Otteluraportti ToPo Seniorit - PakVi-40 29.10.2016

28.11.2016

Valmistautuminen:

Valmistautuminen otteluun oli yhtä nihkeää kuin aiempinakin kausina ensimmäisen matsin yhteydessä, jätkiä ei näkynyt treeneissä eikä Nimenhuudossa ollut nimiä. Asiaa ei helpottanut, että samana päivänä oli myös SM35 matsi muutamaa tuntia aiemmin, joten heti alkuun oli testissä riittääkö ringin laajuus vai onko sähköpostijakelussa olevat pelaajamäärät vain silmänlumetta.        

Lopulta MYK:issä kuitenkin lämmitteli jo hyvissä ajoin ennen matsin alkua 10 jätkää ja Hailikarikin pääsi paikalle jo 20 minuuttia ennen ottelun alkua. Tumppi oli käynyt ottamassa alkulämmöksi turpaan SM35 matsissa, mutta muuten Seniorit olivat tuoreella jalalla liikkeessä. Valmentajaksi ilmaantui Calle jo perinteeksi muodostuneessa lauantain vesikampauksessa.  Olihan illalla tiedossa myös ToPon ykkösen matsi.  

Vastustajana olevasta Pakilan Visasta ei etukäteen tiedetty juuri mitään (Juhan intelligenceä lukuun ottamatta), mutta oletuksena oli, että peli pitäisi voittaa viime kevään höyryillä ja huomattavasti laajemmalla rosterilla (vastustajia oli paikalla ainoastaan 7 pelaajaa), vaikka Peten myötä jokunen piste olikin muille jaossa. Kuvioita ei edelleenkään ollut eikä sen suurempia suunnitelmiakaan, joten peli oli valmis alkamaan.      

Ottelun kulku:

Matsi alkoi suhteellisen selkeästi Senioreiden komennossa ja tasoero tuli ilmi heti alussa Senioreiden vyöryttäessä hyökkäystä. Hailikari oli kovalla heittopäällä ja upotti heti avausjakson kaksi kolkkia ja yhden kakkosen, Sakken juostessa nopeita ja täydentämällä saldon parilla vaparilla. PakVi kuitenkin sinnitteli kyydissä, erityisesti numero 9:n (Lehtimäki) kahden kolkin ansiosta, eikä antanut eron missään vaiheessa vielä revetä ratkaisevasti. Jakso Senioreille 17-12.

Toinen jakso ratkaisikin sitten matsin. Seniorit tiivistivät puolustusta ja samalla hyökkäyspään onnistumisia tuli laajasti. Senioreiden isot miehet Tommi, Kille, Kalle ja ok Jerkkokin rouhivat kummankin korin alla levyreitä nostaen samalla jokainen kupin tai pari mieheen. Lisäksi pallo jopa poikkeuksellisesti liikkui hyökkäyksessä ja heittäjät kaarella kiittivät isoja miehiä hyvistä syötöistä Tumpin kahdella sekö Ökän ja Hailikarin yhdellä kolkilla. Kun Sakke vielä jatkoi vastustajien dominoimista nopeudellaan, oli PakVin selkäranka käytännössä katkennut. Vastustajista ainoastaan numerot 8 (Hiltunen) ja 13 (Alajoki) pystyivät jotenkin sinnittelemään mukana. Jakso Senioreille 28 - 13 ja puoliajalle siirryttiin turvallisessa 45 - 25 johdossa.

Puoliajalla hyvänolontunne (tai krampit) olivat hiipineet Senioreiden leiriin ja vastustajat tulivat kentälle uudella ilmeellä. Vastustajat saivat onnistumisia hyökkäyksessä laajalla rintamalla, numero 33 (Heininen) etujoukoissa, Senioreiden puolustuksen laiskotellessa eikä Senioreiden hyökkäys enää päätynyt hienoihin kuppeihin kuten ensimmäisellä puoliajalla. Valmentaja otti aikalisän, joka käytettiin perinteiseen tyyliin kaikkien huutaessa omia "totuuksiaan" valmentajan ollessa hiljaa ja kentälle palattiin vähintään yhtä aseettomana kuin sitä ennen, joskus jopa hieman enemmän voipuneena kuin ennen aikalisää. Nähtiinpä jaksossa sellainenkin kummallisuus, että Kalle onnistui saamaan sormensa Ökän kengän alle siten, että sormitaipeeseen tuli syvähkö verta vuotava haava, mikä oli ainoastaan osoitus siitä, että muutama hyökkäyskuvio voisi olla paikoillaan. No, kaaren takaa Seniorit vielä osuivat Tumpin, Juhan ja Hailikarin kolkeilla, mutta jakso kuitenkin vieraille lukemin 16 - 13. Viimeiselle jaksolle lähdettiin siis tilanteesta 58 - 41.

Edellisen jakson huono ilme sisuunnutti Seniorit ja viimeinen jakso näyttikin sitten PakVille, miksi hopeamitalit viime keväänä jaettiin Topoon. Seniorit paukutti jaksoon laajalla rintamalla 31 pistettä, Hailikarin, Saken, Tumpin ja Ökän johtaessa ilotulitusta ja isot miehet söivät vastustajien viimeisenkin itseluottamuksen. Valmentaja Calle jatkoi johdonmukaisesti vaihtoon ottamista liian hyvien tai liian huonojen suoritusten seurauksena, ja peluutus pyöri laajalla rintamalla. Vastustajat olivat numero 13 (Alajoki) lukuun ottamatta täysin aseettomia ja pystyivät tekemään jaksoon ainoastaan 10 pistettä.    

Tuomarin puhaltaessa pilliin oli tilanne taululla Senioreille 89 - 51.  

Jälkiviisaudet:

Ottelu oli lopulta läpihuutojuttu kolmannen jakson nukahtamista lukuun ottamatta eikä vielä antanut kuvaa missä kunnossa Seniorit on kovempia joukkueita vastaan. Tällä kertaa vastustajia oli paikalla suhteellisen vähän eikä vastustajien tasokaan yllä parempien joukkueiden tasolle. Mitään Senioreiden esityksestä ei kuitenkaan pidä ottaa pois, etenkin heittopeli oli huomattavan hyvää (yhteensä 13 kolkkia) ja isojen miesten kautta tuleva pelote molemmissa päissä lupailee hyvää loppukautta varten. Positiivista oli myös se, että kovasta puolustuksesta huolimatta virheiden määrä (koko joukkueella yhteensä 12 virhettä) jäi huomattavasti viime kauden keskiarvon alle ja suutkin pysyivät poikkeuksellisesti pääosin supussa. Seuraavaksi onkin edessä todelliset tasotestit kun vastaan tulee ensin PuHu ja sitten Kerava, molemmat oletettavasti mukana ensi kevään kärkikahinoissa.     

Matsin jälkeen jälkipelit käytiin perinteiseen tapaan Uffessa, josta ydinryhmä jatkoi vielä katsomaan ToPon ykkösen peliä MYK:iin.  

HUOM: toimitsijoina toimiville junnuille pitää aina maksaa 20 euroa / matsi avusta. Juha maksoi toimitsijamaksun SM35 matsissa ja allekirjoittanut tässä matsissa. Yritetään kierrättää tätäkin maksua tulevissa kotimatseissa ja katsotaan keväällä paljonko kukin on kenellekin velkaa.  

MVP:

Ottelun MVP:ksi valittiin yksimielisesti Hailikari (28 pistettä) tasaisen heittopelin (ja muutaman syötön) perusteella.

Statsit:

ToPo Seniorit - PakVi-40: 89 - 51.

Topo Seniorit:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Jerkko

0

0

0

2

2

0

3

Ville (Hailikari)

10

7

3

8

28

6

0

Sakke

4

5

2

6

17

0

0

Juha

2

0

3

3

8

2

0

Tomppa

0

0

0

0

0

0

1

Billy

0

0

0

2

2

0

1

Pihlis

0

2

0

0

2

0

1

Ökä

0

3

2

4

9

1

0

Kille

0

3

0

0

3

0

2

Tumppi

1

6

3

6

16

4

3

Kalle

0

2

0

0

2

0

1

Yhteensä

17

28

13

31

89

13

12

 

PakVi-40:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Tervo

0

0

0

0

0

0

2

Hakola (?)

0

0

0

0

0

0

2

Heininen

2

0

6

3

11

0

3

Alajoki

2

4

2

5

13

0

2

Salin

0

1

2

0

3

0

2

Hiltunen

2

5

4

0

11

1

1

Lehtimäki

6

3

2

2

13

3

0

Yhteensä

12

13

16

10

51

4

12