Otteluraportti ToPo Seniorit - Fun Seniorit 28.11.2015

20.4.2016

Seniorit hakivat Maunulan pommisuojasta selkeän voiton.

Valmistautuminen:

Tällä kertaa edellisten viikkojen myllykirjeet olivat vielä tuoreessa muistissa eikä joukkueenjohtajalla ollut tarvetta muistutella erikseen matsin tärkeydestä. Yhdeksän jätkää oli ilmoittautunut rosteriin jo hyvissä ajoin ennen perjantai-iltapäivää ja kun Calle kaivettiin vielä naftaliinista ilmoittautuneeksi tähänkin matsiin, oli täysi kymppi ja pöytäkirjallinen ensimmäisen kerran kasassa. Kaikkien yllätykseksi kymmenen jätkää myös ilmestyi Maunulan pommisuojaan, josta palkinnoksi jokainen sai pukea päällensä uuden karheat pelihousut. Edellisenä päivänä pelin pelanneiden kropalle Maunulan kivikova lattia ei luvannut hyvää, mutta tällä kertaa jo aloitusverryttelyssä fiilis oli hyvä ja itseluottamus voiton osalta varsin korkealla.            

Ottelun kulku:

Ottelu aloitettiin suhteellisen rauhallisesti ja FunSenioreiden makaava puolustus antoi vapaita heittopaikkoja kaikille, jotka niitä halusivat käyttää. Ja kaikkihan halusivat. Tumppi laittoi kaksi tyylikästä isoa laidasta sisään ja Ökä kuuli "kierrätä" huudon väärin ja komppasi päälle yhdellä isolla. Kun Sakke ja Rikke vahvoilla ajoillaan vielä nostelivat korin alta ei hyökkäyksessä ollut mitään suurempaa vikaa. Hienoinen ongelma oli kuitenkin oma puolustus, koska vastustajat pääsivät miltei samaan tahtiin mättämään koreja vaikka taito- ja kuntotason ei olisi pitänyt sitä mahdollistaa. Etenkin vastustajien numero 12 (Ruottinen), joka mussutti tuomareille ja vastustajille koko ajan ja koki kokevansa vääryyttä joka tilanteessa (eikä toisaalta itse koskaan kokenut tekevänsä vääryyttä), oli 12 pisteellään yllättävän tehokas omalla raskastekoisella tyylillään korin läheisyydestä ja piti FunSeniorit kiinni pelissä. Jakson lopussa koettiin kova menetys, kun Pete väänsi uudelleen loukkaantuneen nilkkansa ja joutui jättämään kentän vain yhden pelitilannekorin jälkeen. Jakso ToPo Senioreille 23 - 19, vaikka parempaankin olisi ollut ainesta.

Toinen jakso alkoi pitkälti siitä, mihin ensimmäinen päättyi. Vaikka miten yritettiin, ratkaisevaa eroa ei saatu revittyä. Fun Senioreilla ratkaisijoita löytyi laajemmalta rintamalta ja liian helppojen korien teko jatkui. Vastustajien numero 18 (Laasila) heitti jaksoon kaksi isoa ja parit vaparit tehden koko ottelun kaikki pisteensä ko. jaksoon. Meillä hyökkäyksessä ei edelleenkään ollut suurempaa vikaa, Tumppi jatkoi varmaa korintekoa miltei kymmenen pisteen edestä ja etenkin Calle nousi esiin kolkilla ja parilla kakkosella. Myös Kille laittoi levyn kautta kaksi downtown-kakkosta vapariviivan tuntumasta kolmen vastustajan roikkuessa käsissä (joku olisi ehkä syöttänyt ulos?), mutta sekään ei riittänyt sytyttämään ToPo Senioreita ratkaisevaan lentoon. Puolustus vuosi edelleen ja jakso ToPo Senioreille vain 24 - 21. Puoliajalla tulos siis vain 47 -40.

Kolmannen jakson alussa Sakke ilmoitti, että "juoksee pari nopeeta" ja niinhän se teki parin kakkosen ja päälle tulleiden vapareiden verran. Rikke pyöritti peliä hienosti ja nosti pelin tempoa, samalla ruokkien tarkoilla syötöillään Sakkea, Villeä ja muita kanssapelaajia. Rikke pääsi harjoittelemaan myös viivalta urakalta ja vihdoin viiden ohiheitetyn vaparin jälkeen kolme meni myös sisään, päällystettynä kauniilla kolkilla. Kun siihen päälle ToPo Seniorit nosti puolustusta ja aggressiivisuustasoa, alkoi vastustajien usko ja kunto loppua eivätkä heidän sinänsä heikot takamiehet saaneet palloa enää pelattua omille hyviin heittopaikkoihin, välillä eivät myöskään omalle hyökkäysalueelleen. Vastustajat myös käyttivät oman aikansa sääntöjen opettamiseen tuomareille ja Villen eu-virhe nosti "henkeä" edelleen maanalaisessa pommisuojassa (ei ollut eu). Killenkin nenä laitettiin uuteen muotoon korinaluskahinoissa. Ei kovin kaunis jakso, mutta tasoero alkoi vihdoinkin näkyä ToPo Senioreiden hyväksi, vaikkei vieläkään ihan niin paljon kuin olisi odottanut. Jakso ToPo Senioreille 22 - 14.     

Viimeiseen jaksoon lähdettiin toteuttamaan samaa taktiikkaa kuin kolmannella jaksolla. Vastustajilla kunto oli aika lailla lopussa ja ToPo Senioreiden aggressiivinen puolustus vei viimeiset mehut vastustajista. Ville jatkoi nopeiden juoksemista Rikken hyvistä syötöistä ja pääsi kasvattamaan eroa kolmella kakkosella ja neljällä vaparilla. Suu kävi molemmilla joukkueilla eivätkä tuomarit viheltäneet kummassakaan päässä, ja nähtiinpä jaksoon vielä yksi eu-virhe Callelta. Jakso ToPo Senioreille 19 - 13 ja koko matsin voittoisa lopputulos siis 88- 67.   

Vaikka voitto lopulta oli selvä, jäi matsista kuitenkin hieman laimea maku suuhun. Tämä jengi olisi pitänyt voittaa vielä selvemmin numeroin, mutta ratkaisevaa eroa ei missään vaiheessa päästy repäisemään. Tasaisella puurtamisella otettu voitto ei tunnu yhtä hyvältä kuin murskavoitto. Tuomareitakaan ei oikein voi syyttää, rapata sai molemmissa päissä ja virheet jakautuivat lopulta tasan molempien jengien kesken. Kevään finaalin kannalta ratkaisevaksi jäänee Kisis matsi, johon täytyy laittaa vielä enemmän panosta kuin tähän matsiin.     

MVP:

Ottelun MVP:ksi valittiin yksimielisesti Tumppi (pöytä komppasi valintaa, vaikka ei ollutkaan varma kumpi on Tumppi ja kumpi Kille, "kummatkin kaljuja ja ihan saman näköisiä").

Statsit:

Topo Seniorit - Fun Seniorit 88 - 67.

Topo Seniorit:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Hailikari

-

-

4

10

14

-

2

Ökä

3

-

-

-

3

1

1

Juha

-

2

-

-

2

-

2

Sakke

6

-

7

2

15

-

3

Calle

-

7

-

-

7

1

2

Tumppi

8

9

3

4

24

4

2

Tomppa

-

-

-

-

-

-

1

Pete

2

-

-

-

2

-

-

Kille

-

4

2

2

8

-

3

Rikke

4

2

6

1

13

1

3

Yhteensä

23

24

22

19

88

7

19

 

Fun Seniorit:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Vuori

-

2

3

-

5

-

1

Nurminen

3

2

-

3

8

2

3

Väätäinen

2

4

-

1

7

-

3

De Carvalho

-

-

5

2

7

-

3

Ruottinen

12

-

4

5

21

-

1

Seitsalo

2

2

2

-

6

-

1

Laasila

-

8

-

-

8

2

3

Mankki

-

3

-

2

5

-

4

Yhteensä

19

21

14

13

67

4

19