Otteluraportti ToPo Seniorit - Kisis 2.4.2016

20.4.2016

Tärkeä voitto finaalitavoitteen kannalta ratkaisevassa matsissa.

Valmistautuminen:

Kisis matsi kutkutteli jokaisen pelaajan vatsanpohjassa jo etukäteen, olihan matsin lopputulos jo mahdollisesti ratkaiseva kevään finaalitavoitteen kannalta. Kärkijoukkueet (Ykköskori, Kisis ja me) olivat pelanneet otteluita varsin onnistuneesti ristiin ja PuHukin oli taas löytänyt oman pelivireensä ja kolkutteli taas sarjan kärkipaikkoja. Ottelussa oli siis selkeästi panosta ja pakkovoitto edessä. Kisis on aina vaikea joukkue, ei pelkästään huimien yksilöiden takia, mutta myös ToPo Senioreille ei-sopivan jäädyttävän pelityylin takia. Matsin tärkeys oli tiedostettu ja ToPo Senioreita oli koko rosteri (12 jätkä) paikalla Kampissa lämmittelemässä ja hieromassa tiikeribalsamia jalkoihin hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Pelipaidoiksi valikoitui ensimmäistä kertaa pakasta vedetyt valkoiset.

Adolfsson toimi coachina. Taktiikka vaihteli nopeiden juoksemisesta Kuisman träppäämiseen kahdella ja Dallun painostukseen ja kaikkeen siitä väliltä (riippuen siitä kuka kulloinkin huusi) ja matsiin lopulta lähdettiin vaan pelaamaan voitosta parhaan mukaan.    

Ottelun kulku:

Ottelu alkoi juuri niin kuin oli odotettu. Kisis ei ottanut yhtään ylimääräistä juoksuaskelta (jos yhtään ylipäätään) ja jäädytti makaavalla paikalla tehokkaasti myös ToPo Senioreiden juoksuyritykset. Koska ToPo Senioreiden taktiikka jäi lopulta loppuun asti hiomatta meni ensimmäinen jakso pitkälti Kisiksen (hitaassa) tahdissa. Kisiksestä Kuisma saatiin pidettyä kohtuullisesti 8 pisteessä, mutta Raitanen ja Isomäki tekivät yhteensä 18 pistettä huomaamatta. ToPo Seniorit pelasti suuremmalta erolta Tumpin hienot kolme isoa. Jakso Kisikselle 28 - 23.

Toisella jaksolla alkoi pelätysti Kuisma show. Mies takoi jaksoon yhteensä 15 pistettä kovalla prosentilla läheltä ja kaukaa vastaten miltei kaikista Kisiksen pisteistä eikä ToPo Senioreista kukaan saanut puolustettua miestä kiinni. Kun tuomaritkin jälleen (yllätys, yllätys) vihelsivät ToPo Senioreiden jokaisen hipaisun, kun taas Kisiksen virheet jäivät pääosin viheltämättä, alkoi ToPo Seniorit olla virhevaikeuksissa. Asiaa ei auttanut tuomareille huutelu. Pere oli koko matsin huonolla tuulella ja otti Rikken kanssa yhteen jo jakson puolessavälissä. Vaikka ToPo Seniorit eivät kunnolla saanut nopeita käyntiin, korinteko muuten onnistui ihan kohtuullisesti Villen 7 pisteellä ja Peten 6 pisteellä. Jakso Kisikselle ainoastaan 20 - 18 ja puoliaikatulos Kisikselle 48 - 41.    

Puoliajalla todettiin, että jotain uutta on löydettävä, koska muuten Kisis jauhaa tasaisella tahdilla matsin voittoon. Missään vaiheessa ToPo Seniorit eivät olleet vielä johtaneet matsia alkua lukuun ottamatta. Ratkaisua haettiin Dallun ja Peren puolustusta nostamalla, mikä onnistuikin varsin hyvin - vaikkei riistoja saatukaan, tuli Kisiksen peli huomattavasti vaikeammaksi. Lisäksi takamiehet alkoivat juosta nopeita ja Rikke piiskasi (jälleen kerran) erinomaisesti vauhtia peliin. Kun Ville vielä Peren in-your-facesta suivaantuneena löysi kauan kaivatun jyvän ja laittoi 3 isoa putkeen sisään (yhteensä jaksolla 14 pistettä) ja pari pienempää alta Kuisman nenän edestä, alkoi peli näyttää voitettavissa olevalta. Valitettavasti Kisis ei liiemmälti hätkähtänyt vaan jatkoi tasaista korintekoa Klingan, Raitasen, Isomäen ja Kuisman toimesta eikä ToPo Seniorit saaneet vielä ratkaisevaa kiriä tehty. Jakso kuitenkin ToPo Senioreille 27 - 24.    

Neljäs ja viimeinen jakso alkoi ToPo Senioreiden kannalta kutkuttavasti 4 pisteen taka-ajossa. Itseluottamus oli noussut kolmannen jakson suoritusten perusteella ja matsi oli päätetty voittaa. Kisiksen pisteenteko oli pääosin Kuisman ja Raitasen varassa, muiden alkaessa jo väsyä ja ollen varsin näkymättömiä. ToPo Senioreiden puolustus oli erittäin aggressiivista, mutta valitettavasti pilli soi edelleen epätasa-arvoisesti ja Tumppi ja Kalle saivat suihkukomennuksen, myös Killen ja Rikken ollessa virhevaikeuksissa. Rikke otti kuitenkin kovaa roolia hyökkäyksessä ja teki upeiden syöttöjen lisäksi 9 pistettä jaksoon. Matsi alkoi hitaasti kääntyä ToPo Senioreille, mutta riittääkö aika? - edelleenkään alun jälkeen ToPo Seniorit eivät olleet kertaakaan johtaneet matsia. MUTTA MUTTA, Killen ja Peten mahtavien taisteluriistojen ja -korien jälkeen, peli olikin yhtäkkiä tasan vain 15 sekuntia ennen loppuvihellystä. ToPo Senioreilla oli viimeinen hyökkäys, muut pakoilivat vastuuta ja levittivät kulmiin, Petellä pallo, ajo Raitasta ja Kuismaa vastaan, älytön vasemman käden veivi alhaalta koriin samalla kaatuen maahan…. AND ONE! Pete laittoi vaparin rutinoituneesti sisään ja Kisis otti aikalisän kun ainoastaan 3 sekuntia peliaikaa oli jäljellä ToPo Senioreiden johtaessa 3 pisteellä. Tässä vaiheessa Kisis, etenkin Raitanen, yritti käyttää kaikkia vanhan ketun viimeisiä keinoja sekoittamalla sekä toimitsijapöytää että tuomareita vaatien joko lisää pisteitä tai  aikaa (jäi lopulta epäselväksi), mutta peli kuitenkin jatkui yleisen sähellyksen ja aikalisän jälkeen Kisiksen hyökkäyspäästä. Kisis sai pelattua vielä Raitaselle kolmosen, joka meni ohi (tietenkin Kisiksen mukaan tilanteessa oli virhe vaikka kalastelu näkyi SAS:iin saakka), ja ToPo Seniorit vei jakson lopulta 24 - 17 ja koko ratkaisevan ottelun 92 - 89.

Jälkiviisaudet:

Todella kova ja ratkaiseva tahtovoitto. Taktiikka ei täysin toiminut kuten piti (Kuisma 40 pistettä), mutta momentum saatiin pikkuhiljaa käännettyä ToPo Senioreille matsin loppua kohti uhrautuvan puolustuksen ja hienojen hyökkäyspään onnistumisten kautta. Kisistä vastaan tuomarit eivät ole kavereita (virheet 26 - 13 ToPo Senioreille), mutta siitä huolimatta päät saatiin pysymään tarpeeksi kylminä. Huomionarvoista on myös se, että Kisis laittoi koko matsissa ainoastaan 3 isoa sisään heittäjistä huolimatta, kun taas ToPo Senioreilla isoja oli varsin kunnioitettavat 11. Erityismaininnan ansaitsee myös Billyn raivokas kannustaminen katsomosta, kuin myös Kisiksen kaikkitietävät vanhat batu-kannattajat. Osa joukkueesta juhli jo matsin jälkeen varmaa finaalipaikkaa, mutta valitettavasti tämä osoittautui myöhemmin perättömäksi ja vielä yksi voitto olisi otettava.    

MVP:

Ottelun MVP:ksi valittiin yksimielisesti Ville (29 pistettä) kovan puolustuksen ja kolmannen jakson hyökkäyssuorituksen perusteella ja Pete (33 pistettä) vastuunkannon ja ottelun ratkaisun perusteella.

Statsit:

ToPo Seniorit - Kisis 92 - 89.

Topo Seniorit:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Hailikari

6

7

14

2

29

5

2

Pete

6

6

11

10

33

1

1

Ökä

-

-

-

-

-

-

-

Tumppi

9

-

-

-

9

3

5

Juha

-

-

-

-

-

-

1

Kille

-

-

-

2

2

-

4

Kalle

2

-

2

1

5

-

5

Stinde

-

-

-

-

-

-

-

Calle

-

-

-

-

-

-

2

Pöntti

-

2

-

-

2

-

2

Rikke

-

3

-

9

12

2

4

Tomppa

-

-

-

-

-

-

-

Yhteensä

23

18

27

24

92

11

26

 

Kisis:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Tammi

-

-

-

-

-

-

1

Klinga

2

4

4

-

10

-

3

Lönnfors

-

-

-

-

-

-

-

Dahlström

-

-

-

-

-

-

-

Raitanen

10

-

6

7

23

1

4

Laanti

-

-

-

-

-

-

-

Isomäki

8

1

5

2

16

-

4

Kuisma

8

15

9

8

40

2

1

Salmi

-

-

-

-

-

-

-

Yhteensä

28

20

24

17

89

3

13