Hallitus|Valmentajat

Kausi 2014-2015

Kuva: Mike Ayling
Kuva: Mike Ayling
Kuva: Mike Ayling
Kuva: Mike Ayling
Kuva: Mike Ayling

 24.11.2014

Voittojen meininki, hyvä meininki! 

 

Naisten 2-divaria on nyt pelattu puolet kaudesta ja Akat ovat kohdanneet kaikki joukkueet kerran. Sarjataulukossa Akkatemia on seilannut tukevasti kolmannelle sijalle kuudella voitollaan. Joukkue on viime otteluissaan löytänyt peli-ilon, juoksemisen riemun ja nopeiden vaihtojen tuoman reippauden tunteen ( vaiko illuusion?)! Kolme viimeistä peliä on päättynyt Akkatemian voittoon - ja mikä tyylikkäintä on vastustajat pidetty varsin pienissä koriluvuissa. Honka Laho kaatui lukemin 74-36, EBT II nokitettiin luvuin 56-32 ja viimeismpänä Hyvinkään Ponteva lukemin 64-42. Aijai mitä puolustusta! Huomioitavaa on myös se, että joukkue on kyennyt hienoihin peliesityksiin niin perjantai-illan nahkealla lepakkovuorolla kuin sunnuntaiaamun puoli kymmenen pelivuorolla. Niin - milloin akat oikein juhlivat?

Pöytäkirja Akkatemia- Honka Laho-pelistä on hukkunut, mutta maininnat ansaitsevat kauden piste-ennätyksensä (komeat 33 pojoa) heittänyt Saara Kelppe sekä ensimmäiset korit Akkapaidassa pussittanut Rassu Scott! 

Akkatemia- EBT II pisteet: Saara 15, Pirjo 12, Kapa 8, Maija ja Hanna 5, Katja ja Lissu 4, Mari ja Lotta 2. 


Topo juoksi voittoon Hyposta sunnuntaina

(Mediavastaava lainasi otsikon mukaillen suoraan Topon SM-sarjajoukkueen sivuilta.)

Marraskuisen sunnuntai-illan kruunasi pelimatka Hyvinkäälle! Hypon joukkue on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, mutta Akkoja vastaan joukkue oli haalinut riveihinsä myös mestaruussarjan pelaajia. Valitettavasti tämä konsepti sama ei Topolla onnistu, sillä Akat eivät ole enää ns. kehityspelaajaiässä. 

Ottelu oli Akkatemian hallinnassa alusta lähtien ja joukkue voitti jokaisen jakson, Akkatemia oli otteluun huomattavasti paremmin asennoitunut ja takit pysyivät kiinni läpi ottelun. 

Kiitämme: 

 • Monipäistä fanijoukkoa suoraan Kaliforniasta! 
 • Väliaikashowta suoraan Kaliforniasta!
 • Koko joukkueen reipasta panosta 
 • Irtopallohalukkuutta 
 • Takamiesten vahvaa prässiä 

Moitimme: 

 • Vain yhtä käytössä olevaa vesihanaa pelin aikana

Pisteet: Saara 21, Pirjo 12, Kapa 9, Hanna 7, Katja 6, Aino 5, Lotta 4, Rassu 2

  

5.11.2014 

Akkatemia näkee keltaista

 

Kolme viimeistä ottelua ovat päättyneet tappioon ja mediavastaavan taskut ovat täyttyneet keltaisista pöytäkirjoista. Pakilan Visalle koettu täpärä yhden pisteen tappio kirvoittaa vieläkin - kolme viikkoa pelin jälkeen, nihkeää jossittelua ja itsesyytöksiä pelin tiukkaakin tiukemmista loppuvaiheista. Tämän jälkeen Akkatemia otti köniinsä myös Pinjalta (44-54) ja Tempolta (49-64). Aijai! Kaupungilla kuitenkin puhutaan joukkueen tormistuneen, ottaneen toisiaan niskasta kiinni ja kääntäneen kurssiaan. Se kääntyykö laivamme selviää perjantaina Töölön urheiluhallilla kello 20.15 alkavassa ottelussa. Tervetuloa!

Pakilan Visa- Akkatemia pisteet: Laura 18, Saara 9, Lissu 8, Pirjo 5, Lotta ja Kapa 4, Katja ja Hanna 3. 

 

Tempo- Akkatemia

Kiitämme: 

 • Kisiksen kaunista luonnovaloa
 • Akkatemian tehokasta ekaa jaksoa (10-21)
 • Reipasta levypallopeliä
 • Vastustajan järjestämää ammattilaistason valokuvaajaa! 

Moitimme: 

 • Kisiksen kaunista, heiton häikäisevää, luonnonvaloa
 • Akkatemian väsynyttä kolmatta jaksoa (21-8) 

Pisteet: Saara 18, Kapa 12, Mari 6, Katja ja Maija 4, Pirjo 3 ja Lissu 2. 

Kääntyykö Akkatemian kurssi?  Tule ja näe - ui vastavirtaan ja jätä Vain elämää- päätösjakso väliin, nähdään Töölön urheiluhallilla perjantaina 20.15! 

 

12.10.2014

Älämölöä, kovia otteita ja napakka kotivoitto  

Akkatemia sai vastaansa sarjanousija Tiksin eikä lihasmuisti vielä kertonut kuinka joukkuetta vastaan kannattaa pelata. Toki etukäteisscouttaus oli suoritettu asiaankuuluvalla tavalla - viidakkorumpua kuuntelemalla ja kyselemällä muissa joukkueissa pelaavilta tutuilta. Tästä syystä osasimme odottaa jonkinlaista prässiä. Sitä saimmekin ja kaupanpäällisiniä ärhäkän ja kovalla temmolla (ja möykällä) pelaavan vastustajajoukkueen, joka laittoi Akat huhkimaan täydet 40 minuuttia.

Kolmannen jakson jälkeen peli oli kutkuttavasti tasan 44-44, pelaajat kuhmuilla, akkojen fair-play maine mennyttä ja tuomari huomattanut vastustajajoukkueen valmentajaa liiallisesta äänenkäytöstä. Tunnelma oli siis kohdallaan ja n. seitsenpäinen katsomo sai käsiinsä todellisen korisjännärin! Sanansäiläni ei pysty kuvaamaan viimeistä jaksoa, joten numerot hoitakaan homman - Akat veivät jakson luvuin 21-7 ja homma oli paketissa. 

Pisteet: Laura 19, Lissu ja Mari 9, Saara 10, Katja ja Hanna 5, Lotta ja Kapa 4. 

Kiitämme: 

 • Akkatemialle harvinaista vastustajan häsellykseen lähtemättömyyttä
 • onnistujien laajaa rintamaa
 • alkuverkkamusiikkia

Moitimme: 

 • arvaamatonta tuomaritoimintaa 

 Korisnälkäisille perjantai-illan herkkupala Maunulan liikuntahallin luolassa klo 19.30! Akoilla tuolloin vastassaan kova Pakilan Visa. 

 

  8.10.2014 

Akkatemia tiedottaa kauden 2014-2015 alkaneen 

 

Joukkue pahoittelee mediavastaavan saamattomuutta ja astuu julkisuuteen kauden jo ollessa käynnissä. Kuten akkojen suhteen yleensäkin, on kuhina joukkueessa ja erityisesti sen ympärillä ollut rajua kesäkauden ajan. Varsinaista kuhinaa ei kuitenkaan voida raportoida kesäharjoittelun suhteen - kesän aikana oli havaittavissa joukkueen kahtiajakautumista: osa treenasi ja osa ei. Tämän ei annettu häiritä kauteenvalmistautumista, tosin otteet kaudenavauksessa Topolaa vastaan ( tappio 56-66) heijastelivat suoraan kesätoistojen määrää.

Tämän jälkeen Akkatemia on petrannut otteitaan ja muistellut kuvioitaan, tuloksena voitot Sykistä 62-57 ja Keravan Korikasikympeistä (74-55). Jälkimmäiseen otteluun otteluun vähälukuiset Akat saivat mukaansa täydennyspelaajia I-divarijoukkueesta - kiitos vahvistuksille! 

Ensi lauantaina onkin jälleen kotipelin paikka! Tervetuloa Munkkiniemeen 16.40 - vastassa tuolloin yllätysvalmis Tiks!