Hallitus|Valmentajat

Pelipaikkoihin ja puolustuksen jalkatyöhön keskittymistä

3.12.2016

 Syksy lähenee loppuaan ja Topo 2007 mikropoikien toiseksi viimeinen kotipeli 1. divarissa oli 27.11. klo 10:45. Vastustajana oli Hongan 1. divarijoukkueista toinen, eli Honka Bulls. Hongan joukkueet komeilevat yhdessä sarjataulukon kärjessä, Honka Bulls ilman yhtään tappiota, joten odotettavissa oli iso pelillinen haaste. Topolta peliin osallistui 10 pelaajaa, Niilon, Saamun ja Severin ollessa estynyt. Honka tuli puolestaan yhdeksän pelaajan voimin paikalle.

Joukkueen peli oli vielä viime keväänä melko selvästi muutaman paremman pelaajan harteilla, sekä pallon ylös kuljetuksen, korinteon että osin puolustuksenkin osalta. Joukkue on kuitenkin kokonaisuutena kehittynyt nyt syksyn aikana valtavasti ja vastuuta otetaan laajalla rintamalla. Myös uudet pelaajat ovat kehittyneet erittäin nopeasti ja ovat hienosti mukana joukkueen peleissä.

Treeneissä on harjoiteltu viime aikoina muun muassa erilaisia pelipaikkoja: pelintekijä, takamies, sentteri ja laitahyökkääjät. Pelaajat ovat päässeet kokeilemaan eri pelipaikkoja ja eri pelaajien välisiä kuvioita on treenattu. Valmentaja on tässä yhteydessä myös löytänyt pelaajista uusia vahvuuksia.

Peli alkoi melko tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet saivat aikaan hienoja hyökkäyksiä ja koreja syntyi jonkin verran. Topolle kertyi virheitä erän aikana viisi ja vastustajat saivat näiden seurauksena kolme vapaaheittoa sisään. Ensimmäisen erän jälkeen tulos oli Hongan johdossa 4-9. Toisessa erässä Topon pelissä keskittyminen kuitenkin herpaantui. Virheitä tuli edelleen lisää. Joukkueella oli erän lopuksi jo yhteensä kahdeksan ja Mikillä neljä henkilökohtaista virhettä. Hongan hyökkäykset toisensa jälkeen ohittivat huonosti puolustaneen Topon, ja erä päättyi peräti 2-22.

Puoliaika tuli joukkueelle erittäin sopivaan aikaan - kuten niin monta kertaa aiemminkin. Jomi rauhoitti tilanteen nopeasti ja painotti joukkueelle ennen kaikkea puolustuspään jalkatyön merkitystä. Pelin kuva muuttui toiselle puoliajalle välittömästi. Keskittymällä puolustamaan jaloilla käsien sijaan, peli tasoittui lähes kokonaan eikä koko toisella puoliajalla joukkueelle tullut enää kuin yksi virhe. Kolmas erä päättyi 8-12 ja neljäs erä 6-9. Lopputuloksena Hongalle selvä voitto 20-52.

Joukkueen kaikki pisteet olivat kolmikon Emil (6), Ippu (6), Miki (8) heittämiä. Pisteiden takana koko muu joukkue osallistui kuitenkin hienosti hyökkäykseen, puolustukseen, levypalloihin jne. Pelipaikkojen treenaus näkyi myös positiivisesti joukkueen pelissä. Yhtenä esimerkkinä taistelusta voidaan mainita Benjaminin saama tsempparipalkinto. Benjamin ei arastele mennä levypalloihin tai heittäytyä lattiallekaan kamppailemaan pallosta. Hän myös voitti ison osan näistä tilanteista ilman kiistapallovihellystä!

Tuloksesta huolimatta, peliä oli oikein miellyttävää seurata. Joukkue on mennyt katsojien näkökulmastakin selvästi eteenpäin, sekä teknisesti että taktisesti. On vain ajan kysymys, milloin se alkaa näkyä pelituloksissakin. Pelaajat, valmentajat ja vanhemmat ovat kuitenkin hymyssä suin jo nyt! Tästä on erittäin hyvä jatkaa syksyn viimeiseen peliin ja joulutauon jälkeen Ricoh-turnaukseen.