Otteluraportti ToPo Seniorit - Espoon Akilles 13.2.2016

20.4.2016

Seniorit ottivat murskavoiton espoolaisista MYKissä.

Valmistautuminen:

Nyt kun saunailtaoluet oli turvattuna, oli olo rento ja pelaajat uskalsivat vapaasti laittaa nimeään Nimenhuutoon. Paikalle saapuikin MYK:iin ToPo Seniorit todella laajalla rintamalla, yhteensä 12 jätkää. Liekö asiaan vaikuttanut myös illalla matsin jälkeen Ukko-Munkissa tapahtuva Munkka-iltama vai oliko muuten vaan commitmentti joukkueen eteen. Joka tapauksessa naperokerho saatiin juuri siivottua alta pois, kun ToPo Seniorit jo lämmittelivät parketilla. Paikalla oli myös Speedy kuvaajan ominaisuudessa tarkoituksenaan oli saada taltioiduttua hyviä tilannekuvia ottelun läpi.

Ottelun kulku:

Ottelu alkoi täysin ToPo senioreiden komennossa ja Akilles tippui matkasta miltei jo alkumetreillä. Jalka nousi sekä hyökkäys- että puolustuspäässä ja kaiken kaikkiaan 6 pelaajaa ToPo Senioreista pääsivät pisteiden makuun. Jakso selkein lukemin ToPo Senioreille 23 - 8.

Toisella jaksolla ToPo Seniorit vaan paransivat menoaan ja etenkin hyökkäys sujui kuin unelma. Asiaan toki vaikutti myös vastustajan varsin veltto puolustus, jossa ennemmin jätettiin kesken kuin yritettiin pysäyttää hyökkääjä. Etenkin Stinde (7 pistettä) ja Tumppi (8 pistettä) vetivät kovan jakson ja laittoivat yhdessä Juhan kanssa neljä isoa sisään. Takamiesosastolla Hailikari näytti nopeuttaan Sakken, Peten ja Rikun kompatessa ja antaessa hyviä syöttöjä. Yhteensä 7 ToPo Senioria teki pisteitä jaksolla. Vastustajista ainoastaan Pihlavo oli jotenkin kartalla siitä missä ollaan, ja nakutti jaksoon ihan siedettävät 8 pistettä. Jakso kuitenkin ToPo Senioreille murskalukemin 34 - 11, puoliaikatuloksen ollessa jo 57 - 19. Matsi oli taputeltu.   

Vaikka matsi olikin pitkälti ohi ToPo Seniorit jatkoivat puoliajan jälkeen siitä mihin jäivät ja tykittivät jaksoon yhteensä 27 pistettä jälleen 7 miehen voimin. Myös ribari- ja puolustuspelissä jaksettiin vielä taistella ja Speedy sai napattua monta onnistunutta all stars -kuvaa Killestä vastustajien selässä, Petestä blokkaamassa ja Kallesta rouhimassa. Vastustajat olivat edelleen vastaantulijoita kummassakin päässä vaikka hieman peliään pystyivätkin parantamaan hyökkäyksen osalta Shepstonen kahdella isolla. Jakso ToPo Senioreille 27 - 14.  

Neljännellä jaksolla ei sitten enää kumpikaan joukkue uskonut lopputuloksen muuttuvan merkittävästi, mutta edelleen jaksettiin jonkun verran juosta. ToPo Senioreista tällä kertaa 8 pelaajaa kaunistelivat pistetilejään. Kovimman suorituksen kuitenkin teki vastustajien Korpelainen, joka oli ollut täysin näkymättömissä ja pisteettä kolme ensimmäistä jaksoa, mutta nakutti viimeiseen jaksoon yhteensä 16 pistettä, joista 4 isoa. Kalle onnistui jotenkin ottamaan viidennen virheensä (koko joukkueen kuudesta virheestä) ja pääsi suihkuun muita aiemmin. Tämä olikin lopulta tasaisin jakso, jonka ToPo Seniorit vei ainoastaan 27 - 24. Koko matsin lopputulos ToPo Senioreille kuitenkin murskaavasti 111- 57.   

Matsin lopuksi koko joukkue ryhmittäytyi kauniiseen joukkuekuvaan jälkipolvia varten.

Jälkiviisaudet:

Vaikka vastustaja ei ollut kovimmasta päästä, ToPo Seniorit lähtivät matsiin kovalla työmoraalilla ja matsi olikin kokonaisuudessaan taputeltu viimeistään puoliajalla. Hyökkäyksessä onnistuttiin tasaisesti laajalla rintamalla ja matsin kokonaispistemäärä 111 ei ollut pelkästään vastustajan huonosta puolustuksesta kiinni (vaikka se edesauttoikin asiaa). Tuomaripeli oli tänään varsin laiskaa, vaikka peli ei niin siistiä ollutkaan ainakaan vastustajien toimesta. Koko matsissa vihellettiin yhteensä ainoastaan 10 virhettä (molemmat joukkueet) - Kallelle kuuluukin erityismaininta siitä, että otti 83,33% joukkueen kaikista virheistä (5/6) ja 50% koko matsin kaikista virheistä (5/10). Akilleksesta tuskin tarvitsee huolehtia tulevana finaalivastustajana.  

MVP:

Ottelun MVP:ksi valittiin yksimielisesti Ville tasaisen suorituksen (17 pistettä) ja hienojen poseerausten perusteella.

Statsit:

Topo Seniorit - Espoon Akilles 111 - 57.

Topo Seniorit:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Hailikari

2

6

7

2

17

1

-

Pete

6

4

4

6

20

-

-

Juha

-

5

3

3

11

3

1

Sakke

5

2

2

4

13

-

-

Tomppa

-

-

-

2

2

-

-

Billy

-

-

3

-

3

1

-

Kille

4

-

-

4

8

-

-

Stinde

-

7

-

-

7

1

-

Kalle

4

-

2

4

10

-

5

Riku

2

2

-

2

6

-

-

Tumppi

-

8

6

-

14

2

-

Ökä

-

-

-

-

-

-

-

Yhteensä

23

34

27

27

111

8

6

 

Espoon Akilles:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Pihlavo

4

8

-

4

16

-

-

Berglund

-

-

-

-

-

-

-

Pöntys

2

-

2

2

6

-

-

Mäkinen

-

-

2

-

2

-

2

Korpelainen

-

-

-

16

16

4

-

Kurhila

-

-

2

2

4

-

-

Dufva

2

3

2

-

7

1

2

Shepstone

-

-

6

-

6

2

-

Andresson

-

-

-

-

-

-

-

Yhteensä

8

11

14

24

57

7

4