Hallitus|Valmentajat

Voittojen tielle takaisin

6.11.2016

 Topon mikropojat 07 lähtivät innokkaina 1.divisioonan kolmanteen peliin. Alla oli kaksi kirvelevää tapppiota, joten voittoa lähdettiin hakemaan, kun vastaan asettui Masu, joka sekin oli Topon tavoin nollassa pisteessä.


Musiikki raikasi ja buffetti notkui herkkuja, kun Masu toivotti topolaiset tervetulleeksi Suutarilan ala-asteelle. Topon lämmittely sujui lennokkaasti ja peliin lähdettiin hyvällä mielellä.

Avauskokoonpanossa kentälle lähtivät Elmeri, Emil, Ippu, Miki ja Severi. Pelin alku oli Masun hallintaa, mutta Emilin taidokkaan pallonryöstön ansiosta Topo teki ottelun ensimmäisen korin. Ensimmäisessä jaksossa Topon  syöttelypeli oli lennokasta ja puolustuskin toimi esimerkillisesti. Vastustaja oli sähäkkä, mutta he eivät onnistuneet korinteossa hyvistä tilanteista huolimatta, joten ensimmäinen jakso päättyi mukavissa 4-12 lukemissa Topon hyväksi.

Valmentajat Lintti ja Jomi innostivat poikia jatkamaan hyvää peliä. Toisen erän aloittivat Elmeri, Miki, Miska, Niilo ja Saamu. Erän alku oli tasainen, Topon puolustus toimi edelleen, mutta Masu alkoi takoa koreja. Ilahduttavia tilanteita oli kyllä monta meilläkin: Severi teki kauniin korin, Elmerillä oli tilannetaju kohdillaan korin alla ja Ippu ilahdutti pallonriistoilla. Erän lopussa oli hyvä tsemppi päällä ja lukemat 12-23 Topolle.

Kolmannessa erässä, jonka aloittivat Elmeri, Emil, Ippu, Miki ja Severi, alkoi topolaisilla väsymys painaa. Puolustettavat olivat hakusessa ja Masu teki monta kaunista koria. Topolaiset syyllistyivät myös lukuisiin askelvirheisiin ja vapaaheittojakin vastustajalle lahjoitettiin. Positiivisena mainittakoon Miskan tarkka pelisilmä ja hyvät syötöt tiukoissa tilanteissa. Erä oli täysin Masun hallinnassa ja lukemat erän jälkeen 25-28.

Kutkuttavassa tilanteessa neljänteen erään kentälle lähtivät vakavailmeiset Elmeri, Emil, Miki, Saamu ja Severi. Masu aloitti pelin vahvasti, mutta Topo pystyi vastaamaan hyvällä syöttelypelillä. Korinteossa onnistui kuitenkin Masu ja tilanne 27-28. Miki sai kaksi vapaaheittoa, mutta kumpikaan ei mennyt sisään. Tämän jälkeen Masu siirtyi johtoon, pisteet 29-28, mutta saman tien Miki iski lukemiksi 29-30. Viimeinen minuutti oli äärimmäisen jännittävä ja suuren maailman tyyliin tuli vielä aikalisä, kun peliä oli yksi sekunti jälkellä. Summeri pelasti Topon ja loppulukemiksi jäi 29-30, joten pojat pääsivät juhlimaan ensimmäistä voittoa tälle kaudelle.

Voitto oli ilahduttava ja onneksi Topon kausi on ollut nousujohteinen. Ensimmäinen voitto ei tullut helposti, vaikka alussa johtoasema näytti turvalliselta.

Kiitämme:
- poikien peli-iloa
- valmentajien omistautumista
- syöttelypeliä
- taitavia yksilösuorituksia
- kummankin joukkueen siistiä peliä
- buffetin omenapiirasta

Moitimme:
- lukuisia askelvirheitä
- kadoksissa ollutta puolustuspeliä