Hallitus|Valmentajat

Back on track!

30.10.2016

Otteluraportti kauden toisesta sarjaottelusta ToPo vs HNMKY Pakila

Kauden avausottelun reilun tappion jälkeen treeneissä oli selvästi keskitytty joukkueen edellisen ottelun perusongelmaan: syöttöpeliin. Heti alusta lähtien peli näytti katsojien silmissä erittäin paljon paremmalta, kuin edellisellä kerralla. Pallo liikkui pelaajalta toiselle jo oman levypallon jälkeen ja kuljetuksen jälkeen hyökkäyspäässä pelaajalta toiselle. Peli aaltoili päädystä toiseen tasaisen näköisenä mutta numeroiden valossa HNMKY:n suvereenissa hallinnassa. Topon ensimmäinen piste tuli vapaaheitosta ja vastustajalla oli tässä vaiheessa jo kymmenisen pistettä. Topon kolme ensimmäistä pistettä tulivat kaikki vapaaheitoista, kolmen eri heittäjän toimesta. Hiljalleen kuitenkin alkoi pelitilannekoritkin mennä sisään, aika huonolla prosentilla tosin. Ensimmäinen erä päättyi 9-15 HNMKY:n johdossa ja toisen erän päätyttyä tilanne oli 14-23. 

Puoliajalla Jomi piti pojille puheen, jossa hän muistutti vastustajien tason yleisestä parantumisesta edellisvuoteen verrattuna ja siitä, miten peli on hienoimmillaan vastustajan ollessa kova mutta omien pelikuvioiden onnistuessa siitä huolimatta. Ehkä tämän puheen perusteella pojat aloittivat hienon kirin. Puolustuspäässä asentoa ja jalkatyötä parantamalla vastustajien tila jätettiin vähiin ja vastaavasti hyökkäyspäässä koreja tuli paremmin. Kolmas erä oli Topolle 6-4, mutta vastustajan etumatka oli vielä 7 pistettä. Neljännessä erässä vauhtia lisättiin vielä ja Ipun sekä Emilin koreilla vastustajan etumatkaa kurottiin umpeen vauhdilla. Minuutti ennen peliajan päättymistä Topo meni johtoon (32-31) ensimmäisen kerran syksyn sarjapelien aikana. Peli aaltoili vielä päädystä toiseen mutta kumpikaan ei saanut koria. Lopulta 2,8 sekuntia ennen loppua Topon rikkeestä tuomittiin HNMKY:lle kaksi vapaaheittoa. Jos heitot menisivät sisään, olisi peli siinä. Ensimmäinen heitto meni sisään ja tilanne oli tasan. Toinen ei kuitenkaan mennyt ja topolaiset juhlivat kuin voittoa. Mentiin siis jatkoajalle. Pöytäkirjan pitäjälläkin kädet hikosivat jo niin, ettei kynä meinannut kädessä pysyä. Topon paras terä oli kuitenkin mennyt jo neljänteen erään ja hyökkäysyritykset ajautuivat taas vähän yksityisyrittämiseen. HNMKY voitti kolmen minuutin jatkoajan selvästi 3-8 ja lopputuloksena taululla oli 35-40. 

Yhtenä yksityiskohtana pelistä voi mainita virheiden määrän: Topolla 16, joista ensimmäisessä erässä jo pelkästään seitsemän. Tänään vastustajat saivat yhteensä 14 (7*2) vapaaheittoa, joista sisään meni 4. Vastaavasti Topo sai yhteensä 18 (9*2) vapaaheittoa, joista sisään meni 7. Molemmilla oli siis huono onnistumisprosentti, mutta turhia pisteitä nekin ovat vastustajalle antaa.

Kokonaisuutena peli oli taas palannut raiteilleen. Heittojen onnistumisprosentti oli huono, kuten edellisessä pelissäkin mutta puolustuksessa ja syöttöpelissä oli menty paljon eteenpäin. Poikien luottamus omaan peliin palautui kuitenkin selvästi ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin peleihin. Valmentajillakin oli tällä kertaa pelin jälkeen hymy huulilla :)