Hallitus|Valmentajat

Vihdoin voittoja

20.10.2017

Topon 07 minipojat matkasivat sunnuntaina 8.10.2017 vieraspeleihin Malmille. 1. ja 3. divarin pelit pelattiin peräkkäin Malmin palloiluhallissa. Kummassakin joukkueessa oli hieman pulaa vaihtopelaajista ja tästä syystä osa pojista pelasi molemmat ottelut. Kumpikin joukkue oli kärsinyt kauden avauspelissä tappion, joten näihin peleihin lähdettiin nöyrin mielin. 

 
Ensin pelatussa 1. divarin ottelussa Topoa vastaan asettui Malmin NMKY. Pelissä olivat mukana Pauli, Miska, Elmeri, Ippu, Saamu, Kerkko, Timur, Miki ja Emil. Pelin aluksi kentällä olivat Miki, Emil, Ippu, Pauli ja Saamu. Topo aloitti pelin vahvasti, mutta koreja ei saatu tehdyksi. NMKY avasi pistetilinsä ensimmäisenä pussittamalla vapaaheiton koriin. Pian tämän jälkeen Emil heitti Topolle kaksi pistettä. Erä oli erittäin tasainen ja sen lopuksi pisteet Topon hyväksi 7-10.
 
Toisen erän alussa NMKY onnistui korinteossa paremmin ja meni johtoon. NMKY painosti koko ajan erittäin vahvasti, mutta erän lopussa Topolla nousi tsemppi päälle ja erän jälkeen lukemat taululla olivat 18-20. Kolmas erä alkoi sähäkästi. Molemmat joukkueet onnistuivat korinteossa, mutta Topo oli kuitenkin taitavampi. Hyökkäykset onnistuivat ja Saamu tsemppasi upeasti levypalloissa. Piste-ero oli parhaimmillaan 8 pistettä ja erän lopussa tilanne 27-34.
 
Neljännen erän alku mentiinkin sitten NMKYn tahdissa. Topo oli altavastaajana ja NMKY kiri yhden pisteen päähän, kun peliaikaa oli 4 minuuttia jäljellä. Topo otti aikalisän ja vanhemmat katsomossa söivät kynsiään jännityksessä. Mutta jälkikasvu kentällä jatkoi aikalisän jälkeen peliä kylmähermoisesti ja rauhallisesti. Miki teki tarkan syötön Emilille korin alle ja näin piste-ero saatiin nopeasti kolmeen pisteeseen. Miki onnistui heti tämän jälkeen vielä pussittamaan pallon koriin itsekin. Topo onnistui Saamun johdolla loistavasti myös puolustuspelissä eikä NMKYlle annettu enää yhtään pisteitä. Sen sijaan Emil, Miki ja Ippu tekivät vielä viime minuuteilla korin toisensa perään ja loppulukemiksi kirjattiin Topolle riemukkaat 36-46. 
 
Kiitämme:
-          Mikin ”3 pisteen” heittoja
-          Emilin koreja ratkaisuhetkillä
-          Saamun puolustuspeliä
-          Hyvää syöttelypeliä
-          Tasaista peliotetetta koko joukkuella
 
Moitimme:
-          Epäselvää tuomarityöskentelyä
 
 
 
 
3. divarissa vastustajana oli jälleen NMKY, tällä kertaa Pakilasta. Topon joukkueessa pelasivat Dimitrios, Lukas, Taavi, EinoM, EinoV, Timur, Pauli, Kerkko, Miska, Ippu ja Saamu.
 
Ensimmäisen erän aloittivat Taavi, Timur, Dimitrios, EinoV ja Ippu. Erä alkoi tasaisesti, mutta kummallekaan joukkueelle ei tullut koreja. Ipulla oli heti alussa parikin hyvää paikkaa, mutta pallo ei mennyt kuitenkaan sisään koriin. NMKY puolestaan onnistui ja karkasi hetkellisesti johtoon. Mutta sitten Topokin innostui! Miska teki upean läpiajon päätteeksi korin ja heti perään Timur Saamun syötöstä. Syöttelypeli toimikin hienosti koko joukkueella. Erä päättyi tasaisiin 8-9 lukemiin Topon eduksi.
 
Toisen erän Topo pelasi alusta asti vahvasti. Saamu aloitti korinteon ja myös Timur, Dimitrios, Ippu ja Kerkko tekivät koreja. Erän lopussa pisteet olivat jo 17-23 Topolle.
 
Kolmas erä alkoi räväkästi jälleen Saamun korilla ja heti perään EinoV teki korin Saamun syötöstä. Erä oli vahvasti Topon hallinnassa ja kaikki pelaajat pelasivat upeasti. Välillä NMKYkin onnistui korinteossa, mutta Topo katkoi vastustajan hyökkäyksiä tehokkaasti. Topolaiset onnistuivat syöttelypelissä hyvin ja korin alla osattiin olla kädet ylhäällä napsimassa levypalloja. Erän lopussa Kerkko teki Paulin syötöstä korin ja Ippu sai läpiajon päätteeksi myös pallon pussitettua. Lukemat 25-43.
 
Neljännessä erässä Topo sai palloja koriin, mutta myös NMKY:llä oli hyvää yritystä. Vaihdon jälkeen Topolla oli hetken puolustettavat pelaajat hukassa ja NMKY hyödynsi tilannetta. Topo haparoi myös hyökkäyspäädyssä, mutta Topon onneksi NMKY epäonnistui korintekemisessä vaikka olikin ajoittain niskanpäällä muuten. Peli päättyi lopulta lukemiin 32-55.
 
Kummallakin joukkueella oli välillä pelin säännöt hieman hukassa ja tuomari joutui moneen kertaan opastamaan pelaajia. Onneksi tuomarilla riitti kärsivällisyyttä ja hän kertoikin pelin jälkeen nauttineensa pelistä. Topon joukkue pelasi erittäin tasaisesti ja esim. korinteossa onnistuivat lähes kaikki joukkueessa pelanneet. Samoin puolustuspeli oli ilahduttavan tasaista. Pelin voitto olikin ehdottomasti koko joukkueen ansiota!
 
Kiitämme:
-          tasaista joukkuepelaamista
-          oppikirjamaista työskentelyä korin alla
-          vastustajajoukkueen siistiä pelaamista
-          kärsivällistä tuomaria
-          salin hienoja seinämaalauksia
 
Moitimme:
-          ei moitteen sijaa tässä pelissä!