Koponen is back

3.7.2023

Koponen aikoo tuoda joukkueeseen lisää heittouhkaa. Kuva: Samira Lee

Kalle Koponen tekee vuoden tauon jälkeen paluun miesten joukkueeseen! Viimeksi kaudella 21–22 ToPon riveissä esiintynyt Koponen on tervetullut paluumuuttaja joukkueeseen.

Paluu saa jopa GM Syrjäsen hieman hymyilemään:

”Olen todella tyytyväinen Kallen paluuseen. Kalle on monipuolinen ja nöyrä joukkuepelaaja.”

 

Koponen muistetaan tiukkaan finaalikevääseen päättyneestä joukkueesta hyvänä laitapelaajana, joka teki pyyteettömästi töitä yhteisen hyvän eteen. Aikuisten sarjojen otteluita tälle PuHun kasvatille on kertynyt vain ToPon paidasta, mutta junioreiden SM-otteluita löytyy Sykin paidasta, jossa Kalle oli merkittävässä roolissa (18,6 / 8,2 / 1,5 stl) 17-vuotiaiden Suomen mestaruutta keväällä ’19 juhlineessa joukkueessa. Valmentajana joukkueessa muuten tuolloin oli nykyinen ToPon U19 poikien valmentaja "Kele" Keijonen, joten ehkä hekin saavat alkavalla kaudella pienen get togetherin.

 

Munkkaan kantautuneiden tietojen perusteella tämä nuori herrasmies on saanut koriksesta viettämän välivuotensa aikana komennettavakseen kokonaisen joukkueen, joten annetaan hänen kertoa kuluneesta vuodesta. 

”Viime kausi meni armeijan vihreissä Santahaminan paratiisisaarella nautiskellessa ja siinäpä se vuosi menikin. Ei hirveästi muuta ehtinyt tehdä eikä ajatella. Korista ehti muutamat pelit pelata varuskunnan koriskerhossa, eli ei tässä nyt ihan paikallaan oltu tällä ”vuoden eläkkeellä” ja toki ToPon pelejä tuli katsottua aina iltavapailla.”

 

Viime kesänä U20 maajoukkueessa pelannut Koponen on työmyyrä kentän molemmissa päissä, mutta häneltä löytyy myös valmius viimeistellä. Tulevalla kaudella hän aikoo viedä vanhan tutun joukkueensa pitkälle.

”Kauden odotukset ja tavoitteet siintävät pudotuspeleissä. Itse haluan tuoda taistelua ja ehkä muutaman kolmosen kentälle. Kilpailuvietti on vahva ja haluan ja uskon, että tämä jengi pystyy kamppailemaan mestaruudesta.”

 

Harkinta-aika paluulle ei vienyt kovin kauaa, kun mielessä oli vielä hyvät muistot ToPo-familysta.

”Kun mahdollisuus tulla pelaamaan ToPoon taas aukesi, tartuin siihen enempää miettimättä. Tämä jengi on kuin perhettä ja kyllä rakkaus lajia kohtaan vetää puoleensa.”

 

Koponen on jo valmiina kaikkeen, mitä uusi kausi tuo tullessaan.

”Nyt nautin kesästä, valmistaudun kovaa vauhtia lähestyvään kauteen ja totuttelen vielä siviilimaailmaan niin hyvä tulee. Kyllä tässä tulevaa kautta odotellaan jo vesi kielellä.”

 

Tervetuloa takaisin Kalle, hienoa saada sinut taas osaksi ToPoa! 💙💛