Hallitus|Valmentajat

Jännitystä sekä ennen peliä että pelin aikana

20.10.2017

Kolmosdivarin kolmas peli Pakilan Visaa vastaan käytiin lokakuun kolmastoista ja perjantai. Taikauskoinen voisi odottaa siis päivältä kaikenlaisia kommelluksia. Pelipaikkana oli täysin uusi pelipaikka Munkkiniemen ruotsalaisella yläasteella (Högstadie). Tähän mennessä kaikki pelit ovat aina olleet Munkkiniemen yhteiskoululla (MYK). Vastustajakin hieman hämääntyi tästä ja osa pelaajista kiersikin MYK:n kautta Högstadielle. 


Koulu on juuri remontoitu ja avattu vuoden remontin jälkeen syksyllä uudelleen. Uudella parketilla ja täysimittaisella kentällä varustettu halli on pelaajille hieno. Katsojat joutuvat sen sijaan tihrustelemaan pelejä kentän päädystä näyttämöltä siten, että päätykori peittää osan näkymästä. Uusi pelihalli aiheutti pelin järjestämiseen hieman ylimääräistä jännitystä. Mistä löytyy penkit pelaajille ja katsojille, minne buffet sijoitetaan, voiko keittää kahvia jossain, missä on toimitsijoiden tarvikkeet, miten ajanottolaite toimii. MYK:ssä kaikki on jo vuosien aikana tullut rutiiniksi mutta täällä rutiinit pitää itse rakentaa.

Kaikki sujui kuitenkin etukäteisvalmisteluiden ansiosta hyvin. Sali toimii oppilaiden juhlasalina ja tuoleja on satoja käytettävissä. Buffetille löytyi paikka näyttämöltä ja toimitsijoille pöydät. Ajanottolaite toimi lähes hienosti, suuntanuoli oli paperille printattuna ja joukkuevirhemerkkeinä punaiset kokistölkit.

Seuraavaksi joukkueenjohtaja pääsi stressaamaan lisenssimaksuista. Tiedossa oli, että yhdeltä joukkueen pelaajalta puuttui vielä lisenssimaksu mutta väärinkäsitysten vuoksi hän saapuikin paikalle peliin. Säännöt ovat hyvin selvät tässä: lisenssi on oltava maksettuna jos aikoo pelata. Vanhempien kanssa tehdyn pikaneuvottelun jälkeen lisenssimaksu tuli onneksi hoidetuksi bussipysäkiltä käsin kännykällä. Koripalloliiton lisenssipalvelu on onneksi reaaliaikainen järjestelmä ja lisenssilista näytti hoidettua lisenssiä ennen pelin alkua. 

Pakilan Visa voitti kaksi ensimmäistä erää 10-13 ja 6-8. Vastustajan numero 22 oli melko pitelemätön tehden 60% joukkueen pisteistä. Topolla puolestaan pisteet jakautuivat monelle pelaajalle mutta yhteispeli ei sujunut kyllä ainakaan ensimmäisellä puoliajalla oikein mitenkään. Teknisesti pelaajilla ei ole kentällä liikaa ongelmia. Sen sijaan taktisesti joukkue kaipaa vielä paljon harjoitusta. Jomi opasti pitkin peliä, miten hyökkäyksessä levitetään peliä lähtemällä kolmosen kaaren takaa eikä kaikkien tule olla korin alla kasassa. Hyökkäykset olivat paljon yksin yrittämistä. Puolustuksessa taas omat pelaajat välillä unohtuivat.

Toisella puoliajalla Topo piristyi sekä toiminnaltaan että pisteiden valossa. Vastustaja väsyi ehkä jo hieman ja Topon pelaajat alkoivat viettää enemmän aikaa hyökkäyspäässä. Moni kuljetus päättyi läpiajoon korille ja Topon pituusylivoima korin alla riitti levypalloihin. Kolmas erä päättyi selvästi Topolle 12-5.
 
Neljänteen erään lähdettiin Topon kahden pisteen johdossa. Viidellä pelaajallakin Pakila antoi kuitenkin tiukan vastuksen. Topo antoi vastustajalle monta mahdollisuutta tasoittaa peli ottamalla peräti kahdeksan virhettä erässä. Vastustajan vapaaheitot eivät kuitenkaan oikein osuneet. Topo sai myös yllättävää lisäpuhtia, kun treeneihin tulleet B-tytöt liittyivät yleisön joukkoon ja alkoivat kannustaa suurella intensiteetillä. Katsomosta tuli myös hyviä ohjeita "Ei saa ottaa enää yhtään virhettä!". Katsomossakin jännitys säilyi aivan loppuun asti mutta Topon johto säilyi täpärästi 7-7 päättyneen erän loppuun saakka. Topo voitti siis vain yhden erän neljästä mutta se riitti kuitenkin koko ottelun niukkaan voittoon 35-33.
 
Pakilan Visa oli tullut paikalle kuuden pelaajan voimin - siis vain yksi pelaaja vaihdossa. Topolla oli puolestaan paikalla 13 pelaajaa. Tätä taustaa vasten vastustaja pelasi hämmästyttävän kestävästi pelin. Etenkin kun vielä yksi pelaajista sai pelin loppupuolella viisi virhettä täyteen ja istui vaihtopenkillä loppuajan.