agyei näkee, että tulevan kauden joukkue tulee olemaan potentiaalinen nippu pelaamaan hyvistä asioista.

”Odotan tulevalta kaudella tuloksellisesti parempaa. Meillä on paljon nuoria ja muutamia kokeneempia pelaajia. Kun nämä asiat yhdistää, varmasti saadaan hyviä asioita aikaiseksi.”

Jussi Syrjänen uskoo, että Agyeilla on kaikki eväät nousta huippupelaajaksi Korisliigassa.

”Magdalene on koko sarjan kotimaisista pelaajista urheilullisin ja hänellä on potentiaalia pelata kovemmissakin sarjoissa. Tulevalla kaudella hänen rooli tulee olemaan suuri, mutta vähän erilainen kuin aikaisemmalla kahdella kaudella. Kun malttia riittää opiskella pelin teknisiä ja taktisia taitoja vielä lisää, niinMagdalene tulee pääsemään seuraavalle tasolle.”


Meri Damoiseaux lähtee intoa täynnä kohti terveempää kautta

Meri Damoiseauxilla meni viime kausi pitkälti loukkaantumisten takia pipariksi, mutta hän on valmis tekemään läpimurron myös ToPon paidassa Korisliigassa.

20-vuotias HyPo-kasvatti on hyvin iloinen jatkosopimuksen synnystä.

”Olen jatkosopimukseen tyytyväinen, sillä viihdyin hyvin ToPossa jo viime kaudella rikkonaisesta kaudesta huolimatta. Myös saman valmennuksen jatkaminen ensi kaudella vaikutti päätökseeni.”

Damoiseauxin tilille viime kaudella tuli lopulta vain yksi Korisliigaottelu ja 13 divariottelua. Hänen vaivanaan olivat ensiksi vasemman ja sen jälkeen oikean jalan polvivammat. Vaivat ehdittiin selättämään vielä kauden aikana ja näin myös Suomen juniorimaajoukkueissa aikoinaan nähty Damoiseaux pääsi loppukaudesta vauhtiin divarin pudotuspeleissä.

Odotukset ovat Damoiseauxilla korkeat tulevaan kauteen mentäessä.

”Ensi kaudelle tavoitteenani on tietenkin pelata ehjä kausi, mutta myös kehittyä ja mennä eteenpäin pelaajana kaikilla pelin osa-alueilla, erityisesti vastuun ottamisessa ja pelin johtamisessa.”

Toisen kautensa ToPossa aloittavalla Damoiseauxilla on motivaatio kohdallaan ja sen on myös ToPo-valmentaja Jussi Syrjänen huomannut.

”Viime kaudella Merille tuli ainoastaan yksi peli naisten SM-sarjassa loukkaantumisten takia. Meri on tehnyt töitä kovasti kuntoutumisen eteen ja hän on valmis pelaamaan tulevalla kaudella. Meri on motivoitunut harjoittelija ja erittäin hyvä kilpailemaan.”


ToPon naisten joukkueessa on tällä hetkellä kolme sopimuspelaajaa. Damoiseauxin sekä Agyein lisäksi Nea Kuismalla on sopimus tulevasta kaudesta.