Otteluraportti ToPo Seniorit - PuHu M40 21.11.2015

20.4.2016

PuHulaiset vei vajaamiehisiä senioreita mennen tullen.

Valmistautuminen:

Ottelun valmistautuminen sujui samoissa merkeissä kuin edellisissä matseissa ja ainoastaan 6 jätkää oli perjantaina ilmoittautunut. Oli vähän loukkaantumista, leiriä, pikkujoulua ja kaikkea sellaista. Kun joukkueenjohtaja copypastasi edellisen viikon myllykirjeen, lähetti perjantai-iltana ja lauantaiaamuna +20 tekstiviestiä ja muut (matsiin osallistuvat) antoivat sivusta tulitukea, saatiin muutamalta jopa vastaus viesteihin. Paikalle pääsi lopulta yhdeksän jätkää, ja vaikka rosteri oli aika erilainen kuin edellisen viikon matsissa (esim. Sakke, Kille, Kalle ja Tomppa puuttuivat), oli se ihan kohtuusuoritus, vaikka vaikeeta on vieläkin. Valitettavasti rosteri oli aika takamiespainoitteinen, mikä ei enteillyt hyvää vastustajien koko huomioiden.    

Ottelun kulku:

Ottelun alku näytti valitettavasti saman tien mihin ollaan menossa. PuHulaiset nakuttivat kolme matsin viidestä kolkistaan sisään heti ensimmäiseen jaksoon (etenkin Kaijansinkko oli kuumana), minkä lisäksi PuHun isot jätkät, varsinkin Riihimäki (numero 24), pääsivät vapaasti ajelemaan korille meidän puolustuksen seisoessa. Kun meilläkään ei korinteko onnistunut Hailikaria (2 kolkkia ja 2 kakkosta) ja Juhaa (kolkki ja kakkonen) lukuun ottamatta, otti PuHu turvallisen tuntuisen etumatkan heti ensimmäisellä jaksolla. Jakso PuHulle 26-15.

Toiseen jaksoon piti lähteä kovan uhon kautta takaa-ajolle, mutta se ei koskaan lähtenyt käyntiin. Päinvastoin PuHu lisäsi vauhtia, vaikka meidän piti olla nopeampia ja ketterämpiä, ja me oltiin ihan oppipoikia. PuHun Riihimäki jatkoi pistetehtailuaan löysillä mutta varmoilla ajoilla ja heidän muut isot jätkät blokkasivat miltei kaikki meidän heittoyritykset lähempää koria (ainakin 5-10 blokkia). Koska me heitettiin Tumppia lukuun ottamatta suurin osa heitoistamme ohi ja tehtiin onnettomat 10 pistettä koko jaksoon, niinpä peli oli aika pitkälti taputeltu puoliaikaan mennessä. Todella huono jakso meiltä eikä kukaan oikein osannut sanoa mistä johtuu. PuHu vaan oli kovempi molemmissa päissä, eikä meidän pituus ja koko riittänyt siihen vastaamaan. Jakso PuHulle 27-10 ja puoliajalla tilanne 25 - 53. 

Kolmanteen jaksoon meillä ei enää oikein innostusta riittänyt, vaikka peli sinänsä rullasi paremmin ainakin hyökkäyspäässä. Hailikari laittoi kolkin ja nosteli hyvistä syötöistä korin alta muutaman, Tumppi latasi kaukaa ja lisäksi Saku, Ökä ja Kari komppasivat parilla tarkalla kakkosella. Syynä hyökkäyspään onnistumisiin oli osittain varmaankin syynä PuHun puolustuksen hienoinen herpaantuminen, mutta siitä huolimatta Huhtamäen ja Pöntin heittoja blokattiin urakalla korin alla PuHun isojen miesten (ja välillä koriraudankin) toimesta. Huhtamäki kuitenkin osoitti taistelijanasennetta ja taisteli vielä tässäkin vaiheessa joka pallosta jokaisen kanssa, vaikka koriin ei oikein pallot uponneetkaan. Harmittava takaisku koettiin jakson loppupuolella, kun juuri vauhtiin päässyt Saku väänsi nilkkansa ja kannettiin kentältä ulos. Tasainen jakso, mutta PuHulle kuitenkin 26-22. Eroa siis jo 32 pistettä tässä vaiheessa…

Viimeinen jakso olikin sitten vain pelailua ja korieron kaunistelemista. Tumppi pääsi vauhtiin ja veti pari isoa kolkkia vastustajien naamaan ja Huhtamäki pääsi vihdoinkin avaamaan pistetilinsä. Myös Pöntti kokeili kuuluisaa hookiaan, mutta tällä kertaa hieman korin ohi. Muuten ei jäänyt jaksosta paljon kerrottavaa jälkipolville, mutta jaksovoitto sentään otettiin pistein 17-14. Eli lopulta kuokkaan "ainoastaan" 29 pistettä.

Matsista jäi hieman huono maku suuhun, koska paremmalla alulla ja hieman isommalla rosterilla oltaisiin hyvinkin taisteltu voitosta. Etenkin Killeä ja Kallea olisi tarvittu puolustuspäähän pysäyttämään sinänsä hitaahkoja PuHun isoja miehiä, eikä haittaa olisi ollut Peten, Rikun tai Sakenkaan hyökkäyspään panoksesta. PuHulle täytyy antaa propseja kyllä sinänsä tasapainoisesta pelaamisesta sekä erinomaisesta heittopelistä läheltä ja kaukaa. Tuomareilla oli kiire himaan, ja tuomarilinja salli varsin kovan pelin molemmissa päissä (vihellettyjen virheiden määrässä kärsittiin kuitenkin hieman vahinkoa, kun vastustaja laittoi vaparit ainakin 80% sisään). Ensi kerralla voitetaan.

Jos haluatte katsoa PuHun raportin pelistä: http://www.puhujuniorit.fi/index.php/seniorisarjojen-uutiset/203-sm40-puhu-torppasi-pojat-kanveesiin-avausottelussaan

MVP:

Ottelun MVP:ksi valittiin yksimielisesti Huhtamäki taisteluasenteen (ei korien) perusteella.

Statsit:

Topo Seniorit - PuHu M40 64 - 93.

Topo Seniorit:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Hailikari

10

-

9

2

21

3

-

Kari

-

-

2

3

5

-

3

Juha

5

-

-

-

5

1

5

Tumppi

-

8

5

10

23

5

2

Calle

-

-

-

-

-

-

-

Ökä

-

2

2

-

4

-

-

Saku

-

-

4

-

4

-

-

Pöntti

-

-

-

-

-

-

3

Huhtamäki

-

-

-

2

2

-

4

Yhteensä

15

10

22

17

64

9

17

 

PuHu M40:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Kaijansinkko

8

3

3

2

16

4

-

T. Farin

-

6

2

-

8

-

1

Virtanen

-

-

6

5

11

-

-

Kurittu

3

-

4

4

11

1

-

Kivipuro

-

-

-

-

-

-

4

M. Farin

2

4

3

-

9

-

-

Riihimäki

9

10

6

3

28

-

2

Mäkinen

4

4

2

-

10

-

-

Yhteensä

26

27

26

14

93

5

7