Hallitus|Valmentajat

Kausi 2012-2013

 

30.2.2013

Tuplaviikonlopun satona keltainen ja punainen pöytäkirja

 

Kori 80 N2- Akkatemia 46-67 (25-35)

Kervalla matkasi tappiosta sisuuntunut akkalauma. Sentteriosastoa täydennettiin lauantaista komeasti, kun kokoonpanoon saatiin (akkafanien suureksi iloksi) mukaan niin Reetta Ojala kuin Saara Kelppekin. Kerava aloitti pelin kuitenkin varsin terävästi ja akkojen jalat tuntuivat varsin hitailta puolustuspäässä. Tosiasia oli myös se, että kotijoukkueella oli paljon nopeita laitapelaajia, joiden ajot pääsivät yllättämään. Akat repivät kuitenkin eroa hitaasti. Joukkueen valopilkku oli Reetta Ojala, jolle ei Keravalta (tai ainakaan nyt peliparketilta) löytynyt pysäyttäjää - tästä kertonee Reetan pistesarakkeesta löydetyt 32 pistettä! Viimeinen jakso oli koko joukkueelta hyvää ja terhakkaa peliä, Keravan paikkaa vasten löytyi ajoittain varsin mehukkaitakin kuvioita. Myönteistä myös se, että jokainen akka pääsi pisteiden makuun. 

Kiitämme: Mari Heusalan saapumista, Reetta Ojalan saapumista ja Saaran shortisen saapumista

Moitimme: Ei moitittavaa

Akkojen pisteet: Reetta Ojala 32, Saara Kelppe 8, Maija Niemelä 7, Kaisu Piiroinen 6, Anna Kairamo 5, Sanna Jaatela 4, Juuli Piiroinen 3 ja Hanna Pietinen 2

 

Akkatemia- JäNMKY 51-60 (27-33)

Järvenpään kokoonpano-ongelmien vuoksi aiemmalta viikonlopulta siirrettyyn otteluun saatiin jalkeille vain seitsemän omaa akkaa. Tähän joukkue ei kuitenkaan kaatunut vaan taisteli sisukkaasti virhevaikeuksien ja muiden yllättävien sattumusten kanssa läpi pelin. Järvenpään kokoonpano oli sitten viime kohtaamisen muuttunut ja akat saivat vastaansa kovatempoisen ja lahjakkaan nuoren joukkueen. Ottelu oli tasainen, akkojen heikko kohta löytyi korin alta, sillä kokoonpanosta puuttui muutama todellisen sentteripelaaja. 

Kiitämme: Juuli Piiroisen taisteluhalua neljännellä jaksolla, Liisa Latvan nopeaa pelitempoa ja asiantuntevaa pöytää

Moitimme: pientä yleisömäärää ja Soffin nenään tullutta iskua 

Akkojen pisteet: Maija Niemelä 14, Kaisu Piiroinen 11, Juuli Piiroinen 10, Anna Kairamo 9, Liisa Latva 4, Hanna Pietinen 3

 

20.1.2013

Uusi vuosi, samat akat!

 

Hypo-Akkatemia 61-75 (23-36)

Vuoden 2013 ensimmäinen ottelu pelattiin Hyvinkään Pontevaa vastaan. Kotijoukkueen kokoonpano oli muuttunut joukkueiden tämän kauden ensikohtaamiseen verrattuna, tällä kertaa SM-sarjapelaajat olivat oman joukkueensa mukana ihastelemassa Keski-Suomen kauniita talvimaisemia.

Ottelun ratkaisi Akkojen mahtava kaukoheittovoima! HyPo puolusti (mediavastaavan näkemyksen mukaisesti) läpi ottelun paikkapuolustusta, joka ei pystynyt hillitsemään Akkojen laajaa kaukoheittokoneistoa (Maija Niemelä, Juuli Piiroinen, Liisa Latva). Joulupukki oli tainnut kääriä Maijalle kuusen alle pakettiin heittokäden virittäjän - kuusi kolkkia pussin pohjalle! Akkatemia sai paikkapuolustuksen avattua myös korin alla - Saara Kelpen, Sanna Jaatelan ja Kaisu Piiroisen oikea-aikaisten leikkausten myötä. Ottelu oli peli-ilmeeltään ja laajan onnistujajoukon myötä mainio aloitus kevätkaudelle!

Pisteet: Maija Niemelä 20, Juuli Piiroinen 18, Saara Kelppe 12, Liisa Latva 9, Kaisu Piiroinen 7 ja Hanna Pietinen 4.

Ensi viikonloppuna Akat lähtevät hakemaan tuplapisteitä: lauantaina 26. tammikuuta kotipeli on Munkkiniemessä Järvenpään NMKY:tä vastaan klo: 11.20. Sunnuntaina matkataan Keravalle.  

Puolivälitarkastelun aika

Kierros on pyörähtänyt ympäri ja on aika kurkistaa sarjataulukkoon. Akkatemia on sarjassa neljäntenä tasapisteissä kolmosena olevan Pinjan kanssa. Syyskausi meni joukkueelta suhteellisen epätasaisesti, oppikirjamaisia kauniin koripallon  voittoja tuli vähän, mutta sitäkin enemmän räkäisiä taisteluvoittoja joissa joukkue näytti todellisen luontonsa - tästä kiitos kuuluu erityisesti Akkojen valmentajalle Mari Heusalalle. Tappiosarakkeessa on 4 merkintää, jotka ovat tulleet niin sarjan kärkipään (Pakilan Visa) kuin häntäpään (Hypo) joukkueita vastaan. Tosin lokakuista Hypo-tappiota kannattaa tarkastella kehityspelaajasilmälasien läpi.

Akkatemian viimeinen ottelu ennen joulutaukoa oli EBTII-joukkuetta vastaan. Peli päättyi Akkatemian 67-55 voittoon, mutta syyskauden päättäneissä pikkujoulutohinoissa on tuo pöytäkirja päässyt hukkumaan, joten jälkipolville ei tästä jää kerrottavaa.

Akkatemia- Halkopino 53-46 ( 26-25)

Pisteet: Kaisu Piiroinen 14, Anna Kairamo 13, Saara Kelppe 10, Juuli Piiroinen 6, Soffi Stadigh ja Sanna Jaatela 4 ja  Hanna Pietinen 2.

 

 

11.11.2012

Voittoja Akat, voittoja!

Akkatemian kausi on edennyt myötuulessa eivätkä harvat keltaiset pöytäkirjat tahdo enää erottua punaisten joukosta. Akkatemia on sarjassa kolmantena viidellä voitolla ja kahdella tappiolla, sarjaa johtaa puhtaalla pelillä EBT II-joukkue, toisella sijalla porskuttaa Pakilan Visa. 

Akkatemia - Sykki 59-51 (30-28) 

Akat pelasivat tasaisen hyvin ja koko joukkue kunnostatui koritalkoissa. Vallitsevan tulkinnan mukaan Sykki kaatui kotijoukkueen juoksuvoimaan ja tehokkaisiin puolinopeisiin hyökkäyksiin. Akoissa ekaa kauttaan pelaava Sanna Jaatela pelasi reippaasti ja saalisti kotijoukkueen korkeimman pistemäärän 11 (tosin Juuli Piiroinen pelasi ainoastaan puolikkaan pelin tehden 10 pistettä), Anna Kairamo, Maija Niemelä ja Kaisu Piiroinen kuluttuvat kukin sukkaa 9 pisteen verran, Saara Kelppe 7 ja Hanna Pietinen 4 pistettä. Vastustajista Leppähaaran sisaret heittivät molemmat 11 pojoa. 

 

Tempo - Topo Akkatemia 58-70 (28-34)

Urheasti kuudella pelaajalla peliin lähtenyt Tempo tarjosi Akoille varsin kovan vastuksen. Akkojen Maija Niemelän ranne oli kuumana ja heittopeli kuosissaan.  Peli säilyi tasaisena lähes loppuun saakka, Akat saivat kuitenkin sisäiset ja ulkoiset häiriötekijät kukistettua pelin aikana, neljännessä erässä juoksuvoima (ja kotijoukkueen pelaajien virhevaikeudet) avittivat Akat  maukkaaseen voittoon. 

Akkojen pisteet: Maija Niemelä ja Anna Kairamo 16, Saara Kelppe 14, Kaisu Piiroinen 13, Liisa Latva 5, Sanna Jaatela ja Sofia Stadigh 2 pistettä. 

 

Pantterit - ToPo Akkatemia 57 - 65 (39- 33) 

Pantterien heittotassut olivat jälleen kuumina, mutta huonommaksi eivät jääneet myöskään Akat - Herttoniemeen oltiin matkattu kolmenpisteen heitot mielessä ja sukasta niitä sitten sai vastustaja poimia. Alkupelistä Panttereiden heittopeli tuotti Akoille todellisia vaikeuksia, toisessa erässä mm. Lea Hakala viskasi kolme kolkkia pussiin Akkojen miettiessä puolustusmuotoa. Pelin ratkaisijaksi nousi mahtavan puolustustyön tehnyt Liisa Latva, joka riisti ja katkoi Panttereiden syöttöjä mielin määrin. Lissu piti myös Akkojen staminaa yllä hyökkäyspäässä kannustaen omalla esimerkillään Akat nopeisiin ja puolinopeisiin hyökkäysiin. 

Akkojen pisteet: Liisa Latva 21, Anna Kairamo 10, Saara Kelppe 9, Maija Niemelä 7, Kaisu Piiroinen 6, Sanna Jaatela 5, Sofia Stadigh 4 ja Juuli Piiroinen 3. 

  

06.10.2012

Kausi avattu kahdella voitolla ja niukalla pisteen tappiolla 

 

06.10.12 Akkatemia - Kori 80 72-21. 

30.9.12 Järvenpään NMKY- Akkatemia 46-98. 

22.09.12 Akkatemia - HyPo 70-71

Kolme ottelua on pelattuna, saldona on kaksi roimaa voittoa ja harmillinen yhden pisteen tappio Hypolle.

Joukkueen kokoonpano hakee vielä uomiaan, uusina jäseninä joukkueessa on nähty Nokialta saakka Akkoihin mielinyt Reetta Ojala, 1-divarista lainassa oleva akkamielinen Laura Vatanen sekä tyylikkään ja tehokkaan comebackin tekevä Liisa Latva. Akkatemia on ottanut uudet vahvistukset ilolla vastaan - ja totta vieköön jokaisen kohdalla voidaan puhua joukkueen vahvistumisesta. Harmiksemme vahvistuksia ollaan myös tarvittu, joukkueen viime vuoden runkopelaajat Laura Tuukkanen ja Pirjo Alkunen kärsivät NHL-termein kerrottuna alaraajavammoista. Samoin Aino Roponen on sivussa kokoonpanosta. 

Seuraavan kerran Akat nähdään tositoimissa 14.10, jolloin pelataan Pakilan Visan kotiluolassa, Maunulan liikuntahallissa kello 12.30. Seuraava kotiottelu on 27.10 kello 11.20. Tapahtuma-areenana tuolloin siis Akkatemian kotisali Munkkiniemessä! Kaikki mukaan akkahuumaan! 

 

Akkatemia aloittaa kauden 2012-2013 kotiottelulla kivikovaa HyPoa vastaan. Tervetuloa katsomaan Munkkiniemen Yhteiskoululla lauantaina 22.9. kello 11:20. Tule ja näe uudistunut akkajoukkue. 

 03.09.2012 Voitokkaan viime kauden jälkeen Akkatemia on uudenlaisen tilanteen edessä. Joukkueen kokoonpano tulee muuttumaan, on niin tulijoita kuin lähtijöitäkin, mutta varmaa on se että joukkue saa kauden alkuun mennessä kerättyä iskukykyisen porukan.

Joukkueen kokoonpano julkaistaan näillä sivuille heti kun sopimusasiat on saatu kuntoon.