Hallitus|Valmentajat

Ailahtelevaa peliä

5.2.2017

 Sunnuntaina 5.2.2017 klo 10:45 vastaan asettui joukkueen kotikentällä MYK:ssä Lepy. Lepy ei pelannut 07 mikropoikien 1. divarissa syksyllä, joten vastuksen taso oli vähän epäselvä. Ricoh-turnauksessa Lepy pärjäsi aavistuksen paremmin kuin Topo kuitenkin.


Topolla oli pelaamassa peräti 14 pelaajaa, mikä aiheutti vähän ongelmia pöytäkirjaankin, jossa paikkoja on varattu 12 pelaajalle. Valmentajat päättivät aloittaa peluutuksen 7+7 ryhmityksellä, jossa ensimmäiset seitsemän pelasivat ekan erän ja toiset seitsemän toisen erän. Kolmanteen ja neljänteen erään ryhmitys sekoitettiin kuitenkin.

Ensimmäinen erä alkoi Lepyn tahdissa. Neljä ensimmäistä koria vastustajalta sisään ja peli oli 0-8. Topo ryhdistäytyi hiljalleen vähän mutta syntynyttä kaulaa oli vaikea paikata. Erätulos 8-18 Lepylle. Topon kaikki pisteet erässä olivat Emilin tekemiä ja näistä puolet oli vapaaheitoista. Vastustaja keräsi erässä kuusi virhettä, joten heittomahdollisuuksia oli enempäänkin.

Toinen erä oli edelleen epätasainen - mutta toisin päin. Uudella seitsikolla Topo vei Lepyä mennen tullen. Ipun ja Mikin johdolla pallo liikkui eikä vastustaja päässyt juurikaan edes hyökkäämään kunnolla. Erä Topolle 16-4. Kokonaistilanne tässä vaiheessa Topolle 24-22.

Kolmas erä jatkui edelleen epätasaisena - ja tällä kertaa taas Lepyn johdolla. Topon sekoitetut kentälliset eivät toimineet enää ollenkaan oikein. Vastustajan rikkeistä tuli Topolle pisteitä (seitsemän pistettä yhdestätoista) mutta pelitilannekorit olivat harvassa. Erä Lepylle 11-20. Sama meno jatkui myös neljännessä erässä vielä selvemmin 4-24. Lopputuloksena 39-66.

Joukkue on teknisesti aivan riittävän taitava voittamaan sarjassa varmaan lähes kenet tahansa mutta peliälyn ja asenteen kanssa on vielä joukkueena tekemistä. Koko kauden (syys-kevät) ajan yhtenä ongelmana on ollut puolustaminen ja levypallojen ottaminen. Pojille on opetettu, miten kullakin on oma pelaaja puolustettavanaan. Tärkein puolustettava on kuitenkin oma kori. Jos oma pelaaja on kaukana ja vastustaja hyökkää, pitää auttaa puolustuksessa välillä myös kaveria. Vastustaja pääsee jatkuvasti myös helposti ohittamaan karvaamassa olevia hyökkääjiä, jotka lönkyttelevät sen jälkeen kohti omaa koria. Ja levypallotilanteet menevät 75% vastustajille. Ja roikkosyötöt ilmassa on helppo katkaista. 

Monet pelaajat tarvitsisivat ensin sisäisen herätyksen siitä, että kentällä ollessa pitää yrittää täysillä ja pitää haluta saada se pallo. Ei se vastustaja sitä palloa ojenna pois. Haukottelemalla kentällä tilaa itselleen penkkikomennuksen nopeasti. Jos pelit olisivat kahden erän mittaisia, olisimme voittaneet jo kaksi peliä putkeen. Iso repsahdus tapahtuu jatkuvasti puoliajalla. 

Hienojakin hetkiä oli pelissä paljon. Oli kiva nähdä Mikiltä paljon onnistumisia. Vapaaheittoja päästiin harjoittelemaan monta kertaa ja niistä meni paljon sisään. Osa puolustaa isolla asenteella koko ajan. Eino ei luovuta kiistapallopainissa. Enes pelasi mainion ensimmäisen pelinsä. Ja vastustajaa pitää vielä kehua erityisesti pelaajasta, joka heitti pelissä ainakin kolme hienoa koria kolmosen kaaren takaa.