Hallitus|Valmentajat

Tasaista vääntöä

13.11.2017

5.11.2017 Topo07 pelasi 1.divariottelun HNMKY Pakilaa vastaan. Peli pelattiin Malmin palloiluhallissa.  Tällä kertaa pelissä olivat mukana Miska, Elmeri, Ippu, Saamu, Niilo, Emil, Miki, Enes, Kerkko, sekä 08 joukkueesta Otto, Tuomo ja Kaius.


Pelin alkua väritti tiukka tuomarityöskentely. Pallon tukemista ja askelia vihellettiin kummallekin joukkueelle useasti.

NMKY aloitti pelin hyvin ja teki nopeasti ensimmäisen korin. Topo vastasi hyökkäyksellä ja Topon pistetilin avasi Ippu vapaaheitosta. NMKY hyökkäsi erittäin vahvasti ja Topo puolusti ihan hyvin. NMKY oli kuitenkin tässä erässä taitavampi tekemään koreja ja ottamaan levypalloja. Erän loppupuolella Emil loukkasi jalkansa ja Ippu kasvonsa. Topon pelirytmi hukkui ja erä päättyi NMKY:lle selkein lukemin 18-8.

Toisen erän alussa Oton ja Kaiuksen yhteispelistä syntyi erän ensimmäinen kori ja Topon taistelutahto nousi heti. Miki, Emil ja Niilo tekivät koreja ja Topo nousi hetkeksi johtoon lukemin 20-21. Mutta NMKY vastasi korilla. Topo puolusti urheasti. Mikin viimeisen sekunnin heitto ei harmillisesti mennyt koriin, joten lukemat erän lopussa olivat 22-21.

Kolmannessa erässä tuomari vaihtui ja vihellykset vähenivät huomattavasti. NMKY pelasi edelleen taitavasti, teki koreja ja napsi levypalloja. Kun Topon ote hetkeksikin herpaantui, iski NMKY sähäkästi ja otti pallon itselleen. Erän lopussa Topo sai taas tsempin päälle, mutta erä päättyi NMKY:lle 33-27.

NMKY aloitti neljännen erän taas vahvasti, mutta Tuomon johdolla Topo pääsi peliin mukaan. NMKY oli kuitenkin tarkka ja iski palloon heti kun siihen on mahdollisuus. Topo sai kuvionsa kuntoon ja hivuttautui kahden pisteen päähän kutkuttaviin lukemiin 43-41. Katsomossa topolaisten fiilis nousi, mutta kannustuksesta huolimatta NMKY oli se joka sai pallon koriin. Kun NMKY:n vapaaheittokin menee koriin ovat lukemat 46-41. Topo tsemppasi viimeiseen asti ja Miki heitti lukemiksi 46-43, mutta vastustaja sai vielä vapareita sisään, joten ottelu päättyi NMKY:n voittoon 49-43.

Vaikka tappio tulikin, oli Topon peli mukavaa katsottavaa. Koko joukkue pelasi tasaisesti eikä väsynyt tai luovuttanut. Nuoremmasta ikäluokasta lainatut vahvistukset Otto, Tuomo ja Kaius pelasivat hienosti ja saivat luotua tsemppiä koko joukkueeseen. Puolustus toimi välillä todella taitavasti. Sekä Topo että NMKY pelasivat siistiä peliä, jota oli ilo katsoa. NMKY:ltä voi ottaa oppia pelisilmästä. He iskivät hämmästyttävällä tarkkuudella palloon kiinni heti kun Topo vähänkin haparoi.
 
Huomionarvoista on myös erien pisteet: 1. erä 16-8, 2. erä 6-13, 3.erä 11-6 4. erä 16-16. Topo pystyy nyt nousemaan altavastaajan asemasta hyvin peliin mukaan. Edellisellä kaudella kävi usein niin, että Topo jaksoi ensimmäisen erän ja vähän toista, mutta kolmannessa ja neljännessä erässä väsymys valtasi pelaajat. Pitkäjänteisyys ja pelikunto ovat parantuneet selvästi.