Otteluraportti Kisis - ToPo Seniorit 16.12.2015

20.4.2016

Jätkät paikalla kovassa matsissa ja saunaillan virvoitusjuomat turvattu.

Valmistautuminen:

Tumppi oli jo hyvissä ajoin laittanut kovat panokset peliin lupaamalla neljä koria kaljaa, jos hänen ystävänsä RIKKE, KALLE, PETE ja SAKKE saadaan peliin mukaan. Muuta ei kunnon Topolainen tarvitsekaan motivaatioksi ja painetta ko. herroille annettiin pitkin viikkoa monesta eri suunnasta. Olut innosti myös muita, joten lopulta paikalla Urheilutalolla oli tähän mennessä laajin rosteri yhteensä 11 äijää, mukaan lukien RIKKE, KALLE, PETE ja SAKKE, joten ensimmäisen saunaillan oluet saatiin (osittain) varmistettua. Alkulämmittely oli hyvässä käynnissä jo kello 17.00 ja se täydentyi kolmen taksin tuodessa erikseen Hailikarin, Rikken ja Sakken paikan päälle vielä hyvissä ajoin (n. 10 minuuttia) ennen ottelun alkua 17.30. Karikin löysi paikalle juuri alkuvihellyksen soidessa. Valmennuksesta vastasi combo Juha & Calle ja Oltsu antoi viisaita neuvoja muuten vaan penkin päästä.

Kisiksen joukkueen tuntien strategiaksi oli valittu tempon pitäminen ja juokseminen, jolla väsytettäisiin Kisiksen jo meitäkin ikääntyneemmät pelimiehet. Lisäksi kaukoheitot piti ottaa pois.

Ottelun kulku:

Ottelu alkoi hieman tunnustellen eikä ToPo Seniorit saanut sovittua vauhtia päälle ainakaan alkuhetkistä. Vastustajista Kuisma oli kovassa vedossa ja teki Kisiksen yhdeksän ensimmäistä pistettä. ToPo Senioreilla heitto oli ainakin läheltä täysin hukassa ja monta suhteellisen varmaa korintekopaikkaa missattiin miltei korin alta. Joo, toki vastustajat olivat isoja, mutta heidän makaava paikkapuolustuksensa toisaalta niin hidas, että aivan vapaita paikkoja kyllä saatiin luotua itse kullekin. Ainoana Topo Senioreiden valopilkkuna oli Tumppi, joka pisti kovalla prosentilla kolme isoa ja kaksi kakkosta jaksossa sisään tehden yhteensä 13 pistettä. Tasainen jakso, joka päättyi Topo Senioreille 19-17.

Toiseen jaksoon piti taas lähteä juoksemaan, mutta Kisis onnistui aivan loistavasti ottamaan tempoa pois. ToPo Seniorit jatkoivat aivan vapaista kakkospaikoista ohi heittämistä ja arviolta ainakin 6-8 heittoa missattiin heti jakson alkupuolella. Ainoastaan Sakke ja Rikke saivat ajoittain vauhtia kentälle ja puolustusta nostamalla Kisiskin oli välillä helisemässä. Tämä antoi myös uskoa sille, että näin pelaamalla käännetään matsi varmasti ToPo Senioreille viimeistään toisella puoliajalla. Vastustajista Kuisma jatkoi hyvällä prosentilla kääntöhybäreitään ja muutenkin Kisiksen leirissä pisteet jakaantuivat tasaisemmin myös Marttisen ja Laannin laittaessa heittoja koriin. Meiltä Tumppi jatkoi hyviä otteitaan ja Sakke nosti hienoja koreja pitäen matsin tasaisena. Jakso Kisikselle 23 - 20 ja puoliaikatulos Kisikselle 40 - 39.

Kolmannelle jaksolle piti nyt viimeistään lähteä juoksemaan, mutta eipä juostu ei. Kisis jatkoi pelaamista omalla erittäin rauhallisella temmollaan, jossa ei yhtään turhaa (jos yhtään) juoksuaskelta oteta ja pääsi repimään johtoa jo yli 12 pisteeseen jakson puoliväliin mennessä. Kisiksellä kaikki osallistuivat tasaisesti pisteiden tekemiseen. ToPo Seniorit jatkoi käsittämätöntä ohiheittelyään, jota kuvaa parhaiten Karin huuto "Seuraava menee…ehkä" jokaiselle vuoronperään (vrt. huuto junnuille "seuraava menee"). Lopulta jakson loppupuolella saatiin kuitenkin takamiesten puolustusta nostamalla kauan odotettua sähäkkyyttä kentälle ja sitä kautta stoppeja ja tärkeitä syötönkatkoja, joista Sakke, Kalle ja Pete (vihdoinkin) pääsivät Hailikarin ja Rikken syötöistä nostelemaan muutaman tärkeän kirikorin. Tumppia puolustettiin box-and-onena eikä Tumpille saatu enää pelattua heittopaikkoja kahden ensimmäisen jakson malliin. Vaikka tuomarit tässä matsissa kunnioittivat selvästi vastustajan meriittejä ja vihellykset menivät säännönmukaisesti vastustajan hyväksi, mukaan lukien Marttisen 10-15 väärää skriiniä (ks. virheiden määrä 14 vs. 30!), saatiin Kisistäkin lämmitettyä yhden Peren teknisen verran jakson loppupuolella. Kille venytti vielä jakson lopussa tooooodella pitkillä askelilla puolestakentästä kolmessa sekuntissa leijapin sisään summerin soidessa ja hyvän loppukirin ansiosta jakso Kisikselle ainoastaan 22-18. Viimeiselle jaksolle lähdettiin siten ainoastaan viiden pisteen takaa-ajoasemassa tuloksessa 62 - 57. Kaikki oli edelleen täysin mahdollista.     

Viimeisellä jaksolla peli piti ratkaista. ToPo Seniorit onnistuivatkin puolustuksen kautta vyöryttämään hyökkäystä enemmän Kisiksen päähän, mutta tuomarit pitivät huolen siitä, että matsi siitä huolimatta pysyi tasaisena. Kalle ja Huhtamäki vihellettiin ulos, mutta sitä ennen Huhtamäki laittoi pari tärkeää olanylikääntöhybärihookia sisään ja vaparin päälle, pitäen ToPo Seniorit hyvin mukana ajajanpaikalla. Kisis kuitenkin jatkoi taidokasta pelin hidastamista ilman hötkyilyä eikä ToPo Seniorit päässyt repimään ratkaisevaa eroa missään vaiheessa. Peli oli tasoissa tai yhden pisteen erossa aivan viime minuuteille, kunnes Hailikarin kolmonen Rikken syötöstä vei ToPo Seniorit kahden pisteen johtoon kun ainoastaan reilu puolitoistaminuuttia oli pelaamatta ja käänsi henkisen momentumin hetkeksi ToPo Senioreille. Mutta vain hetkeksi, koska heti seuraavaksi aivopierun seurauksena tapahtuneen harhasyötön seurauksena vastustajien iäkkäin pelaaja Tammi, joka pelasi tasaisen varman ottelun, nosti korinalta sadankahdenkymmenenkahden askeleen (jotka jäi viheltämättä, tietysti) jälkeen kakkosen ja heti perään toisen kakkosen vieden Kisiksen kahden pisteen johtoon. Tästä seurasi hirveä huuto ja pakan hajoaminen, josta ToPo Seniorit eivät enää nousseet (Hailikarin ja Peten epäonnistuneista kolmosyrityksistä huolimatta) ja Dahlström viimeisteli vapariviivalta lopputulokseksi Kisikselle 83 - 79.

Jälkiviisaudet (tämä on uusi osio, joka lisätään tuleviin raportteihin - vanhoissa raporteissa osin ollut "ottelun kulku" osion sisällä):

Kisis on täysin voitettavissa oleva jengi ja harmittamaan jäi, ettei saatu missään vaiheessa sellaista rytmiä päälle, jolla oltaisiin pystytty repimään ratkaiseva ero. Ehkä vaihtoruletti oli liian hidas. Toisaalta, Kisikselläkään ei varmasti ollut paras päivä eivätkä he esimerkiksi heittäneet yhtään kolmosta sisään koko matsissa (yrittäjiäkään ei kyllä Peren lisäksi ollut monia, mutta rosterista löytyy sellaisiakin nimiä kuin Raitanen ja Isomäki, jotka varmasti muuttavat taas asetelmaa kentälle päästyään). Meidän peli muuten oli ihan ok, joskin tempo oli liian hidas ainakin Kisistä vastaan. Lisäksi alta heitettiin käsittämätön määrä heittoja ohi monen eri pelaajan toimesta (Pete, Sakke, Kalle, Hailikari mm.), joilla olisi sisään mennessään ollut ihan ratkaiseva vaikutus lopputulokseen - päivä ei ollut kaikille paras. Tumppi oli ainoana omalla tasollaan, mutta joutui näkymättömiin pelin loppupuolella. Virheet jakaantuivat tässä matsissa todella epätasaisesti (30 - 14 ToPo Senioreille) ja Kisis teki yhteensä 31 pistettä (!!!!) pelkästään vapareista. Tämä vastaa 37 PROSENTTIA heidän kaikista pisteistään ja silläkin varmasti on merkitystä lopputulokseen.  

Lisähuomiona huomasin pöytäkirjaa katsellessa, että Killen kolmannen jakson viimeisen sekunnin koria ei oltu merkitty (ainakaan Killelle) pöytäkirjassa, joten siitäkin voidaan spekuloida.

Noh, tästä matsista jäi ainakin bisset käteen, ja ensi kerralla sitten voittamaan. Ensin hoidetaan PuHu (ja neljä lisäkoppaa bisseä).                  

MVP:

Ottelun MVP:ksi valittiin yksimielisesti Tumppi ensimmäisen puoliajan loistavan suorituksen perusteella.

Statsit:

Kisis - Topo Seniorit 83 - 79.

Topo Seniorit:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Hailikari

2

2

-

6

10

1

3

Pete

2

-

5

4

11

-

2

Tomppa

-

-

-

-

-

-

1

Calle

-

-

-

-

-

-

-

Sakke

-

9

7

3

19

-

4

Tumppi

13

9

2

1

25

5

3

Kalle

2

-

4

-

6

-

5

Huhtamäki

-

-

-

5

5

-

5

Kari

-

-

-

-

-

-

1

Kille

-

-

-

-

-

-

2

Rikke

-

-

-

3

3

1

4

Yhteensä

19

20

18

22

79

7

30

 

Kisis:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Tammi

2

-

5

4

11

-

-

Klinga

2

2

5

2

11

-

3

Isomäki

-

-

-

-

-

-

-

Dahlström

-

-

2

4

6

-

1

Marttinen

-

6

2

6

14

-

4

Kuisma

11

9

6

3

29

-

1

Laanti

2

6

2

2

12

-

4

Salmi

-

-

-

-

-

-

-

Lönnfors

-

-

-

-

-

-

-

Yhteensä

17

23

22

21

83

0

14