Otteluraportti Keravan Ykköskori - ToPo Seniorit 18.10.2015

20.4.2016

Kauden ensimmäiseen matsiin lähdettiin suurin odotuksin mutta vajaalla joukkueella.

Valmistautuminen:

Sunnuntaina aamupäivällä Nimenhuudossa loisti edelleen ainoastaan seitsemän jätkää, joista ainakin kolme enemmän tai vähemmän sairaslistalaisia. Lisäksi meidän rosteri oli varsin takamies / forward painoitteinen, ja isot miehet loistivat poissaolollaan (onko meillä niitä?). Ennakkoasetelma oli huono - olihan Keravan pyhätössä tulossa vastaan entisiä SM-sarjan pelaajia ja pari kolme kaksi metristä korstoa. Tekstiviestit lentelivät pitkin aamupäivää ja lopulta rosteriin saatiin kaivettua naftaliinista Calle (Adolfsson), joka ikänsä puolesta voisi pelata hieman jo korkeampiakin sarjoja, sekä Tomppa, joka ei ole osoittanut suurempaa aktiivisuutta Nimenhuudon puolella. Lopulta paikalla oli siis ihan kelvollinen yhdeksän miehen joukkua. Tumppi oli ennen matsia jakanut kaikille ansiokkaasti perinteisen flex-kuvion, jota kaikki olivat ahkerasti opiskelleet ennen matsia.

Ottelun kulku:

Keravalla oli katsomo jo alkulämmittelyssä vähintään puolillaan täynnä ja tunnelma oli hieno. Tuomarit olivat luonnollisesti "täyskeravalaisia", joten kovinkaan objektiivista tai puolueetonta viheltämistä ei ollut odotettavissa. Topon seniorit olivat kuitenkin valmiina ja lämmittelyn aikana joukkue näytti jopa koripallojoukkueelta. Pete laittoi muutaman kerran alaspäin (haloo - neljäkymmentä!) ja muut päättivät varmalla suoralla askeleella lay-uppeja ja heittoja sisään.

Ottelu aloitettiin viisikolla Ville, Pete, Tumppi, Kille ja Pöntti. Kaksi Pesosta pitää jokaisessa aloituksessa olla. Topon seniorit aloittivat ottelun vauhdikkaasti ja Kerava oli heti alusta alkaen hätää kärsimässä meidän heittojen upotessa. Tumppi viimeisteli tarkasti kolme todella isoa kolkkia Keravalaisten naamaan ja Pete komppasi kolkilla, kakkosella ja parilla vaparilla. Myös pelaaja-valmentajaksi ylennetty Calle pisti varmasti kakkoset sisään keskietäisyydeltä ja Kille haki kovia levyreitä ja nosteli alta muutaman sisään. Vastustajat olivat täysin Keravan kunkun numero ysin (Korhonen) varassa, joka skorasi osittain Villen laiskahkon puolustuksen seurauksena kahdeksan Keravan 12 pisteestä. Ensimmäinen jakso Senioreille 24 -12.

Toiselle jaksolle Keravalaiset tulivat paremmalla sykkeellä ja rosteriaan hieman muuttaen. Valitettavasti yksi Keravan pelaajista katkaisi (?) akillesjänteensä jakson aikana, mutta siitä huolimatta Keravalaisista löytyi ratkaisijoita laajemmalta rintamalta. Topon senioreiden kolmospyssy oli jakson aikana hiljaa, ja pisteet jakautuivat tasaisemmin Peten, Killen, Villen ja Tumpin kesken. Tuomarit yrittivät parhaansa mukaan viheltää kaikki vähänkin epäselvät tilanteet Keravalle, mutta Seniorit noudattivat sovittua taktiikkaa ja pitivät hermonsa. Kariakin uhattiin teknisellä "filmaamisesta", kun vastustaja jyräsi härkisti yli ja aika moni käsille hakkaaminen / koukkaaminen jäi viheltämättä, mutta sillä ei ollut dramaattista vaikutusta pelitaktiikan toteuttamiseen. Juha teki hyvän duunin Keravan kunkun puolustamisessa ja lämmittämisessä. Ei niin hyvä jakso Topon senioreille, mutta ei katastrofaalinenkaan. Jakso Keravalle 15 -14 ja puoliaikatilanne 27 - 38.

Kolmannelle jaksolla Topon seniorit tulivat taas uudella sykkeellä pienen levon jälkeen ja venytti johdon parhaimmillaan 24 pisteeseen. Jakson alussa Tumppi ja Pete pudottelivat varmasti vaikeitakin heittoja, ja Tomppa pimensi todella hyvällä puolustuksella Keravan kunkun lopullisesti. Kari rakensi peliä varmasti ja myös avasi pistetilinsä peruskakkosella. Väsymys alkoi kuitenkin jakson loppua kohti hieman painaa eikä heitot enää uponneet samalla prossalla. Kerava pyristelikin rinnalla varmalla perustekemisellä ja lopulta jakso päättyi Topon senioreille ainoastaan 22 - 15 todella kovan jakson alun jälkeen. Tilanne jakson päätyessä 42 - 60.     

Neljännen jakson alkupuolella hyvänolontunne tai väsymys oli jo ehkä hieman vallannut meidät ja Kerava oli päättänyt laittaa all-in big time. Etenkin Keravan numero viisi (Toppinen) pisti kuuden-askeleen fade away heittoja (joita ei tietenkään vihelletty, ei tietenkään) tarkasti sisään viidentoista pojon edestä ja vanha-herra Voutilainenkin pääsi korinteon makuun. Myös vanha namikan kasvatti numero kuusi (Virta) pääsi vasta nyt vauhtiin pussittamalla kolmosen ja kaksi kakkosta sekä ottamalla pari tärkeää riistoa Keravaisille. Keravan kunkku pidettiin kuitenkin edelleen Tompan ja Juhan toimesta pisteittä. Meillä ruuti oli kuitenkin kauan kuivaa ja Villen jääminen Suomen matalimpaan blokkiin perus lay-upissa alkoi herättää jo pelkoja siitä, että tämä matsi voidaan vielä hävitä. Keravan puolustus otti todella korkealta seniorimatsien sallittuihin normeihin nähden ja muutama helppo pallonmenetys toi Keravaa koko ajan lähemmäs, parhaimmillaan ainoastaan kuuden pisteen päähän. Senioreiden pisteet olivat pitkään Juhan kakkosen ja Peten parin vaparin varassa. Peten NBA highlight tason finger-roll ajo vastustajien käsien yli nollakulmasta ja Villen kolkki screenin takaa kuitenkin katkaisivat Keravan kirin ja venyttivät eron takaisin kymmeneen pisteeseen. Viimeisen niitin arkkuun laittoi Pöntti gravitaatiota uhkaavalla trademark hookilla, joka ei jättänyt selittelyn varaa. Bujaah. Loppu pelailtiin neljää kulmaa, tarkoituksella tai vahingossa. Jakso Keravalle 27 - 18 ja matsin lopputulos 69 - 78.   

Ei pelattu flexiä ei, mutta voitto tuli silti.

 

MVP ja highlightit:

Ottelun MVP:ksi valittiin yksimielisesti Pete. Huikeita suorituksia molemmissa päissä hyvällä prossalla.

 

Muita highlighteja:

-        Tumpin kolmoset ekalla jaksolla

-        Killen ribarit todella korkealta ja hyvä korinaluspeli tasaisesti koko pelin

-        Pöntin loppuminuuttien trademark hook

-        Tompan ja Juhan puolustus, jotka pimensivät kokonaan Keravan kunkun

-        Karin uhrautuva puolustus, josta meinasi tulla filmaamisesta teku

 
Statsit:

Keravan ykköskori - Topo Seniorit 69 - 78.

Topo Seniorit:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Pete

7

6

9

6

28

2

3

Tumppi

9

2

7

1

19

4

3

Kille

4

4

2

2

12

-

3

Ville

-

2

2

5

9

1

2

Calle

4

-

-

-

4

-

-

Juha

-

-

-

2

2

-

4

Kari

-

-

2

-

2

-

3

Pöntti

-

-

-

2

2

-

1

Tomppa

-

-

-

-

-

-

1

Yhteensä

24

14

22

18

78

7

20

 

Ykköskori:

Pelaaja

Pisteet 1. jakso

Pisteet 2. jakso

Pisteet 3. jakso

Pisteet 4. jakso

Yhteensä

Kolkit

Virheet

Toppinen (5)

-

2

2

15

19

-

2

Voutilainen (47)

2

-

-

4

6

-

-

Kuoppala (13)

-

-

-

1

1

-

1

Mäntynen (10)

-

-

-

-

-

-

-

Virta (6)

-

-

-

7

7

-

1

Korhonen (9)

8

4

2

-

14

-

4

Riistama (25)

-

4

6

-

10

-

1

Railotie (8)

2

5

5

-

12

1

2

Laurila (11)

-

-

-

-

-

-

1

Rönnholm (21)

-

-

-

-

-

-

2

Yhteensä

12

15

15

27

69

1

14