Hallitus|Valmentajat

Kausi 2017-18 alkoi tason mittauksella

30.9.2017

2017-18 kaudella Topon 07-pojat osallistuvat sekä 1. että 3. divarin sarjapeleihin. Ykkösdivarin osalta kausi alkoi tason mittauksella Klaukkalan NMKY:tä vastaan. Mitään kokemusta ei Klaukkalasta ollut joukkueella aiemmalta ajalta.

Topolta kentälle oli päässyt yhdeksän pelaajaa, vastustajalta puolestaan kahdeksan. Valmentajana oli puolestaan joukkueen peräsimessä sarjapelien tulikasteensa tehnyt Anatoli Krikun. Joukkueella ja valmentajalla oli takanaan jo joitain yhteisiä treenejä mutta osittain käynnissä on vielä jonkinlaista tutustumista.

Ensimmäinen erä alkoi täysin murskaavasti. Klaukkalan pojat veivät Topoa aivan mennen tullen saaden Topon näyttämään aivan aloittelijalta. Vastustajalla meni puolestaan aivan kaikki sisään. Tosin heidän yrityksensä olivat yleensä läpiajoja lay-uppeja tai parista metristä vapaita heittoja. Miki sai Topolle ensimmäisen korin vasta ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Vastustajalla oli puolestaan tähän mennessä lähemmäs 30 pistettä. Erä päättyi 2-32.

Toisessa erässä pelitilanteet olivatkin jo paljon tasaisempia. Miki ja Ippu tekivät yhteensä muutaman korin eikä vastustaja tehnyt paljoa enempää. Lopputuloksena 6-10. Kolmanteen erään Klaukkala tuli puolestaan taas uudella vaihteella ja voitti erän 4-32. Viimeisessä erässä Topolla oli hetkittäin jopa pelin hallinta itsellään saaden monta koria peräkkäin. Tämän seurauksena vastustaja otti aikalisän pelin lopussa ollessaan ylivoimaisessa johdossa. Tuomari puolestaan hermostui tästä toistaen moneen otteeseen epäkunnioitusta - "unrespectful". Koko pelin lopputulos oli 22-99.

Vastustaja oli siis aivan kaikilla mittareilla Topoa parempi. Jos tämä on tason ykkösdivarissa, ei Topolla tule ihan helppoa syksyä. Toisaalta Klaukkala on pelannut kuulemma viime kauden 06-poikien ykkös- ja kakkosdivaria. Ja välillä 05-sarjaakin. Ei ihan reilu tason mittaus siis. 

Topolla on vähän kotiläksyjä tehtävänä seuraavaan peliin. Puolustuksesta on puhuttu aiemminkin. Vastustajan yleisin kuvio oli Topon hyökkäyksestä tehty syötönkatko ja sitten kahdella-kolmella pelaajalla nopea vastaiskuhyökkäys. Topon puolustus oli tässä vaiheessa vielä kaukana väärällä kenttäpuoliskolla. Pallon kuljetus ylös toimi heikosti vastustajan karvauksen vuoksi. Myöskään syöttelyllä ei palloa saatu etenemään oikein. Kaikista hyökkäysyrityksistä ehkä neljännes päättyi edes jonkinlaiseen heittoon. Kaikki muut yritykset jäivät vastustajan käsiin. Vastustajilla oli selvä pituushyöty, joka näkyi etenkin levypallotilanteissa.

Paikoitellen pelissä oli kuitenkin taas positiivisia ulottuvuuksiakin. Pelaajat selvästi yrittivät etsiä kaveria, jolle syöttää. Mikin ja Ipun kuljetukset toimivat. Benkku pelasi uhrautuvasti levypalloissa ja teki korinkin. Pari kaukoheittoa meni sisään. Miki tsemppasi kapteenin roolissa joukkuetta yhdessä valmentajan kanssa.