Otteluraportti PuHu M40 - ToPo Seniorit 28.1.2016

20.4.2016

Revanssi PuHusta selvänumeroisesti.

Valmistautuminen:

Tumpin jo aiemmin lupaamat kaljakopat olivat edelleen tuoreessa muistissa ja Topolaiset saapuivat Martinlaaksoon hyvissä ajoin ennen iltapeliä vaikka kyseessä olikin torstai-ilta. Rosterissa oli yhteensä 10 ukkoa ja mukana myös Tumpin kaverit RIKKE, KALLE, PETE ja SAKKE, joten 192 olutta saunailtaan oli turvattuna ottelun lopputuloksesta riippumatta.

ToPo Seniorit oli hävinnyt PuHulle syksyllä runsasnumeroisesti Kampissa ja nyt oli revanssin paikka. PuHu tulee olemaan myös todennäköisesti keväällä kärkikahinoissa, joten ottelulla on iso merkitys myös kultahaaveiden kannalta. Strategiana oli pitää isot miehet kurissa paremmin kuin syksyllä ja lisäksi ottaa muutamalta heittäjältä kaukoheitot pois. Valmennuksesta vastasi tällä kertaa Juha, joka strategisena muuvina merkitsi Hailikarin pöytäkirjaan nimellä "Ville Huhtamäki" vastustajia hämääkseen.

Ottelun kulku:

Ottelu ei alkanut lainkaan niin kuin piti ja nimenomaan PuHun isot miehet Riihimäki (7 pistettä) ja Ansas (9 pistettä) pääsivät juhlimaan liian helposti heti alusta alkaen. Meiltä Pete (myös 9 pistettä) ja Sakke (6 pistettä) pitivät ToPo Senioreita menossa mukana ja jakso päättyi miltei tasalukemiin 21 - 20 PuHulle.  

Toinen jakso jatkui pitkälti samoissa merkeissä vaikka ToPo Seniorit kovasti yrittivät nostaa painetta. PuHun Ansas oli todella kovalla pelipäällä ja pelasi omaa puolirumaa peliään molemmissa päissä, nakuttaen samalla 8 pisteen edestä koreja. ToPo Senioreiden hyökkäys alkoi rullaamaan hieman paremmin Tumpin kolkin ja muiden nopeiden hyökkäysten muodossa ja pisteet jakautuivat tasaisesti kuuden miehen kesken, Peten ollessa jälleen tehokkain 7 pisteellä. Muuten Tumppi oli koko matsin "merkitty mies" syksyn loistosuorituksen jälkeen ja pääsi pisteiden makuun ainoastaan toisella jaksolla. Aivan jakson loppusekunneilla Kille yritti nostattaa joukkuehenkeä tyrmäämällä PuHun Riihimäen pallontavoittelutilanteessa hetkeksi tajuttomaksi. Virhettä tilanteessa ei ollut, mutta hetken aikaa näytti huolestuttavalta Riihimäen maatessa parketilla laajenevassa verilammikossa. Riihimäki on kuitenkin kovaluinen kaveri ja nousi hetken päästä ja pääsi omin jaloin penkille keräämään kamat. Jakso ToPo Senioreille 21 - 18 ja puoliaikatulos ToPo Senioreille 41 - 39

Hengennostatusyrityksestä huolimatta kolmas jakso alkoi tauon jälkeen edelleen hieman tahmeasti ja vastustajilta Kaijansinkko pääsi rokottamaan ToPo Senioreita kahdella isolla ja yhdellä kakkosella. ToPo Seniorit otti aikalisän, päätti pistää painetta puolustukseen ja sen jälkeen asiat alkoivat rullaamaan. Pete kuittasi Kaijansinkon korit vastaavasti kahdella kolkilla ja kakkosella, Billy upotti myös kolmosen, Sakke juoksi nopeita ja Kille komppasi parilla kovalla korilla. Vastustajilta Ansaskin saatiin pidettyä nollassa ja meiltä K&K kaksikko (Kille&Kalle) kunnostautuivat molemmissa päissä kovilla ribareilla. Aivan ratkaisevaa eroa ei kuitenkaan saatu revittyä vaikka jakso menikin ToPo Senioreille 22 - 18.     

Neljännellä ja viimeisellä jaksolla saatiin vihdoinkin peli-ilme päälle. ToPo Seniorit nosti takamiesten puolustusta huomattavasti saaden aikaan mukavasti pallonriistoja ja nopeita hyökkäyksiä. PuHun paletti alkoi hajoamaan molemmissa päissä ja ainoastaan Ansas (joka oli herännyt kolmannen jakson koomasta) piti PuHua matsissa jotenkin kiinni 9 pisteellään. Etenkin Sakke jakoi loistavia syöttöjä joukkuekavereilleen, joista muut pääsivät nostelemaan helppoja pinnoja, ja lopulta jakso varsin selkeänumeroisesti ToPo Senioreille 24 - 16. Koko matsin lopputulos ToPo Senioreille 87 - 73.  

Jälkiviisaudet:

Hieno ja tärkeä voitto suhteellisen hyvällä pelillä. Yllättävää kyllä ToPo Senioreiden kunto ei katkennut loppua kohden vaan päinvastoin vauhtia saatiin lisättyä ratkaisevilla hetkillä. Vaikka Tumppi saatiin pidettyä vastustajan toimesta suhteellisen pimennossa, Pete ja Sakke pelasivat todella kovan pelin tehden myös joukkuekaverinsa paremmaksi. Myös K&K:n ribaripelaaminen ja kovuus oli todella kovalla tasolla molemmissa päissä, vaikka Riihimäen torppaamista ei edes huomioitaisi. Virheitä tehtiin tällä kertaa kolmasosa edelliseen matsiin verrattuna (Kallekin pysyi kentällä), mikä piti pelin myös paremmin kasassa. Tällä pelillä ja rosterilla mikä tahansa jengi on voitettavissa ja mikä tärkeintä oluetkin saunailtaan saatiin varmistettua.    

Jos keväällä pelataan vielä (finaalissa) PuHua vastaan Ansas (26 pistettä), Kaijansinkko (16 pistettä) ja Riihimäki (15 pistettä) pitää saada puolustettua paremmin pois pelistä. PuHulla on erittäin hyvä rosteri vaikka häviöputkessa ovatkin ja todennäköisesti tulevat vielä nousemaan.  

MVP:

Ottelun jaetuksi MVP:ksi valittiin yksimielisesti Sakke & Pete loistavan hyökkäyspelaamisen ja Kille&Kalle loistavan ribaripelaamisen perusteella.

Statsit:

PuHu M40 - Topo Seniorit 73 - 87.

Topo Seniorit:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Hailikari

3

-

2

2

7

1

-

Tomppa

-

-

-

-

-

-

-

Pete

9

7

8

6

30

3

-

Tumppi

-

4

-

-

4

1

3

Sakke

6

4

4

5

19

-

-

Billy

-

2

3

3

8

2

-

Kille

2

2

5

4

13

-

3

Kalle

-

2

-

4

6

-

4

Rikke

-

-

-

-

-

-

1

Ökä

-

-

-

-

-

-

 

Yhteensä

20

21

22

24

87

7

11

 

PuHu 40:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Kaijansinkko

3

-

8

5

16

4

3

Kurittu

-

-

3

-

3

1

-

Ansas

9

8

-

9

26

1

3

M. Farin

-

4

1

-

5

-

1

T. Farin

2

2

-

-

4

-

2

Kivipuro

-

2

-

-

2

-

1

Riihimäki

7

-

6

2

15

-

3

Mäkinen

-

2

-

-

2

-

-

Virtanen

-

-

-

-

-

-

-

Yhteensä

21

18

18

16

73

6

13