Hallitus|Valmentajat

Sarjaottelut alkoivat Honka Knicksien vieraana

9.10.2016

Otteluraporttia Pohjois-Tapiolasta

 

Topon 2007 mikropojat aloittivat syksyn 2016 1. divarin sarjapelit 9.10. klo 10:15 Pohjois-Tapiolan koulun ja lukion tiloissa Hongan Knicks joukkuetta vastaan. Ennen sarjan alkua oli tarkoitus järjestää harjoituspeli Puhua vastaan mutta se peruuntui pelaajakadon vuoksi. Sarja aloitettiin siten kylmiltään, joskin Tallink-turnauksen pronssista oli kulunut vasta puolitoista kuukautta. Peliin osallistui yhteensä peräti 11 pelaajaa, joista kolme oli kokonaan uusia 1. divarin peleihin: Luka, Eino S ja Eino M. Eino M oli itse asiassa aloittanut joukkueessakin vasta neljä päivää aiemmin.

Viime kaudella 1. divarissa oli Hongalta kolme joukkuetta. Näitä vastaan pelattiin kauden aikana seitsemästi ja vain yhdessä pelissä tuli tappio. Tälle kaudelle Honka on jakanut ikäluokan 60 pelaajaa uudestaan neljään eri joukkueeseen, joista kaksi parasta pelaa 1. divarissa. Etukäteen ei ollut ihan selvää, millainen vastustaja tulisi olemaan.

Peli alkoi mennä Topon kannalta huonosti heti alusta lähtien. Topon ensimmäinen piste tuli vapaaheitosta ja tässä vaiheessa vastustajalla oli jo pitkälle toistakymmentä pistettä. Ensimmäinen erä päättyikin 23-3. Toisessa erässä pisteiden valossa tilanne oli paljon tasaisempi erityisesti Mikin korien ansiosta (14-8), mutta kaikki tapahtui edelleen täysin Hongan kontrollissa. Kolmannessa erässä tuli taas lunta tupaan (24-4) eikä viimeinen eräkään sitten kovin hyvin mennyt (18-5). Lopputuloksena oli kunnon rökäletappio 79-20. Topon pisteet jakautuivat viidelle eri pelaajalle.

Vastustajat olivat ylivoimaisia pelin kaikilla osa-alueilla: kuljettaminen, syöttäminen, puolustaminen ja korinteko. Erityisesti syöttöpeli ja korinteko olivat huomattavan paljon Topoa paremmalla tasolla. Meidän hyökkäyksemme pohjautui lähinnä yksin tehtyihin kuljetuksiin ja niistä tehtyihin heittoihin. Vastustaja osasi syötellä hyvin pelaajalta toiselle ja murtaa siten Topon puolustuksen. Useita kertoja pelin aikana Hongalla oli peräti kolme pelaajaa Topon alimpien puolustajien takana korinteossa. Lisäksi kun vastustajien lay-upit menivät sisään lähes 100% tarkkuudella, ei Topolla ollut pelissä mitään tehtävissä.

Uusien pelaajien pelikaste tapahtui vähän huonoissa merkeissä siis, mutta tappio ei ollut ollenkaan heidän syynsä. Joukkueessa pidempään jo olleiden pelaajien olisi pitänyt pystyä kannattelemaan joukkuetta pidemmälle, mutta moni oli vähän nukuksissa. Viime kausi alkoi kuitenkin myös huonosti. Sarjapelejä oli kauden aikana yhteensä 19. Neljästä ensimmäisestä pelistä tuli tappio ja tämän jälkeen lopuista 15 pelistä tuli vain kaksi tappiota. Voisiko tälläkin kaudella käydä samoin?